Getest door de redactie: een weekendje onder vriendinnen in Dolce!

|Voor jou getest

YES, de horeca heeft zijn deuren weer geopend! We lieten er dus geen gras over groeien om Dolce La Hulpe Brussels voor jou te gaan testen! Het hotel kreeg het label ©Green Key . Je kunt je verblijf dus betalen met je Ticket EcoCheque.

Leuk is dat!

We kozen voor de formule 'Bosverblijf'. Dit pakket omvat:

  • Gratis toegang tot de fitnessruimte en de vele recreatieve en sportieve activiteiten, zoals tennis, badminton, basketbal en swingball.
  • Een aperitief (wij zijn fan van gin-tonic, maar de keuze is groot)
  • Een tweegangendiner naar keuze (met behoorlijk ruime porties)
  • Een continentaal ontbijt
  • Een picknick om van te genieten op het terras of om mee te nemen op een wandeling of fietstocht (je kunt kiezen uit veggie, vlees of vis)

Klaar voor een virtueel reisje? We nemen je mee naar ons prachtige Zoniënwoud! Blijf lezen tot het einde, want er wacht je een leuke verrassing! 😉

Geen twijfel mogelijk: we zitten in het bos!

Aankomst: 11 uur! De slagboom van het hotel opent een pad omzoomd door bomen. Hier krijg je meteen de indruk een andere wereld te betreden, diep in het woud. Eerste indruk: het hotel is gigantisch. En het ligt echt midden in het bos!

Het zorgzame personeel wacht ons met de glimlach op … Als pianofanaat valt me meteen de prachtige vleugel in de inkomhal op. Ik speel een paar deuntjes en ben dan helemaal klaar om de activiteiten voor het weekend te boeken. Op het programma: mountainbiken in het bos, badminton, een vitaparcours, zwemmen, de sauna en een gezichtsverzorging. Het beste bewaren we voor het laatst: een tweegangenmenu in Argan, het gezellige restaurant van het hotel!

Luxekamer: check!

Het hotel is volledig ondergedompeld in de natuur. Mijn kamer trakteert me dan ook op een adembenemend uitzicht op het Zoniënwoud. Italiaanse douche, een heerlijk bed, een badkamer die in het licht baadt … Ik kom ogen te kort! Ik moet me inhouden om niet meteen in dat donzige bed te duiken. Maar geen tijd te verliezen: ik word op het badmintonveld verwacht!

Een wel heel originele badmintonwedstrijd

Gewapend met onze rackets en shuttles trekken Margaux en ik enthousiast naar het veld. Omdat we het niet meteen vinden, staan we plots bij toeval midden in het bos. We hebben er onze eerste kennismaking met de natuur en ontdekken de planten en dieren die zich daar verstoppen. Uiteindelijk vinden we dan toch het veld (YEAY), waar we het elkaar knap lastig maken. Het verdict: 2 voor Margaux – 0 voor Jessica! In alle eerlijkheid: we waren allebei niets waard op dat veld …😀 Maar dat maakte het des te leuker!

Onze inspanning beloond

En dan gaat het richting zwembad  van het hotel. Wat een geweldige plek om te relaxen! Ligstoelen, sauna, verwarmd zwembad Ontspannen gaat hier echt niet moeilijk zijn! En uiteraard neemt Dolce alle nodige maatregelen om een besmetting door het coronavirus te voorkomen. Zo moet je vooraf een moment reserveren zodat de ruimte vóór en na gebruik kan worden ontsmet. Een hele geruststelling in deze situatie!

Kelly en haar wonderhanden staan vervolgens klaar voor de verzorgende gezichtsmassage  'Rituel Aux Cinq Fleurs®'  in de Spa Cinq Mondes, in een cabine met uitzicht op het bos! Een lust voor het oog … en het gezicht (ik ben zelfs in slaap gevallen)! Een leuk extraatje? De therapeuten analyseren je huidtype en passen de behandeling daarop aan.

Aan tafel!

Wat een verrassing … Dit restaurant is zo mooi! Het is modern maar comfortabel. Op het menu voor Margaux: zalm met groenten (ze combineren hier olijven en zalm, wat superlekker is maar ik zou er nooit op zijn gekomen) en als dessert crème brûlée met rode vruchten. De crème brûlée was ongelooflijk lekker! Voor mij: een Toscaans bord en bolletjes speculaasijs, op z'n Belgisch. Een feest voor onze smaakpapillen!

Voor vegetariërs zijn er heel wat gerechten zonder vlees of vis. Een niet onbelangrijk voordeel. Ik heb trouwens lang getwijfeld of ik niet de vegetarische burger zou bestellen!

Betoverend ontwaken

Mijn ogen zijn amper open en de bomen bieden zich al in al hun glorie aan voor het raam. Hier in de natuur kom je weer helemaal tot jezelf. De dag begint goed … Onze maagjes knorren al, dus we maken ons klaar voor het ontbijt  en de ideale start van een goed gevulde zondag! Ook hier worden de coronamaatregelen toegepast. Geen buffet hier, maar wel een bediening aan tafel.

Tijd om te sporten!

Eerste activiteit: het vitaparcours . Deze wandeling van 2 km ontwikkelt je uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht, coördinatievermogen en evenwicht. Het parcours is heel compleet, maar soms een beetje ingewikkeld  (we zijn hier waarschijnlijk niet voor niets). Als je nog meer oefeningen wilt doen, zijn er 2 grote fitnessruimtes met massa's toestellen!

Geen Bosverblijf zonder een wandeling in het bos! Te voet of met de fiets … Jij beslist! Wij kozen voor de mountainbike . Receptionist Francis bevestigt een picknick op onze bagagedrager en we kunnen vertrekken om de wonderen van de natuur te ontdekken! Helaas regent het pijpenstelen. Toch slaagt de regen er niet in de pret te drukken. We beleven een heerlijk moment! Een gids is altijd handig. Met de app Oh My Guide volg je een route naar keuze, in de vorm van een leerrijk spel. Elke stap van de weg krijg je een vraag.

Cultureel intermezzo

Onderweg komen we de Foundation Folon tegen. Jean-Michel Folon was een bijzonder geëngageerde Belgische kunstenaar. Hij schilderde om zijn ideeën te verkondigen. In de hoeve van het Kasteel van Terhulpen zijn zo'n 500 kunstwerken te bewonderen. De kunstenaar illustreerde de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens maar maakte ook tijdschriftcovers, postzegels, affiches, beeldhouwwerken, aquarellen, gravures enz. Een heel interessant bezoek en echt ongelooflijk wat hij allemaal maakte!

Na deze culturele pauze is het alweer tijd om terug te keren naar het hotel om onze koffers te pakken. Wat gaat de tijd snel als je je amuseert! Eén ding staat bij ons vertrek vast: dit is geen vaarwel! Onze algemene indruk van het verblijf? FAN-TAS-TISCH!

#Green Key

Dolce zet zich helemaal in voor een duurzame ontwikkeling, met 1067 zonnepanelen, een zuiveringsinstallatie om ongebruikt water te recyclen, laadpalen voor elektrische auto's, waterbesparende douchekoppen enz. Het hotel gebruikt waar mogelijk ook biologische, natuurlijke en/of gerecyclede producten uit de streek. Maar dat is niet alles … Ontdek nu alle milieunormen waaraan je moet voldoen om het ©Green Key-label te krijgen.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen