De ecocheques volgen je overal!

|Zoom

Eten, wonen, je wassen, je kleden, je ontspannen ... dat zijn basisbehoeften! Welnu, wist je dat je je ecocheques ook hiervoor kunt gebruiken? Echt waar! Hoe weet je of je een product met ecocheques kunt betalen? Kijk naar de labels. Die garanderen dat de producten volgens bepaalde milieuvoorschriften zijn gemaakt. Om het je gemakkelijk te maken, lijsten we kort alle labels op die je in de winkel treft. Let dus goed op bij je volgende bezoek 👀

Eten 🌮

Laten we beginnen met onze voeding 😋 De volgende vier labels kun je vertrouwen wanneer je voedingsproducten, fruit, groenten, thee, ontbijtgranen, yoghurt enzovoort koopt. Zie je ze op een product? Haal je Edenred-kaart boven en betaal contactloos als het bedrag lager is dan € 50.

 • Het EU-label voor biologische producten is een kwaliteitslabel dat certificeert dat een product voldoet aan de verordening rond biologische landbouw van de Europese Unie, gebaseerd op een verbod op kunstmatige meststoffen en pesticiden.
 • Het Ecogarantie-label is een Belgisch label voor ecologische producten.
 • Het Biogarantie-label is een Belgisch privélabel voor biologische landbouw.
 • Het EU Ecolabel garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke wijze gebeurt

Voor producten uit de zee zoals verse vis en schaaldieren bestaat er een ander label: MSC. Dit garandeert dat de vis gevangen is met respect voor het milieu en de vispopulatie.

Zich wassen, ontspannen en verzorgen🧽

Op zondag gezellig cocoonen dankzij je ecocheques? Het kan! Hoe? Met milieuvriendelijke douchegels, zepen, reinigers, aftershaves, oliën, verzorgingsproducten, make-upremovers ... Zie je het Cosmebio-label op je favoriete product? Dan kun je het betalen met je ecocheques in de winkel of online 🖱️ Waarom? Dit label garandeert dat een product op een milieuvriendelijke manier wordt vervaardigd en dat een deel van de ingrediënten uit de biologische landbouw komt. Goed voor je lichaam en goed voor het milieu! ✔️

Je vindt ook nog twee andere labels op je cosmeticaproducten:

 • Het EU-label voor biologische productie
 • Het Biogarantie-label

Kleding 👕

In de modeafdeling zet de #GreenAttitude zich voort met het GOTS-label. Dit staat garant voor een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie. Opnieuw gelden er kwaliteitseisen. Wil je nog een stapje verder gaan? Ook tweedehandskleding kun je betalen met Ticket EcoCheque. Bij de kringloopwinkel bijvoorbeeld of bij een andere tweedehandswinkel 😊

En op textiel vind je nog een ander label:

 • Het EU Ecolabel

Wonen 🏡

Om ons goed te voelen, kunnen we niet zonder een #HomeSweetHome. En ook hier komt de ecocheque weer goed van pas! Van zonnepanelen en schoonmaakproducten tot dubbele beglazing en groene daken ... Met ecocheques kun je op duizend-en-een manieren de kosten flink drukken. Niet onbelangrijk, toch?

Dankzij de volgende labels was je huis nog nooit zo groen:

 • Het Ecogarantie-label voor reinigingsproducten.
 • Het EU Ecolabel voor verf
 • Dankzij de FSC- en PEFC-labels betaal je ook bouwmateriaal met ecocheques. Deze labels dragen wereldwijd bij tot een milieuvriendelijk en duurzaam bosbeheer.
 • Voor huishoudapparaten en verlichting zijn er de energielabels.

#Goedidee, op de blog IloveTicketEcoCheque geven we altijd goede tips over hoe je je bouwbudget kunt verlagen of hoe je minder energie kunt verbruiken. Volg ons dus zeker ook op Facebook en mis geen enkel artikel 😃

Ontspanning 🎮

De FSC- en PEFC-labels zijn ook van toepassing op het speelgoed van je kleine sloebers of op houten gezelschapsspelletjes. Wil je je zomerse aperitieven een beetje opvrolijken? Met deze 3  buitenspelletjes maak je er een echt feestje van!

En weet je wat? Je kunt je ecocheques ook gebruiken voor tweedehandsgezelschapsspelletjes of -boeken, bij Pèle-Mèle bijvoorbeeld.

"Spelletjes zijn leuk, maar wij willen reizen!” Ook hier hebben we aan alles gedacht! Hotels die aan een aantal milieuvoorschriften voldoen, krijgen het Green Key-label. Op zoek naar een hotel? Een paar tips:

Dus, hoe ga jij je ecocheques gebruiken dit jaar? Welk idee inspireert jou het meest? Vertel ons op Facebook wat je gaat doen met deze welverdiende bonus 😊

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

 • Dit artikel delen