6 receptjes die je kan maken met yoghurts

|Food

Heb je net in je koelkast gekeken en zag je achteraan nog enkele potjes yoghurt staan die dringend op moeten? Hieronder delen we 6 lekkere creaties die je kan maken met yoghurts die bijna vervallen. Zo kan je toch nog van wat lekkers genieten! 😊 #ZeroWaste

Yoghurtrepen met vers fruit 🍓

Dit is een heerlijk recept dat je snel én makkelijk kan maken.

Het enige dat je nodig hebt voor yoghurtrepen voor 4 personen:

400 gram yoghurt
2 eetlepels honing
50 gram granola
60 gram frambozen
60 gram aardbeien
Voorbereiding

Meng de honing onder de yoghurt. Bekleed daarna een lage ovenschaal met plasticfolie en verdeel het yoghurtmengsel over de schaal. Snijd de frambozen en aardbeien in kleine stukjes en strooi deze samen met de granola over het yoghurtmengsel. Zet de schaal minstens 1 uur in de diepvriezer en snijd je creatie nadien in stukken met een scherp mes. Smakelijk!

Yoghurt pannenkoeken 🥞

Wist je dat je superlekkere pannenkoeken kan maken van Griekse yoghurt?

Dit zijn de benodigdheden voor yoghurt pannenkoeken voor 6 personen:

250 gram Griekse yoghurt
250 gram zelfrijzende bloem
2 eieren
200 ml melk
Voorbereiding

Neem een kom en meng de yoghurt met de eieren tot een egale massa. Voeg dan de melk toe en roer goed alvorens ook de zelfrijzende bloem toe te voegen. Daarna kan je wat boter in een koekenpan laten smelten en pannenkoekjes beginnen bakken.

Een leuke extra optie: werk de pannenkoekjes af met je favoriete toppings, zoals chocolade of blauwe bessen 😊

Tzatziki 🥒

Tzatziki, een ware lekkernij uit Griekenland! Dit bijgerecht is ongelooflijk lekker als dip bij brood of als saus bij een stukje vlees.

Het enige dat je nodig hebt om tzatziki te maken, is:

250 ml magere yoghurt
15 cm komkommer
Een teentje look
2 eetlepels munt
Voorbereiding

Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd ongeveer 15 cm af om te raspen. Laat de geraspte komkommer nadien goed uitlekken in een vergiet. Pers ondertussen de knoflook en hak de munt in kleine stukjes. Giet de yoghurt nu in een kom en roer de rest erdoorheen. Laat het resultaat ongeveer 2 uur staan zodat alle smaken goed kunnen trekken. En voilà, jouw tzatziki is klaar om geserveerd te worden!

Een banaan-havermout smoothie 🍌

Ontbijt eens met een banaan-havermout smoothie: heel lekker én gezond! Deze yoghurt smoothie is bovendien al binnen de vijf minuten klaar.

De ingrediënten voor een smoothie zijn:

150 ml halfvolle yoghurt
2 bananen
2 eetlepels havermout
1 eetlepels munt
Voorbereiding

Doe de halfvolle yoghurt, de stukjes banaan en havermout in de blender. Pureer ongeveer 30 seconden tot je een gladde smoothie krijgt. Werk af met een blaadje munt. Zo, nu kan jij genieten van een heerlijk ontbijt!

Aardbei-yoghurt ijsjes 🍦

Op zonnige dagen kan je verfrissing zoeken met zelfgemaakte aardbei-yoghurt ijsjes! Heb je de volgende dingen in huis?

Dan kan je 8 ijsjes maken!

400 ml yoghurt
200 gram aardbeien
60 gram poedersuiker
120 ml slagroom
2 eetlepels citroensap
Ijsvormpjes
Voorbereiding

Pureer de aardbeien met een vork. Meng de yoghurt met het citroensap en het poedersuiker. Klop de slagroom stijf en roer het onder het yoghurtmengsel. Vul nu de ijsvormpjes voor 2/3e met het yoghurtmengsel en vul aan met de gepureerde aardbeien. Meng de gepureerde aardbeien nu met een lepeltje voorzichtig onder het yoghurtmengsel. Plaats het resultaat ongeveer 1 uur in de diepvriezer. Steek dan de stokjes in de ijsvormpjes en laat nog 2 uur verder opstijven. Geniet daarna van de lekkere ijsjes!

Watermeloenpizza 🍉

Een ander verfrissend dessert dat je met yoghurt kan maken, is watermeloenpizza. Een lekkernij voor jong én oud!

Het enige dat je nodig hebt, is:

125 gram Griekse yoghurt
1 watermeloen
125 gram rode vruchten
Eén kiwi
1 eetlepel geraspte kokos
Voorbereiding

Snijd de watermeloen in schijven van ongeveer 5 cm dik en snijd deze schijven in 6 parten, net zoals je met pizza doet. Smeer een laagje Griekse yoghurt op de parten en versier met rode vruchten. Werk het resultaat af met geraspte kokos. Smakelijk!

Hoe redden jullie je potjes bijna vervallen yoghurt van de afvalbak? Deel jullie lekkerste creaties met ons op Facebook of Instagram & inspireer anderen! 😊

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen