Radijsblad, een verrassend en niet zo bekend ingrediënt!

|Food

Ben je fan van radijsjes op een klein stukje toast met kwark en lente-uitjes? Dan is dit artikel iets voor jou! 

Wist je dat radijsbladeren volledig eetbaar zijn? Onze tip om niets te verspillen: verwerk ze in je favoriete gerechten. We geven je een pestorecept dat je kunt volgen, maar we overlopen eerst de troeven van radijsbladeren!

Gezond?

Radijsbladeren bieden veel voordelen: ze leveren voedingsstoffen en zijn goed voor de gezondheid. Ze bevatten namelijk vitamine A, vitamine B9 (foliumzuur), vitamine C, ijzer, calcium, kalium en magnesium in carotenoïden en polyfenolen (heel krachtige antioxidanten).

 

Tip: eet ze dezelfde dag dat je ze koopt, want ze verliezen snel hun voedingswaarde. Radijzen kun je daarentegen een paar dagen in de koelkast bewaren in aluminiumfolie.

Hoe maak je ze klaar?

Omdat de bladeren net boven de grond groeien, moet je ze eerst goed wassen. Of geef de voorkeur aan bioproducten om er zeker van te zijn dat er geen pesticiden zijn gebruikt.

Droog ze vervolgens goed af en verwijder de gele bladeren. De radijsbladeren die je gaat klaarmaken, moeten goed groen zien. Hak ze dan in stukken en ga verder met de bereiding. Je kunt ze klaarmaken in een koekenpan, in een braadpan of in kokend water gedurende 20 minuten.

Met radijsbladeren kun je heel wat gerechten bereiden. Je kunt soepen, gazpacho of pesto maken, of de blaadjes zelfs verwerken in recepten voor taarten, cakes, muffins, flans, gemengde salades of omeletten.

Ons recept voor radijsbladpesto, dat we zelf hebben getest en goedgekeurd!

We hebben een heel eenvoudig en goedkoop recept getest om een lekkere radijsbladpesto te maken. In 5 minuten staat je pesto klaar – met pasta, een sandwich of zelfs op toast!

Ingrediënten voor 4 personen:

een bos radijzen
1 teentje knoflook
1 grote lepel amandelpoeder
1 grote lepel geraspte Parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie
peper
zout

Bereiding

Stap 1 : 

Begin met het hakken van de bladeren en het teentje knoflook.

Stap 2 : 

Voeg de Parmezaanse kaas, de amandelen, de olie, het zout en de peper toe.

Stap 3 : 

Meng het allemaal samen met een blender.

Klaar! Je moet alleen nog maar proeven!

En, heb je de radijsbladpesto geprobeerd? Stuur ons een foto via onze sociale netwerken!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen