Minder energie verbruiken? Graag, maar hoe?

|Home

In de winter is het buiten koud en zitten we graag gezellig binnen. Maar dat betekent ook dat we veel meer energie verbruiken. De verwarming draait op volle toeren, we steken sneller het licht aan en we nemen al wat vaker een warm bad of een warme douche. De coronacrisis deed daar nog een schepje bovenop ... Veel activiteiten zijn geannuleerd, telewerk is voor veel werknemers de norm geworden en de restaurants blijven voorlopig gesloten: we brengen dus met z'n allen veel meer tijd thuis door. En dat voelen we uiteraard in ons verbruik!

Zoals je wel weet, hebben we het maar al te graag over ecolonomieën! Kleine dagelijkse handelingen die niet alleen goed zijn voor onze planeet, maar ook voor jouw portemonnee. Ook het goede gebruik en beheer van energie speelt daarbij een belangrijke rol.

Daarom ontwikkelden wij speciaal voor jou een energiesimulator die je een overzicht biedt van je energieverbruik en je kleine wijzigingen voorstelt om je uitgaven te verlagen.

Bovendien kun je ook zelf kleine aanpassingen doen aan je woning. Wist je bijvoorbeeld dat je met de installatie van een toilet met dubbele spoelknop 16 liter water/dag/persoon kunt besparen (besparing van 69%), dat is een besparing van 5.800 liter water en 29 euro per persoon per jaar? Of dat je je verwarmingsverbruik met 28% kunt doen dalen met een slimme thermostaat waarmee je de temperatuur 's nachts of wanneer je niet thuis bent kunt verlagen?

  • Zin om meteen zelf je energieverbruik te berekenen en wat ecolonomische tips te krijgen, aangepast aan jouw situatie? Geen enkel probleem, dat kan hier!

 

 

Als ouder kun je aanpassingen doen aan je woning, maar daarnaast is het belangrijk dat je je kinderen leert om te gaan met energie en energie te besparen.

Dat is niet alleen leuk voor hen, maar ook voor jou 😊! We delen dan ook graag enkele leuke spelletjes/wedstrijdjes waarmee je kinderen al spelend kunnen leren:

De jacht op toestellen in stand-by is geopend!

Laat je kinderen op zoek gaan naar energieverslindende toestellen in huis en vraag hen regelmatig om na te gaan of ze allemaal uitgeschakeld zijn als ze niet gebruikt worden.

De uitdaging van de week!

De kinderen mogen niet langer onder de douche staan dan hun favoriete liedje, d.w.z. 4 tot 5 minuten. Klaar? En douchen maar!

Deuren-dicht-wedstrijd! 

Wie een deur openlaat, is de verliezer en moet het alfabet omgekeerd opzeggen.

Heb jij nog andere ideeën om energie te besparen? Heb jij sommige tips al toegepast? Vertel het ons op de Facebookpagina van Edenred Belux of maak een Insta Story en tag Edenredbe!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen