3 trendy plantenwinkels die jouw ecocheques aanvaarden

|Top

De zon is eindelijk terug van weggeweest – het ideale moment om naar buiten te trekken en een vleugje groen toe te voegen aan je leven! Ben je op zoek naar mooie planten om je interieur op te fleuren? Met je ecocheques van Edenred kun je planten en accessoires kopen om je tuin, terras of interieur helemaal in zomerstemming te brengen.In deze blogpost nemen we je mee naar drie trendy plantenzaken waar echte pareltjes te vinden zijn.

Weten waar je planten kunt vinden is natuurlijk handig, maar weten welke het beste passen in jouw woning is nog beter! Met onze tips kies je altijd de juiste plant, zodat je groene vriend – ondanks al je goede zorgen – nooit meer sterft na enkele maanden.

1. Jungle Lab

De Brusselse winkel Jungle Lab is gespecialiseerd in kamerplanten en tuinaccessoires. Naast planten uit tropische, subtropische en drogere gebieden vind je er ook topspullen om ze te verzorgen.

De grootste troef van deze winkel is ongetwijfeld het enorme aanbod! In de winkel zelf vind je meer dan 150 planten, en nog zo’n 3000 andere zijn op bestelling verkrijgbaar – allemaal verantwoord gekweekt. Er is ook een ruim assortiment duurzame en milieuvriendelijke accessoires. 

Wat dit adresje zo uniek maakt, is de visie van Quentin Thibault, de oprichter van Jungle Lab. Hij ziet zijn winkel als een laboratorium van ideeën en experimenten, en heeft daarbij één doel voor ogen: ons meer laten nadenken over het nut en de functie van planten in ons dagelijkse leven.

Jungle Lab organiseert ook workshops. Een uniek adres voor plantenliefhebbers in onze hoofdstad. Laat je alvast inspireren door hun Instagram-account.

📍 Alsembergsesteenweg 139, 1060 Brussel

📅 Open van dinsdag tot zaterdag van 11 tot 19 uur

🖱️ https://www.junglelab.eu/

2. Oh’Green

In twaalf winkels verspreid over heel België zet Oh’Green volop in op duurzaamheid en kwaliteit. In hun tuincentra vind je een waaier aan planten, maar ook bomen en bamboe. Ideaal als je je interieur of buitenruimte wilt opfrissen.

Een groot pluspunt: ze zijn open op zondag. Heel praktisch als je een drukke week hebt! Ook in de webshop van Oh’Green vind je vlot een nieuwe groene vriend, in amper enkele klikken. Plaats een bestelling vanuit je luie zetel en haal je planten gratis op in de winkel.

Wist je dat er het hele jaar door aanbiedingen zijn? Mis zeker de deals van de maand en promo’s van de week niet!

📍 12 tuincentra in heel België

⏲️ De openingstijden variëren per winkel

🖱️ https://www.ohgreen.be/nl/

3. The Plant Corner

Bij The Plant Corner kun je niet alleen terecht voor een groot assortiment zorgvuldig geselecteerde tropische planten, je krijgt er ook handige tips om je planten te doen groeien en bloeien!

De winkel in Antwerpen werd opgericht door twee plantenliefhebbers, Sofie en Yannick. In hun zaak verkoopt het koppel een ruim assortiment planten en accessoires om ze te verzorgen. Hun motto? Je kunt nooit te veel planten hebben! Het ecocheque-netwerk van Edenred omvat talrijke tuincentra en plantenwinkels. Gebruik onze zoekmachine om de dichtstbijzijnde te vinden.

Wat The Plant Corner anders maakt dan andere winkels? Sofie en Yannick willen je interieur en je buitenruimte echt omtoveren in een klein stukje paradijs waar je je écht thuis voelt, met decoratie die bij jou past. Scrol eens door hun Instagram-account voor een portie inspiratie!

📍 Isabellalei 144, 2018 Antwerpen

⏲️ Open op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 11 tot 18 uur

🖱️ https://theplantcorner.com/

Hoe kies je de juiste plant?

De lente en de zomer zijn de perfecte seizoenen om je tuin, terras of interieur op te fleuren met planten. Maar als je nog niet veel ervaring hebt, is het niet eenvoudig om de juiste keuzes te maken.

We hebben allemaal wel eens een mooie plant gekocht die eigenlijk niet geschikt was voor de omgeving, om hem enkele maanden later te zien sterven, toch? Met deze drie tips kies je vanaf nu altijd een geschikte plant:

1. Denk goed na over wat je precies wilt. Stel jezelf de vraag: “Wil ik planten voor mijn woonkamer, terras of tuin?” Afhankelijk van je antwoord kun je kiezen voor kamerplanten, buitenplanten of planten die zich zowel binnen als buiten in hun sas voelen.

2. Denk aan de hoeveelheid zon en water die je plant nodig heeft. Tuinplanten die gedijen in een droog klimaat, zullen het niet lang uithouden in ons regenachtige landje ... Ga voor buitenplanten steeds na hoe goed ze bestand zijn tegen weer, wind én zonlicht.

3. Houd rekening met de hoeveelheid daglicht in je woning. Planten die veel licht nodig hebben, zoals cactussen, zijn perfect voor zonnige kamers. Planten die de voorkeur geven aan schaduw, zoals drakenklimop, zijn dan weer geschikt voor ruimtes met minder licht.

Goed om te weten: houd rekening met de grootte van de ruimte. Woon je in een klein appartement? Met hangplanten, zoals pothos en graslelies, creëer je op een beperkte oppervlakte een mooi resultaat.

Ziezo, met deze drie adresjes weet je waar je moet zijn als je planten in huis wilt halen. Denk eraan: ook tuinaccessoires kun je er betalen met je ecocheques! En stel gerust veel vragen, want het sympathieke personeel van deze drie winkels helpt je met veel plezier verder.

Wat is jouw favoriete adresje voor planten? Of heb je nog geniale tips om de juiste plant te kiezen? Laat het weten en tag ons op Facebook of Instagram. Tot binnenkort!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen