Ga samen met ons de uitdaging aan en bak pannenkoeken zonder melk of eieren!

|Food

Geen betere manier om je week-end te starten dan met een pannenkoekenontbijt! 😀 Deze keer bakken we pannenkoeken zonder melk of eieren … die net zo lekker zijn als 'klassieke' pannenkoeken. Kortom, een groot succes!

Ons recept is ideaal voor mensen die intolerant of allergisch zijn voor bepaalde zuivelproducten, voor veganisten, maar ook voor wie lichtere en goedkopere pannenkoeken wil.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Budget: €

Voorbereiding: 10 min.

Bereiding: 10 min.

Wat heb je nodig voor 10 pannenkoeken?

250 g bloem
80 g maizena
240 ml water
500 ml plantaardige melk
2 eetlepels plantaardige olie
1 eetlepel suiker
Een snufje zout
Bereiding :
  • Verdun eerst de maizena in water en meng.
  • Doe dit mengsel in een grote kom en voeg de bloem, de plantaardige olie, de suiker en een snufje zout toe.
  • Giet er geleidelijk de plantaardige melk bij terwijl je het beslag blijft kloppen met een mixer. Zitten er toch nog klonters in het beslag? Giet het dan door een fijne zeef.
  • Schep tot slot een pollepel beslag in een pan met wat olie in en laat je pannenkoek aan iedere kant een minuut bakken.

Je zult zien dat er weinig verschil is met 'klassieke' pannenkoeken! Ze zijn soepel en zacht en je kunt er allerlei toppings op doen. Chocolade, confituur, bruine suiker, Mikado's, ijs, bananen … Laat je culinaire creativiteit de vrije loop!

Uitdaging geslaagd? Post een foto van je pannenkoeken op onze Facebookpagina of in een Insta Story en tag ons!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen