Verlicht je bouwbudget dankzij Ticket EcoCheque!

|Home

Sinds de eerste lockdown brengen velen van ons meer tijd thuis door en zijn daarom geneigd hun home sweet home te renoveren. Jullie ook? Perfect! Ticket EcoCheque helpt je niet alleen milieubewuste keuzes te maken, maar zijn ook nog eens goed voor je portemonnee!

Werkzaamheden aan je woning vereisen immers vaak een vrij groot budget. En dan is een korting natuurlijk altijd welkom. Wij geven je vandaag graag enkele aankoopideeën waarmee je niet alleen je eigen stekje een stuk milieuvriendelijker maakt, maar die ook nog eens goed zijn voor je budget, dankzij Ticket EcoCheque. Zeg nu zelf, wat wil je nog meer? 🥰

Het doel van ons product Ticket EcoCheque is jou helpen bij je overstap naar een milieubewuste levensstijl. We hebben het dan bijvoorbeeld over je consumptiegedrag, maar er is meer dan dat. Jouw home sweet home op een duurzame manier bouwen, renoveren of opfrissen, speelt ook mee bij die overstap.

Alle isolatieproducten en -diensten

We hoeven je niet meer te vertellen dat een goede thermische isolatie cruciaal is om veel energie te kunnen besparen. Volgens Wikipower kan er via een niet-geïsoleerde zolder tot 30% energie verloren gaan. Ga je dus voor grote ecolonomieën, dan moet isolatie bovenaan op je to-dolijstje staan.

Superisolerend dubbelglas

Superisolerend dubbelglas isoleert beter dan klassiek dubbelglas, en dus moet je je woning in de winter minder verwarmen en in de zomer minder koelen. Het isolatievermogen van dat glas is veel hoger, dankzij de gaslaag tussen de twee glasplaten en een dun laagje ijzeroxide. Daardoor is je energiefactuur ook een stuk lager. Dankzij de plaatsing van superisolerend dubbelglas bespaar je 8% op je verbruik in vergelijking met klassiek dubbelglas en 16% ten opzichte van gewoon glas. Goed voor onze planeet én voor je portemonnee dus!

Driedubbel glas bestaat trouwens ook, maar dat is duurder.

Toilet met dubbele spoelknop, waterbesparende kranen en douchekoppen

Om je een idee te geven: met de installatie van een toilet met dubbele spoelknop bespaar je 16 liter water per persoon per dag, dat wil zeggen 5.800 liter water en 29 euro per persoon per jaar.

Het spreekt dus voor zich dat je zo'n toilet kunt kopen met Ticket EcoCheque 😉.

Hout met PEFC- en FSC-label

Als je hout koopt met een FSC- of PEFC-label weet je dat het afkomstig is van 'duurzaam' bosbeheer waarbij ontbossing wordt vermeden. Wil je graag een houten terras of vloer, houten ramen of zelfs een houten huis?

Kies dan voor hout met FSC- of PEFC-label. Geef indien mogelijk ook de voorkeur aan Belgisch hout en dus ook aan de korte keten.

Warmtepompen, zonnepanelen, zonnecollectoren en zonneboilers

Wist je dit al? Door een warmtepomp te combineren met zonnepanelen vergroot je je zelfverbruik. Als je zonnepanelen gekoppeld worden aan een warmtepomp, wordt de elektriciteit die overdag wordt geproduceerd immers rechtstreeks gebruikt om de compressor van de warmtepomp te doen draaien.

Calorimeters

Calorimeters zijn toestellen die het energieverbruik registreren en meten. Dankzij zo'n toestel heb je een beter zicht op je factuur en kun je je energie-uitgaven beter beheren.

Regenwatertonnen

Gratis regenwater niet gebruiken? Dat zou zonde zijn! Door regenwater te recupereren, help je niet alleen overstromingen te voorkomen, maar bespaar je ook 20 tot 40% op je waterfactuur.

Hoe precies? Het regenwater wordt gefilterd en zo kun je het hergebruiken om je tuin te besproeien, de was te doen, schoon te maken of zelfs om je toiletten door te spoelen.

Regelsystemen voor verwarming en domotica

Met deze systemen kun je je energieverbruik op een slimme manier regelen. Wist je dat je 7% energie bespaart als je de verwarming één graad lager zet? Je verwarming binnen gewoon laten draaien als je niet thuis bent, is dus zinloos.

Groendaken

Groendaken isoleren je huis tegen warmte en koude én beschermen je dak tegen uv-stralen, vorst en sneeuw. Je dak gaat zo dus een stuk langer mee. Met een groendak heb je bovendien minder last van buitengeluiden en krijg je extra ruimte om groenten en kruiden te telen of gewoon wat in de zon te liggen 😉.

En we zijn er nog niet! Dit kun je ook nog kopen:

 • grastegels met celstructuur en doorlatende tegels
 • isolatieproducten voor waterleidingen
 • applicaties voor energiebesparing (smartphone/tablet)
 • isolerende gordijnen
 • bomen, planten
 • zonbescherming voor buiten en reflecterende isolerende folie
 • hoogrendementsketels
 • thermostatische kranen
 • debietbegrenzers
 • grasmatten, en nog veel meer!

De volledige lijst van producten die je met Ticket EcoCheque kunt kopen, vind je op ticketecocheque.be!

 

Je kunt je budget niet alleen verlichten met ecocheques, maar ook dankzij de premies die de overheid toekent voor duurzaam bouwen. Woon je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Woon je in het Vlaamse Gewest?

 

Kun jij je Ticket EcoCheque gebruiken voor je project? Waar kon jij al besparen dankzij Ticket EcoCheque? Deel jouw ervaringen en projecten via onze Facebook- of Instagrampagina!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

 • Dit artikel delen