De vijf bestsellers van Ecomarket onder de loep

|Op bezoek bij

Mode, cosmetica, decoratie, spelletjes, voeding: je koopt er alles met je Ticket EcoCheque! Waar? Bij Ecomarket, een nieuwe webshop opgericht door vier jonge ondernemers: Nico, Pauline, Greg en Antoine.

Deze webshop intrigeerde ons ... Daarom vroegen we Wendy, communicatieverantwoordelijke van Ecomarket, om ons hun vijf bestsellers te bezorgen. Ook wij willen namelijk wel eens zien waar jullie zo'n fan van zijn!

Zo gezegd, zo gedaan. Dit is ons verslag. 👇

 

(pakket inclusief lief berichtje ontvangen op maandagochtend, een goed begin van de week!)

Bijzonder originele granola 🍅

Het eerste product dat ons in het oog sprong: de granola! Maar niet zomaar granola (neen, neen): hartige granola met gedroogde tomaten, oregano, balsamicoazijn en pindanoten. Oké, in het begin waren we misschien wat huiverachtig, maar daarna hebben we deze granola over onze yoghurt gestrooid (echt een suuuuperlekker tussendoortje). Dat krokantje werkt het echt af!

's Avonds gingen we voor een salade met halloumi (van het merk Berloumi), tarwe, avocado, een scheutje citroensap én ... granola natuurlijk!

Van welk merk? Er bestaan verschillende soorten granola. Alle varianten worden niet zo ver van Brussel gemaakt, door Amélie.  Een paar jaar geleden trok deze liefhebber van 'gezonde voeding' naar Colombia. In dit wondermooie land ontdekte ze nog maar eens hoe belangrijk het is dat we bewust en met respect voor de natuur eten. Enkele maanden later startte ze haar granolaproject en richtte ze GR’EAT granola op.

Zie je het groene blaadje helemaal bovenaan? Dankzij dit biolabel kan je de granola van Amélie met je ecocheques betalen.

💻 Waar shoppen? https://ecomarket.be/nl/products/granola-roma-300gr

Gedroogde bloemen die je dag opfleuren 💐

Na de granola richtten we onze aandacht op het bloemetje in een glazen buisje (die ons doet denken aan de bekende bloem in Belle en het Beest). Het kleine hebbeding fleurt ons bureau meteen op (het is eens iets anders dan die set fluostiften).

Van welk merk? Deze gedroogde bloemen zijn van het merk Muno. De drijvende kracht hierachter is het Brusselse koppel Betty en Pierre.

Vanwaar de naam 'Muno'? Dit is in feite een dorpje in de Ardennen, waar het koppel graag op #StayCation gaat om hun batterijen op te laden en inspiratie op te doen voor hun prachtige aanbod bloemen.

💻 Waar shoppen? https://ecomarket.be/nl/products/glazen-buis-gedroogde-bloem

Groene thee

Op woensdagochtend hadden we last van een dipje (dankjewel, slapeloze nachten). Ideaal dus om de groene thee van Ecomarket te proberen. Laat maar komen die energieboost! We werkten ons kopje thee af met een schijfje citroen. Lekker! 😊

Van welk merk? Deze thee is van het merk Maori. Bezieler Daniel zwaait al zeven jaar lang, elke dag, enthousiast de deuren van zijn winkel in de Ardennen open. Hij heeft ook andere theesoorten. Je vindt ze allemaal op Ecomarket.be. Wat is jouw favoriete smaak?

De thee van Daniel heeft ook het EU-logo voor biologische productie, en dat wil zeggen dat je ze kan aankopen met je ecocheques

💻 Waar shoppen? https://ecomarket.be/nl/products/groene-thee-chun-mee-bio

Leuke bulkzak 🛍

Voor onze blog Iloveticketrestaurant.edenred.be filmden we hoe je smeuïge chocolademousse maakt op basis van aquafaba (het vocht uit een blik kikkererwten, zoals je misschien weet?). Enkele collega's zijn de ingrediënten in de supermarkt gaan halen. Deze bulkzak kwam dus heel goed van pas! Pssst, het recept staat op onze Youtube-pagina. 😉

Van welk merk? Of eerder: van wie? Mathilde, een jonge vrouw, onderneemster én fervent naaister. Maar ze maakt méér dan zakken alleen. Ze verkoopt ook keukenhanddoeken, reinigingsdoekjes, washandjes, zakdoeken ...

De bulkzakjes van Mathilde zijn producten die specifiek bestemd zijn voor hergebruik. En hergebruik = ecocheques !

💻 Waar shoppen? https://ecomarket.be/nl/products/bulkzak-rood

Habeebee zeep 🧼

Kun jij ook zo genieten van een warme (of ijskoude, waarom niet) douche na een lange werkdag? Zorg wel voor een goede zeep! Wendy (je weet wel, de communicatieverantwoordelijke?) heeft voor ons een natuurlijke, vette zeep met essentiële oliën van ylang ylang, rode klei en lavendel ingepakt. Het is een zeep met een kalmerende werking. I-de-aal dus voor ons heerlijke avondritueel.

Van welk merk? De zepen op basis van bijenwas van het merk Habeebee worden gemaakt door Alexia et Magali in een kleine fabriek op een boogscheut van het Zoniënwoud. 

💻 Waar shoppen? https://ecomarket.be/nl/products/flower-power-zeep

Je kunt de Habeebee zepen met je ecocheques betalen, want ze dragen allemaal het Cosmebio-label.

Wist je dit al? Als je een van deze labels op een product ziet, dan kun je het met je ecocheques kopen. 😊

Avez-vous déjà commandé chez Ecomarket en ligne avec vos éco-chèques ? Ou même peut-être déjà utilisé un des produits ci-dessus ? Donnez-nous votre avis sur Facebook.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen