Little Green Box, de maaltijdbox die je met Ticket EcoCheque kunt betalen

|Zoom

Veel mensen letten op hun voeding en willen bewuster consumeren, voor hun gezondheid of om een andere reden. Eten met respect voor onze waarden en onze planeet is soms stof voor goede voornemens. Maar dit in de praktijk omzetten, is niet altijd even simpel … Met al die dringende vergaderingen, kinderen van school halen en helpen met huiswerk blijft er vaak niet veel tijd over om rustig boodschappen te doen.

Maar wat als wij je nu vertellen dat we een maaltijdbox vonden die je precies geeft wat je nodig hebt? Maak kennis met … de Little Green Box

Een lokale, biologische, seizoensgebonden maaltijdbox met bijna geen afval! 

Maaltijdboxen zitten in de lift. Ze zijn handig en snel besteld, vereenvoudigen je leven en laten je kennismaken met nieuwe producten, nieuwe smaken en vooral heerlijke, gezonde en gevarieerde gerechten.

Kort gezegd ontvang je alle ingrediënten in de hoeveelheden die je nodig hebt om thuis je maaltijden te bereiden. Niet meer en niet minder. Kaarten met seizoensgebonden recepten helpen je de gerechten op tafel te toveren.

Kleine tip: bewaar die kaarten om je favoriete gerechten later opnieuw te maken. Wanneer je bestelt, kies je het gewenste aantal maaltijden en porties. Je hebt ook de keuze tussen de Veggie box en de Flexi box (met vlees). Je kunt ervoor kiezen iedere week, om de twee weken of om de drie weken een maaltijdbox te ontvangen. Een proefbox om het systeem te testen? Ook dat kan! Want wat zo leuk is, is dat je met of zonder abonnement kunt bestellen wat je wilt, wanneer je wilt! 

De kers op de taart? De recepten zijn kindvriendelijk en danzij de handige kaarten steekt je kroost je eenvoudig een handje toe in de keuken! Geweldig, toch? En wie niet zo'n keukenprins(es)je is, kan ondertussen de mooie kleurplaten op de verpakking van de box inkleuren. 

Een zinvol en verantwoord project 

Het brein achter dit initiatief is de getalenteerde Szandra Gonzalez. Toen ze in een Zweeds boek het principe 'van veld tot bord' ontdekte, ging er bij haar een lampje branden. Het project kreeg concrete vorm toen ze kinderen kreeg. Als werkende moeder was ze het beu haar waarden aan de kant te schuiven omdat ze door tijdsgebrek last minute maaltijden moest klaarmaken. 

Gepassioneerd door economie, gastronomie en duurzame ontwikkeling besloot ze een ambitieus en zinvol project op te zetten: een biologische, Belgische maaltijdbox vol lokale en milieuvriendelijke producten. 

In 2017 zette ze een crowdfundingcampagne op touw, zodat iedereen kleine of grote bedragen kon investeren in haar mooie project.  

Vandaag streeft Little Green Box naar kwalitatieve, lokale, biologische, gemakkelijke gezinsrecepten met bijna geen afval, en vooral naar een samenwerking met alle belanghebbenden. Want het komt erop aan je goed te omringen, van producenten tot verdelers.  

Waarom wij fan zijn?

In de eerste plaats omdat het zo goed is voor onze planeet. De Little Green Box staat volledig in het teken van ecologie. En laat dat nu net de filosofie van onze Ticket EcoCheque zijn! 

Alle producten in de doos dragen het biolabel van Certisys, een kwaliteitsgarantie voor de consument. Het is dan ook het enige label dat wordt aanvaard voor de Ticket EcoCheque.

De maaltijdbox levert (bijna) geen afval op! Je ontvangt je ingrediënten in een terug af te geven koelbox met daarin herbruikbare verpakkingen zoals glazen potten en stoffen zakken. Zodra je maaltijden op zijn, stop je alles terug in de box. Na een poetsbeurt krijgt die zo een tweede, derde, vierde (enzovoort) leven! Sommige producten moeten wel worden verpakt om te voldoen aan bepaalde regels van het FAVV. Dat geldt bijvoorbeeld voor vlees en sommige zuivelproducten die vacuüm moeten worden verpakt.

Hoe haal je zo'n box in huis? 

  • Surf naar www.littlegreenbox.be.
  • Kies je menu, het aantal personen en het aantal maaltijden.
  • Kies tijdens de betaling voor Ticket Restaurant of Ticket EcoCheque.
  • Geef de nummers in die je op de achterkant van je Edenred-kaart vindt .
  • Het enige wat je nog moet doen, is wachten op de koerier en smullen! 

Klinkt dit jou als een feest in de oren? Zin om de box uit te proberen? Wij twijfelen in elk geval niet! 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen