Drie knotsgekke spelen in hout met FSC- en PEFC-certificaat!

|Top

We leven aan een hels tempo, maar ga ook af en toe op de rem staan. Speel, lach, geniet samen met vrienden en familie. Krijg je ecocheques? Yesss! Een spel in hout met FSC- of PEFC-certificaat kun je met je ecocheques betalen! Inderdaad! Het FSC- en PEFC-label betekent dat het hout afkomstig is van duurzaam beheerde bossen, waarbij ontbossing wordt tegengegaan. Onze gouden … houten tips!

Laten we eens kijken welke drie spelen elk tuinfeestje opleuken!

Mölkky

Laten we beginnen met een bekend spel: Mölkky. Dit bijzonder spannende spel komt recht uit Finland. Plaats eerst alle genummerde paaltjes in de juiste formatie en gooi dan met de Mölkky! Heb je paaltje 8 en 3 omvergegooid? Dan krijg je 11 punten.

Daarna zet je beide paaltjes opnieuw recht op de plaats waar ze geland zijn. De eerste speler die exact 50 punten scoort (niet meer, niet minder!), wint het spel. De spelregels zijn supergemakkelijk. En dankzij de houten opbergkist neem je het overal mee naartoe.

En weet je wat? Er bestaat zelfs een wereldkampioenschap Mölkky!

Prijs: 20 tot 40 euro, afhankelijk van het model

Spelers: 2 of meer, eventueel in teams

Papattes

Naast Mölkky mag Papattes zeker ook niet ontbreken in je collectie houten spelen voor buiten. Het principe is eenvoudig: je kruipt in de huid van een dorstig dier naar keuze (leeuw, gazelle, zebra of olifant) en moet zo snel mogelijk naar de rivier om te drinken.

Iedere speler gooit om de beurt een houten pootje (in de vorm van een schijf) zo dicht mogelijk bij de rivier, maar nooit over de rivier. Waarom? De krokodillen liggen er op de loer! Let ook op dat je niet uitglijdt over een bananenschil. En laat je niet misleiden door de pootafdrukken onderweg.

De eerste die in totaal 25 punten scoort, wint het spel! Een perfect spel om samen met vrienden en familie van de zomer te genieten! 

Prijs: 30 tot 40 euro

Spelers: 2 tot 4 spelers

Détanque

Petanque, dat ken je? Natuurlijk wel! Vervang de metalen ballen door grote dobbelstenen, vervang de cijfers door opdrachtjes en je hebt ... Détanque!

Het principe: een zwart en een rood team dagen elkaar uit met grote dobbelstenen. Het doel? Zo dicht mogelijk bij het kleine dobbelsteentje (de 'cochodé') eindigen. Maar opgelet: op de grote dobbelstenen staan opdrachten. Het tij kan dus snel keren! Een spannend, verrassend en komisch spel!  

Prijs: ongeveer 60 euro

Spelers: 2 tot 12 spelers

Wat is jouw favoriete spel? Koop je ook bewust milieuvriendelijke spelletjes? 🌳 Laat het ons weten op onze Facebookpagina.

Of tag @Edenredbe in je Instagram-filmpjes waarin je een spel met FSC- of PEFC-certificaat speelt.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen