Yesss! Little Green Box nu ook in Vlaanderen!

|Op bezoek bij

Vorige zomer zetten we de bijna volledig 'zero waste' maaltijdboxen met lokale, biologische seizoensproducten in de kijker. Weet je dat nog? Iedereen was RAZEND ENTHOUSIAST, maar de boxen waren helaas enkel in Wallonië en Brussel verkrijgbaar. 😢 Naar aanleiding van ons artikel hebben velen onder jullie het heft in handen genomen en het merk gevraagd om ook naar Vlaanderen te komen. En klant is koning .... Sinds enkele dagen leveren ze dus OVERAL in Vlaanderen. Drie, twee, één ... Bestellen maar!

Maar hoe werkt dat weer?

  1. Surf naar https://www.littlegreenbox.be/nl/.
  2. Kies je menu, het aantal personen en het aantal maaltijden.
  3. Kies tijdens de betaling voor Ticket Restaurant of Ticket EcoCheque.
  4. Geef de nummers in die op de achterkant van je Edenred-kaart staan.
  5. Dan rest je enkel nog te wachten op de koerier. En smullen maar!

Welke Belgische producenten werken mee aan deze kleine groene box? Een korte voorstelling van deze biobedrijven. 👇

Groenten en fruit à volonté 🍅

Fruits Edgard in Henegouwen

Voor groenten en fruit moet je bij Fruits Edgard in Nalinnes (Hengouwen) zijn. Tijdens eens van hun meetings ontdekte Little Green Box toevallig dat Christan Abbrassart (de oprichter) een ex-paracommando is die zich in 1982 heeft toegelegd op de teelt van biologische groenten en fruit. Zo was hij zelfs een van de eerste bioboeren in België!

La Ferme du Peuplier in Waals-Brabant

Van tijd tot tijd bestelt Little Green Box ook graag zijn groenten en fruit bij La Ferme du Peuplier in Grez-Doiceau. Ter info: je vindt deze kleine teler ook op heel wat markten in Brussel en Waals-Brabant.

Vegetarische producten ter volledigheid 🧆

Berloumi in Oost-Vlaanderen

Heb je al eens halloumi gegeten? Deze kaas is erg populair in de mediterrane en midden-oosterse keuken. Speciaal aan halloumi is het hogere smeltpunt dan van andere kazen. Hierdoor is halloumi de enige kaas die je kunt grillen, frituren of bakken zonder dat hij smelt. (Onze redactie is megafan van een wrap met halloumi!)

En halloumi met liefde gemaakt in Berlare ... Dat is Berloumi! Kinderen zijn er dol op. De kaas is qua voedingswaarde ook een uitstekende vleesvervanger. Een zoutgehalte van 2 % (2 g per 100 g) is vrij hoog, maar typisch voor dergelijke kazen.

Little Green Box is instant verliefd geworden op dit lokale bedrijf en werkt er al mee samen sinds zijn oprichting in 2017! (Naar eigen zeggen zouden ze echt niet meer zonder hen kunnen. 🙊)

La vie est belle in West-Vlaanderen

Voor vegetarische burgers, falafel en kaaskroketten kiest Little Green Box voor La vie est belle uit het Venetië van het Noorden, Brugge! Ze passen hun vegetarische burgers elk seizoen aan. Nu eens burgers met hazelnoot, dan weer burgers met erwtjes.

Oprichters Stefaan en Katrien trokken in 1983 als verpleegkundigen naar Rwanda. Het jonge koppel keerde terug met een uniek recept voor hun bedrijf voor biologische veggieburgers ‘La vie est belle’.

 

La vie est belle is ook een favoriete leverancier van Little Green Box. Hun verhaal samen startte in 2017 en het einde is nog lang niet in zicht.

Voorkeur voor ecologisch verantwoord vlees 🥩

Belki in Oost-Vlaanderen

Little Green Box heeft gekozen voor de biokip van Belki in Aalst. De kippen kunnen er vrij buiten lopen en zitten per stal met een beperkt aantal van maximaal 2500 à 4750 samen.

De kers op de taart? Sinds 2019 is hun verpakking 100 % recycleerbaar!

La Ferme des Noyers in Waals-Brabant

Voor de andere vleessoorten vertrouwt Little Green Box op La Ferme des Noyers in Corroy-le-Grand, een familieboerderij sinds 1927. 'Meer duurzaamheid, lokale handel en welzijn', dat is hun belangrijkste doelstelling. Deze mensen kweken, delen en commercialiseren ook met een bijzondere passie en gedrevenheid.

Hen bezoeken? Dat kan! Ze hebben hun eigen beenhouwerij in Corroy-le-Grand. 😉

Say cheeeese 📸

De Volle Maan in Oost-Vlaanderen

Sinds 1994 maakt De Volle Maan zijn eigen geitenkaas op basis van rauwe melk in Sint-Lievens-Houtem. Ze gebruiken hiervoor hun eigen melk, die ze twee keer per dag vers van hun geiten krijgen. Op deze manier vermijden ze onnodige transporten én zijn ze het hele jaar van geitenmelk voorzien.

Heb je een salade met geitenkaas bij Little Green Box besteld? Kathelijne, Bart, hun drie kinderen en hun geiten wensen je smakelijk eten.  😉

ChèvrArdennes in Waals-Brabant

Liever Waalse geitenkaas? De familie Loicq produceert haar eigen geitenmelk in de Belgische Ardennen. Zachte kaas, harde kaas of witschimmelkaas ... De biologische kazen van ChèvrArdennes zijn om vingers bij af te likken. Allen daarheen!

Pasta, altijd een goed idee 🌽

Goffard Sisters in Luik

Rond Halloween stelde Little Green Box je pasta op basis van insectenmeel voor. Deze pasta kwam van Goffard Sisters, twee zussen die op een duurzame manier milieuvriendelijke ingrediënten, die in overvloed aanwezig zijn, in de keuken willen introduceren. Ingrediënten waar velen hun neus voor zouden optrekken. Hun motto? "Eerst proeven, dan pas zeggen dat je het niet lust."

Maar geen paniek! Ze leveren ook klassieke verse en droge pasta aan Little Green Box. Boordevol smaak en kleur! 🌈

And last but not least: de zussen werken sinds kort met hun eigen herbruikbare verpakkingen. We like! ❤️

Ken je zelf nog andere biobedrijven in je streek waarmee Little Green Box zou kunnen samenwerken? Tag ze op onze Facebookpagina of in een Instagram-story.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen