Tien originele kerstbomen!

|Lifestyle

Voor de kerstliefhebbers onder ons is de jaarlijkse kerstversiering niet compleet zonder een prachtige kerstboom. Speciaal voor deze kerstperiode zochten wij daarom naar de leukste – althans volgens ons – alternatieven voor de traditionele dennenboom.  Met twee criteria in het achterhoofd: de boom moest herbruikbaar zijn om onze planeet zo veel mogelijk te sparen, maar de magie van kerst mocht niet verloren gaan. Verras jij je vrienden en familie dit jaar met een origineel exemplaar?

Een kerstboom uit stukjes hout 

Hou je van lange boswandelingen? Dan is deze boom echt iets voor jou! Verzamel enkele stukken hout uit het bos en maak er een trendy en originele kerstboom van zonder ook maar één euro uit te geven. 

Foto : Homelisty

Een kerstboom in je boekenkast 

Heb je thuis een boekenkast? Mét boeken? Maak er dan een kerstboom van! Geniaal idee, toch? 

Foto : Maison créative

Een metalen kerstboom

Minimalistisch en modern, zo zou je deze metalen structuur kunnen omschrijven. Nog enkele kerstballen en klaar! 

Foto : déco.journaldesfemmes.fr

Een houten kerstboom aan de muur 

Deze kerstboom past perfect in jouw woonkamer. Zijn natuurlijke en esthetische look valt vast en zeker in de smaak! 

Foto : regardsetmaisons.blogspot.fr

Een kerstboom van boeken 

Wat is er beter dan een goed boek om even te ontspannen en te ontsnappen uit de dagelijkse realiteit? Maar zodra je je boek uit hebt, ligt het ergens rond te slingeren in huis. Ga dus van kelder tot zolder op zoek naar je boeken en maak er een superoriginele kerstboom van! 

Foto : weekend.levif.be

Een kerstboom met foto's van je geliefden 

Heb je er al eens aan gedacht om van de mooiste foto's van je geliefden een kerstboom te maken? Zo zijn ze de hele feestperiode dichtbij. Hun ogen zien fonkelen in jouw kerstboom, daar worden ze toch alleen maar blij van? 

Foto : astuces-bricolage.net

Een houten kerstboom in de vorm van een hutje 

Ben je een echte doe-het-zelver? Dan kun je deze creatie beslist zelf maken. Hout en decoratie, meer heb je niet nodig voor dit prachtexemplaar! 

Foto : shakemyblog.fr

Een kerstboom van gebruiksvoorwerpen 

Dit jaar is meer dan ooit het jaar van de creativiteit! Laat je gaan en maak een zo origineel mogelijke kerstboom met voorwerpen die je dagelijks gebruikt, zoals kartonnen dozen, kaders, houten kistjes, sokken en noem maar op. 

Deze kan trouwens ook dienstdoen als adventskalender! Heb jij al een adventskalender gemaakt? Misschien kan die van ons je inspireren!

Foto : zenidees.com

Foto : cotemaison.fr

Foto : maison-deco.com

Een kerstboom als tekening op de muur 

Teken de kerstboom van jouw dromen op een grote muur in je woonkamer. Perfect voor wie weinig ruimte heeft. 

Foto : homelisty.com

Een kerstboom als wandrekje 

Vier plankjes en wat decoratie volstaan voor een instant magisch kerstgevoel. Het grote voordeel van dit exemplaar? Je hoeft de inrichting van je woonkamer niet overhoop te halen, want je kunt de plankjes het hele jaar lang laten hangen en gewoon de decoratie veranderen.

Foto : cotemaison.fr

Ben jij een echte doe-het-zelver? Dan zijn deze ecologische kerstbomen makkelijk zelf te maken. Heb je twee linkerhanden? Neem dan gewoon een kijkje op het internet: daar vind je een uitgebreid aanbod van alternatieve kerstbomen! 

Al die ideeën en inspiratie bewijzen nog maar eens dat ecologisch verantwoorde moderne, hippe en designstukken steeds populairder worden in de Belgische gezinnen. Hoe ziet jouw kerstboom er dit jaar uit? Toon ons jouw exemplaar op onze Facebookpagina of tag ons via Instagram Stories! 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen