Recept madeleines met moerasspirea
|
Heb je ons artikel gelezen over onze ervaring met Cuisine Sauvage ? Dan weet je al wat er nu komt. Moerasspirea is een plant die je vaak in bossen en parken terugvindt én die perfect eetbaar is! Laura, de wandelgids die ons meenam op een zoektocht naar eetbare planten, gaf ons een heerlijk recept om te proberen. Smakelijk!
Wat heb je nodig om 32 madeleines te bakken?
3 eieren
Moerasspirea naar smaak
200 g bloem
150 g suiker
8 g bakpoeder
100 g gesmolten boter
50 ml melk
1 citroen
Bereiding:
- Maak de moerasspirea schoon en hak de plant zeer fijn.
- Laat de boter smelten in een pan. Neem deze daarna van het vuur.
- Voeg de lauwe melk en de moerasspirea toe. Laat even trekken, filter en zet de mengeling opzij.
- Klop de eieren en suiker tot een bleek geheel.
- Giet de lauwwarme melk en boter erbij en voeg vervolgens de gezeefde bloem en het bakpoeder toe. Breng op smaak met een paar druppels citroensap.
- Laat 15 minuten afkoelen.
- Giet het deeg in madeleinevormpjes.
- Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C.
Heb jij al eens moerasspirea of andere eetbare wilde planten geproefd? Vertel er ons alles over op onze social media!
Vond je dit artikel leuk?
Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.