Met deze 4 trucs filter je kraantjeswater op een ecologisch verantwoorde manier
Vraag jij je ook wel eens af wat er allemaal in ons drinkwater zit en welk effect dit kan hebben op de werking van je lichaam? Wij geven je vier trucs om je kraantjeswater te filteren en het onderste uit de kan te halen! 😉
Houtskool💧
Raar maar waar: behalve om de barbecue aan te steken, kan houtskool ook als waterfilter dienen. Doe een stokje old-school houtskool in je water, en je zal merken dat de smaak opmerkelijk verbetert doordat allerlei onzuiverheden gefilterd en geabsorbeerd worden.
De Woody Binchotan van Sebio zuivert zes maanden lang je drinkwater, ga maar eens na hoeveel plastic waterflessen je kan besparen door ze simpelweg door een kooltje te vervangen.
Na een uurtje filteren smaakt je water al verrassend puur!
Waarom wordt steenkool de nieuwe ster in huis?
Omdat ie niet alleen water filtreert en mineraliseert, maar ook geuren en vocht in huis absorbeert, net zoals elektromagnetische golven, giftige stoffen, lood, kwik, cadmium, koper en chloor.
Keramiek en klei 🧱
Poreuze materialen zoals keramiek en klei kunnen schadelijke stoffen uit je kraantjeswater filteren.
Ze laten het water doorlopen, maar vangen sediment, protozoën en bacteriën (zoals de E. coli-bacterie, die diarree, braken en misselijkheid tot gevolg kan hebben) op.
Hoe ga je te werk om deze stoffen uit het water te halen?
- Plaats een pot van klei bovenop een andere pot of emmer die het gereinigde water zal opvangen.
- Giet vervolgens het water door de bovenste pot en wacht tot het helemaal doorgelopen is.
- Het gefilterde water heeft zich nu in de onderste pot verzameld.
Kraan 🚰
Een heel gemakkelijke manier om je kraantjeswater te filteren is door een eenvoudige on-tap filter op je kraan aan te sluiten.
Dit systeem filtert pesticiden, metalen en bacteriën uit het water waardoor het in een handomdraai drinkbaar wordt.
Denk er wel aan om de filter regelmatig te vervangen.
Waterfilterkan ✔️
Ook een waterfilterkan is een wijze en gezonde investering.
De ultrafijne zeef houdt schadelijke deeltjes uit je drinkwater en de ionenwisselaar helpt onzuiverheden zoals onder andere kalk in het water te verminderen.
Stoffen zoals chloor kunnen een invloed hebben op de geur en de smaak van kraantjeswater.
Een actieve koolfilter van echte kokosnootschillen filtert die onaangename smaak en geur uit het water. Haal een waterfilterkan van Brita in huis met je Ticket Ecocheque van Edenred!
Hoe vergewis jij je van proper en drinkbaar water? Deel je tips en laat ons even meekijken op de Facebook- en Instagrampagina van Edenred!
Vond je dit artikel leuk?
Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.