De 5 nieuwe Ticket EcoCheque-partners die ons ❤️ gestolen hebben

|Top

Elke dag sluiten nieuwe partners zich aan bij ons netwerk. Leuk voor ons én vooral voor jou, want jij plukt er de vruchten van! Van biosupermarkten tot fietsenwinkels over hotels en milieuvriendelijke boetieks: aan keuze geen gebrek. In deze blogpost delen we onze vijf favoriete nieuwe Ticket EcoCheque-winkels van de voorbije maanden.

EcoMarket, het digitale paradijs voor ecocheques!

Jij droomde ervan, zij hebben het gedaan! Wat als er een winkel zou bestaan die volledig in het teken staat van ecocheques? Korte keten, lokale producten, ambachtelijke Belgische producenten die trots zijn op hun assortiment en hun streek ... Kort gezegd: deze webshop heeft alles in huis om jouw nieuwe favoriet te worden.

Ook hun aanbod zal je zeker niet teleurstellen: je vindt er alles van decoratie tot planten, voeding, verzorgingsproducten en kinderspeelgoed.

Gespot op de webshop? Prachtige Woodstag-accessoires. Van strikjes tot bretellen, over kousen, oorbellen en portefeuilles. Iedereen vindt er z'n gading. 
 
Het merk geeft een tweede leven aan grondstofresten die oorspronkelijk bestemd waren om te worden weggegooid. Leve upcycling!
 
Bovendien worden al hun producten handgemaakt, voornamelijk met vakmensen of Belgische bedrijven. Wij zijn er helemaal gek op! 

De kers op de taart: in deze webshop kun je online betalen met je Edenred-kaart!

💻 Website

Ice Solar Power, het milieubewuste zonnehorloge van Ice Watch

Vaarwel traditionele batterij die je regelmatig moet vervangen, hallo hernieuwbare energie! 

Het is tijd voor verandering (haha): ga met de tijd mee en kies voor een eindeloos herlaadbaar horloge – zonder afbreuk te doen aan je look, natuurlijk. Om het op te laden, leg je het gewoon onder kunstmatig of natuurlijk licht.

De mooie, kleurrijke ICE Solar Power-horloges bewijzen dat je slimmer kunt consumeren zonder dat je stijl of de planeet eronder lijdt!

Overtuigd? Haast je dan naar een van de Ice Watch-winkels in België.

La Fermette Godelaine, een niet te missen adresje in Flémalle!

La Fermette Godelaine is het project van twee broers: Hadrien en Lucas Godelaine. De ene is landbouwkundige, de andere handelaar. En ze zijn allebei verliefd op de natuur. Daarom willen ze meewerken aan de vergroening van onze samenleving. Hun idee: lokale bioproducten in bulk verkopen in een gemoedelijke sfeer.

La Fermette Godelaine is niet alleen een tuinbouwbedrijf, maar ook een wijnbouwproject en een kruidenierswinkel – en alles is bio!

Je vindt er een compleet assortiment dat ze zelf hebben geproduceerd, naast producten van andere Belgische handelaars. In de rekken liggen bijvoorbeeld fruit en groenten, brood, fijne vleeswaren, kaas, een assortiment zuivelproducten, wijn en specerijen. En dat is niet alles: je vindt er ook een reeks duurzame, ecologische non-foodproducten.

We zijn helemaal verknocht aan hun groente- en fruitmand ❤️. Daarin vind je twee stukken fruit en vijf seizoensgroenten. Een leuke manier om met het hele gezin de groente- en fruitsoorten van de maand én de typisch Belgische smaken te (her)ontdekken!

💻 Website

On the road again – op naar Gent!

Hou je van fietsen? Ben je een fervent wielrenner? Of heb je je fietspassie net ontdekt? Eén ding staat vast: de fietsenmarkt heeft momenteel de wind in de rug!

Werken je remmen niet zoals het moet? Hoor je onderweg een zorgwekkend geluid? En woon je in de buurt van Gent? Bingo: dan is dit adresje zeker iets voor jou! Bij De Velomaker kun je terecht om je fiets te laten herstellen of een nieuwe te kopen. Je vindt er ook fietsaccessoires en onderdelen.

Woon je niet in Gent? Aarzel dan niet om een tochtje met je tweewieler te ondernemen in deze prachtige stad. Tip: hou dit adres op zak voor het geval dat je fietspech hebt!

💻 Website

#StayCation: een frisse neus aan de Belgische kust!

Werken, eten, slapen ... Komen die werkwoorden je maar al te bekend voor? Snak je naar vakantie? Dat begrijpen we helemaal! In deze moeilijke tijden kunnen we allemaal wel een vakantie gebruiken. Door de gezondheidscrisis moeten we wel in ons eigen landje blijven, maar niet getreurd: ook hier zijn er tal van paradijselijke plekjes te vinden waar je tot rust komt en van het leven geniet.

Waarom zou je je ecocheques dus niet gebruiken voor een leuke uitstap naar Oostende?  Vayamundo is een vakantieclub op de dijk van Oostende die alles heeft wat je nodig hebt om samen met je gezin je batterijen op te laden, te sporten, plezier te maken of gewoon te ontspannen! Hun milieubewuste aanpak heeft hen zelfs het Green Key-label opgeleverd. Je kunt deze leuke vakantie dus met je ecocheques betalen!

Wat accommodatie betreft, kun je uit tal van opties kiezen. Een gewone hotelkamer of liever een appartement met zeezicht?

Ook wanneer je honger krijgt, is er aan keuze geen gebrek. De vakantieclub telt meerdere restaurants (die open zijn afhankelijk van de coronaregels, natuurlijk). Er is dus gegarandeerd een restaurant dat precies biedt waar jij trek in hebt. Leuk extraatje: Vayamundo werkt voornamelijk met milieuverantwoorde producten!

Coronanieuws: BRASSERIE DEN ENSOR biedt een beperkte kaart met meeneemgerechten aan 😊

Wat je zeker krijgt? Een frisse neus, een meeuwenserenade en een wandeling op het strand of de dijk!

💻 Website

Welke nieuwe partners wil je zeker uitproberen? Laat het ons weten op Facebook en Instagram!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen