Luxe en milieubewustzijn gaan hand in hand in het Hilton

|Reizen

Vaarwel drukke agenda ... welkom stadswandelingen, etentjes bij kaarslicht, geheime tuinen, shoppen en bezoeken aan historische bezienswaardigheden. De Europese hoofdstad is perfect voor een verkwikkend en gevarieerd weekend na een lange week hard (tele)werken.

Ons moeder-dochterduo – allebei echte citytrippers – bracht een luxueuze én milieubewuste nacht door in het Hiltonhotel, in het hartje van Brussel tegenover het centraal station. Jawel, het Hiltonhotel heeft een heleboel vernieuwingen doorgevoerd en werd daarvoor beloond met het Green Key-ecolabel. Dit betekent ook dat je er nu met Ticket EcoCheque kunt boeken.

Van luxueus naar ecologisch: een kleine stap

Om het Green Key-label te krijgen, moest het hotel aan een aantal milieunormen voldoen. Zo kwamen er zonnepanelen op het dak en werd de waterdruk verlaagd (waardoor bijna 4 liter water per minuut wordt bespaard). Het hotel sorteert alle afval, gebruikt lampen met aanwezigheidsdetectoren, controleert de luchtkwaliteit en het energieverbruik, geeft het personeel een 'groene' opleiding ...

Een nogal indrukwekkende aankomst

Go go go, het is al 11 uur ... Hoog tijd dus om onze ogen de kost te geven. Vakkundig gevouwen handdoeken op het bed, een loungehoek, slippers, badjassen ... We voelen ons als koninginnen. Alles baadt in de luxe: de kamer, de lobby, de lift (waar een selfie in de spiegel uiteraard niet mag ontbreken). Er hangen zelfs kunstwerken in de gang.

We willen niet met een lege maag op pad gaan en maken daarom eerst een tussenstop bij een coffee shop. Een croissant en een chai latte in de hand en (tweedehands)shoppen maar, genietend van een stralende zon.

Een paar pasbeurten later zetten we koers richting museum. In het centrum van Brussel zijn heel wat musea te vinden, vaak onbemind bij onze medeburgers. Om de 'toeristische kant' van Brussel te ontdekken, viel onze keuze op het Chocolademuseum (lekkerbekken als we zijn).

Met onze buik vol chocolade vertrekken we naar een tentoonstelling met een heel andere insteek: schilderkunst. Grote bewonderaars als we zijn van De Kus van Klimt, mocht een bezoek aan deze tentoonstelling zeker niet ontbreken. Handig: de exporuimte bevindt zich op een steenworp van het Hiltonhotel.

Met onze kaartjes in de hand betreden we dit adembenemende klimtiaanse walhalla. Deze tentoonstelling in Galerie Horta dompelt je onder in de kunst van de Oostenrijkse symbolistische meester, een toonaangevende figuur in de art-nouveaubeweging. Dankzij virtual reality wandel je als het ware door de magische werken van deze schilder met wel duizend facetten.

Afgepeigerd keren we terug naar ons hotel. Activiteiten te over rond het Hilton ... we hebben er de hele dag lang talloze bezocht. Maar zo creëer je natuurlijk mooie herinneringen. 😊

Een diner een sterrenrestaurant waardig

Stel je even voor: een heerlijk diner op je kamer geserveerd door chef-kok Vincent Masson, het gezelschap van je moeder, uitzicht op het stadhuis en een fles chardonnay. De mooie momenten met je ouders moet je koesteren. 🥰

Op het menu:

  • sint-jakobsnoten, groene asperges, kerstomaatjes en rode basilicum op een bedje van aardappelpuree;
  • wafels met bosvruchten en cuberdons als dessert.

Brussel ontwaakt

Het is 8.30 uur, de wekker gaat en het adembenemende uitzicht laat ons sprakeloos. Na een heerlijke douche met de verzorgingsproducten van het hotel trekken we richting ontbijt. Dit wordt aangeboden in buffetvorm en we moeten ons dienblad meenemen naar onze kamer om elk contact met andere hotelgasten te vermijden.

Wij kozen voor ontbijtkoeken, fruit en een lekker roerei (pssst, er zijn zelfs Twixen voor de lekkerbekken onder ons).

Een 'bloedige' zondag

Voor de activiteit op zondag kozen we twee bijzondere rondleidingen met Brussels by Foot.

  • Brusseleirs gisteren en vandaag. Tijdens deze rondleiding konden we kennismaken met de 'Brusseleirs'. De goede, de slechte, de mooie, de lelijke, de bekende en de minder bekende … Al diegenen die Brussel hebben gemaakt tot wat het vandaag is. Wie is bijvoorbeeld Paul Van Haver, de beroemde Brusselaar die op het Louizaplein bekendheid verwierf? (Kom op, deze is makkelijk.)
  • Brussel toneel van misdaad: een kleine geschiedenis van de Brusselse misdaad in de 19e en 20e eeuw. Tijdens deze bloedige rondleiding krijg je smeuïge misdaadverhalen te horen. Zoals over die keer toen een beroemde Franse dichter een collega neerschoot in een kleine hotelkamer aan de overkant van hotel Amigo. Al enig idee om wie het gaat?

Boeken kan op: 📱 0472 39 82 17

Het is tijd om afscheid te nemen van het personeel, dat erg behulpzaam geweest is tijdens ons verblijf (grote pluim voor Rachel). De kleine details maken het verschil en iedereen heeft dat goed begrepen. 😊

Enkele onvergetelijke herinneringen rijker nemen we de trein huiswaarts in het centraal station, dat letterlijk voor het hotel ligt. Tot ziens, Hilton!

Heb je je mama een verblijf cadeau gedaan met Ticket EcoCheque? Post dan je foto op onze Facebookpagina of tag ons in een Instagramstory!

(En by the way, Paul Van Haver is Stromae)

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen