Gooi je wc-rolletjes niet weg maar maak er mooie kommetjes van!

|Lifestyle

Wc-rolletjes zijn zoals zout en peper: iedereen heeft ze in huis! Wist je dit al? Volgens de krant Metro "worden er in België jaarlijks 480 miljoen rolletjes afgerold en vervolgens in onze toiletten gegooid. Een gemiddeld huishouden gebruikt 120 wc-rollen per jaar." Beeld je eens in welke impact dat heeft op het milieu! Minder wc-papier gebruiken is al een mooi voornemen op zich. Maar als we er nu ook eens van profiteerden om aan upcycling te doen … Zou dat niet nóg beter zijn?

Euh … wat is upcycling precies? Upcycling is de omvorming van afgedankte producten tot producten van hogere kwaliteit of hoger nut.

Een nieuwe trend die ongebruikte objecten een nieuw leven geeft … Cool, toch? Vandaag vertellen we je hoe je kommetjes of potjes maakt voor chocolaatjes, herbruikbare ontschminkingspads, juwelen, prulletjes van de kinderen of zelfs een mooie kamerplant. Laat je fantasie de vrije loop!

Wij kozen een middelgrote kom, maar je kunt ook een andere afmeting kiezen om het voorwerp van je keuze in te leggen.

Budget:
Voorbereiding: 15 minuten
Drogen: een nacht
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Wat heb je hiervoor nodig?

5 lege wc-rolletjes
Een emmertje of teil
Een blender
Een glaasje water
Een kom naar keuze
Huishoudfolie
Hoe ga je te werk?
  • Snij de rolletjes in stukken.
  • Laat de rolletjes een paar minuten weken in een emmer water.
  • Doe deze rolletjes in je blender en voeg een KLEIN glas water toe. Mix tot een gladde pasta. Je kunt ook kleurstof toevoegen om je kom te kleuren.
  • Haal de pasta uit de blender en bekleed er de bodem van een schaal, kom of pot met een afmeting van je keuze mee. Denk er wel aan huishoudfolie tussen de kom en de pasta te leggen, zodat je alles straks gemakkelijk uit de vorm kunt halen.
  • Strijk de pasta uit over de wanden en let op dat er geen gaatjes ontstaan. Maak een mooie rand, niet te dik en niet te dun.
  • Laat een hele nacht drogen op een warme plaats.
  • Haal voorzichtig uit de vorm met een mesje.
  • Je kom is klaar! Nu moet je ze alleen nog versieren.

Terugblik op de activiteit

Eerlijk gezegd was ons eerste probeersel geen groot succes … Het duurde twee dagen voor de pasta droog was en we kregen hem onmogelijk uit de vorm. Maar we zijn sterker uit de strijd gekomen! We probeerden het opnieuw en … BINGO! Nu lukte het wel! Geleerd lesje: minder water gebruiken en huishoudfolie tussen pasta en kom leggen!

 

Is de jouwe gelukt? Deel dan snel foto's van jouw creatie(s) op onze Facebookpagina!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen