Zelf ketchup maken met rode bieten: succes gegarandeerd

|Food

Ketchup met rode bieten ... Een belediging voor tomaten? Verandering van spijs doet eten, zeker als je die zelf maakt. Het geheim van deze variant? De compote laten konfijten tot hij net zoet en zout genoeg is. Deze ketchup is een graag geziene gast aan tafel en vooral kinderen zijn er dol op, soms misschien iets te ... En je hoeft geen grote chef te zijn. Integendeel. Je hebt enkel een kookpot, een mixer en enkele ingrediënten nodig. Klaar voor de uitdaging? Daar gaan we! Haal je mooiste schort uit de kast en doe mee aan de World Beetroot Contest ... in je eigen keuken.

 

Wat heb je nodig?

- 3 el biologisch tomatenconcentraat
- 2 biologische rode uien
- 3 el biologische balsamicoazijn
- 2 biologische gekookte rode bieten
- 1 blik biologische tomatenstukjes (400 g)
- enkele druppels tabasco
- peper en zout
- biologische olijfolie
Bereiding:
  • Snijd de 2 rode uien fijn en laat ze op een zacht vuur in een kookpot fruiten.
  • Voeg 3 el balsamicoazijn toe. Laat 5 tot 10 minuten zachtjes sudderen tot de ui zacht en stroperig is.
  • Snijd de rode bieten in stukjes. Voeg ze samen met het tomatenconcentraat toe.
  • Wacht enkele minuten en giet er dan de tomatenstukjes bij.
  • Kruid met peper en zout. Voeg enkele druppels tabasco toe. Roer goed en wacht enkele minuten tot het wonder geschiedt.
  • Mix de compote en ... klaar!
  • Bewaar in een glazen bokaaltje in de koelkast.

Rode biet is een bron van vezels en antioxidanten. Je kunt deze groente rauw raspen en in een salade gebruiken. Geen fan van die aardesmaak? Voeg dan een flinke scheut citroensap toe. Ook gekookt is rode biet heel lekker in verschillende gerechten. 

Heb jij al eens ketchup gemaakt? Deel je foto's en tag ons op Instagram.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen