7 winkels met een mooi en groen cosmetica-aanbod!

|Top

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat de rekken met biologische beautyproducten maar blijven uitbreiden. En ons hoor je daarover niet klagen! 🥰 Steeds meer cosmeticamerken stellen ecologie centraal en proberen hun impact op onze planeet te beperken. En als hun producten werken, onze huid verzorgen en lief zijn voor de planeet … waarom zouden wij dan nog twijfelen?

Hoe herken je die milieuvriendelijke producten? Kijk naar de labels. Alle producten met een label van Cosmebio, Ecogarantie en Biogarantie van onze partnerwinkels kun je met Ticket EcoCheque betalen.

Nature & Découverte

De winkel Nature & Découverte heeft een indrukwekkend aanbod ecologische producten, waaronder biologische cosmetica. Ze hebben ook een goed gevulde mannenafdeling (jaja, ook mannen moeten hun huid verzorgen). Onze favoriet is deze gezichtsverzorging voor mannen, met kruidige cacao en aloë vera.

Waar vind je de winkels van Nature & Découverte? Je vindt ze vooral in onze mooie hoofdstad, namelijk in winkelcentrum City 2, in Galerie Toison d'Or en Woluwe Shopping Center, maar ook in Louvain-la-Neuve.

Prijs: € 17,40

Delhaize

Ook supermarkten springen op de biologische kar, tot onze grote vreugde. En waar wij nóg blijer van worden, is dat al hun producten met het label CosmeBio kunnen worden betaald met Ticket EcoCheque. Wij wilden Garnier uitproberen (dat al generaties lang bekend is), want ook dit merk brengt nu biologische cosmetica uit. Dit micellair water met korenbloem veroverde ons hart. Het is geschikt voor de gevoelige huid (yay) en verkrijgbaar in alle winkels van Delhaize. Ga dus snel op ontdekkingstocht in hun cosmetica-afdeling! 😉

Prijs: € 8,09

Bioplanet

Gedaan met droge uitslag op je huid na het scheren! Wij hebben deze gel met aloë vera getest, goedgekeurd … en eeuwige trouw beloofd! Want dit product verricht wonderen. Het heeft deze zomer ook zonnebrand gekalmeerd. Wij vonden het bij BioPlanet en betaalden met Ticket EcoCheque.

Prijs: € 14,95

Kiss Planet

Ken je deze ecologische webshop al? Net als in de 3 fysieke winkels hierboven kun je de producten met het Cosmebio-label ook online betalen met Ticket EcoCheque.

In een vorig artikel verklapten we al onze tips om je badkamer #ZeroWaste te maken. Aluinsteen was daar één van. Toen we zagen dat Kiss Planet in zijn webshop deodorant met aluin aanbood, hebben we hem meteen getest. En dat hebben we ons niet beklaagd! Je kunt kiezen tussen twee geuren, een frisse geur en een bloemengeur, en de deo is vegan, cruelty free en gemaakt in Frankrijk 👍

Opgelet: Kiss Planet is een webshop. Als je deze deodorant wilt bestellen, zul je dus de cijfers op de achterkant van je Edenred-kaart moeten ingeven.

Prijs: € 10,35

Sebio.be

Sebio is een ethische, ecologische en duurzame webshop. Je kunt er van alles vinden, zoals spelletjes, kantoorartikelen, beddengoed en voeding ... Maar wat ons vandaag interesseert, is de cosmetica-afdeling!

Wij werden aangetrokken tot deze zoete amandelolie van Melvita. Met zoete amandelolie kun je veel doen:

  • Breng het aan op je haar de avond voor je het wast.
  • Gebruik het op je gezicht. Hij is ideaal voor de droge, atopische of rijpere huid.
  • Je kunt de olie ook op het lichaam aanbrengen. Hij hydrateert, kalmeert en voedt de huid diepgaand. Zo kun je er bijvoorbeeld striemen mee voorkomen tijdens de zwangerschap.

Prijs: € 14,90

Ecomarket

We moeten deze 100% ecocheque-webshop al lang niet meer voorstellen. Hij werd amper 1 jaar geleden geopend door 4 jonge ondernemers en loopt als een trein! Je shopt er niet alleen granola, thee, decoratieartikelen, kleding, speelgoed en cosmetica, maar ook drinkflessen, kommetjes van kokos of rietjes. In een vorig artikel testten we hun 5 bestsellers. We begrijpen nu helemaal waarom ze zo goed verkopen! En nu richten we de spotlight op ONZE lieveling … (tromgeroffel) 🥁

Het gaat om deze regenererende en hydraterende crème met jojoba. We zijn zo enthousiast omdat hij licht is en snel in de huid dringt. De crème laat geen vettig laagje achter, waardoor je hem kunt gebruiken vlak voor je je make-up aanbrengt.

De crème wordt gemaakt in België door Sophie Trenteseaux van MakeSenz. De missie van Sophie? Je verwennen met authentieke cosmetica die elke huid respecteert. Deze crème werd gecertificeerd door EcoGarantie en kan dus worden betaald met Ticket EcoCheque.

Prijs: € 35

Shop in Green

Het is heel belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon, of je nu op reis bent of in België blijft. En beter nog: bescherm je huid met een biologisch product! Neem dus altijd zonnecrème mee, zoals deze van de webshop van Shop in Green. Hij is uitstekend geschikt voor kinderen en baby's 👶

Prijs: € 23

Waar koop jij je cosmetica? Heb je er al eens aan gedacht biologische producten te betalen met Ticket EcoCheque? Vertel ons over jouw verzorgingsroutine op Facebook of tag ons in je Instagram stories (@EdenredBE)

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen