Hallogreeeeen: een verschrikkelijk duurzaam Halloween!

|

Halloween is een van de favoriete themadagen van kinderen … Begrijpelijk! Schrikwekkende kostuums, angstaanjagende zelfgemaakte decoraties en duivelse lekkernijen ... ze passeren allemaal de revue 🎃 Waarom steken we Halloween eens niet in een gezonder en duurzamer jasje? Enkele ideeën 👇

Vermomde mandarijntjes en kastanjes

Met een beetje pure chocolade voor de mandarijntjes en wat witte chocolade voor de kastanjes toveren we deze onschuldige juweeltjes uit de natuur om tot megamonsters. Breng de chocolade aan met een wattenstaafje of tandenstoker.

Op snoepjesjacht met een zelfgemaakte zak

Een zak om hun buit in te verzamelen, dat is handig! En zeker als je die zelf gemaakt hebt! Hoe? Naai met de hand een zakje in stof of vilt. Laat je kinderen zich daarna uitleven met speciale textiellijm en kleine versieringen. Het voordeel? Dit is een leuke activiteit voor heel het gezin. Laat jullie creativiteit de vrije loop!

Geen snoep, maar cadeautjes

Wanneer de kinderen uit de buurt bij je aanbellen, zitten hun zakken vast al vol met snoep. Dus waarom zorg jij niet voor een leuke attentie die je zelf hebt gemaakt? Denk bijvoorbeeld aan een figuurtje in vilt, een sleutelhanger met een pomponnetje of een happy stone in griezelthema. Is bakken jouw ding? Zakjes met zelfgebakken koekjes vallen zeker ook in de smaak. Dit eenvoudige, maar superlekkere recept is alvast getest en goedgekeurd door onze redactie.

Prak enkele bananen (hoe rijper, hoe beter! #nowaste) in een kom. Voeg dezelfde hoeveelheid havervlokken of verbrokkelde koekjes toe. Maak balletjes van het mengsel en laat die zo'n 15 minuten bakken in de oven, op 160 °C. Haal de balletjes uit de oven en laat afkoelen. Versier met oogjes van gesmolten chocolade. En daar heb je een leuke verzameling zombies!

Fruit, fruit en nog eens fruit

Ben je op zoek naar een alternatief voor de draculatanden en andere klassiekers? Maak zelf fruitveters. Op de website van Delhaize staat een heel leuk recept. Tip! Snijd je snoepveters in heel dunne slierten en laat ze als bloed uit de mondhoeken van je kleine monsters druipen. Op de site van je favoriete supermarkt vind je ongetwijfeld nog meer originele receptideeën. Niet zo'n keukenprins(es)? Energy balls zijn een supergezond alternatief voor snoep en andere zoetigheden. Tegenwoordig vind je deze balletjes met gedroogd en gekonfijt fruit in de supermarkt (vaak aan de kassa).

Bladeren en takken

Geen Halloween zonder griezelige sfeer. Wat denk je van een spookbos met dode bladeren die bij elke stap kraken onder je voeten? Ga tijdens een verkwikkende herfstwandeling op zoek naar leuke elementen in de natuur en tover je huis gratis om tot een grimmig griezelpaleis! Ga creatief aan de slag en kras een gemeen gezichtje op enkele mooie bladeren. Verzamel zeker wat takken met nog wat bladeren aan. Hang er wat vleermuizen in die je in zwart karton hebt uitgesneden.

Een nieuw halloweenpak met oude spullen 

In tweedehandswinkels zoals Spullenhulp kun je pareltjes op de kop tikken. Wij scoren er altijd wel iets! Bovendien kun je je aankopen met Ticket EcoCheque betalen.

Kijk eens tussen je eigen afdankertjes. Misschien vind je wel iets wat je kunt pimpen tot een tovenaars- of heksenpak. Of speel het spook in huis met een oud wit laken!

Nog niet helemaal thuis in deze griezelgekte? Halloween is een feestdag in de Angelsaksische landen en valt op de avond voor Allerheiligen, op 31 oktober.  Oorspronkelijk was het een heidens feest van de Kelten ... zo'n 2500 jaar geleden. 'Samhain' (zo noemden zij het) vierde de overgang van de overledenen naar het duister en onze herinneringen. En jij? Vier jij Halloween? Deel al je culinaire lekkernijen, verkleedpakken en andere griezelige creaties op onze Facebookpagina of in een Instagram-story.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen