3 duurzame merken die je niet mag missen

|Top

Wil je de planeet beschermen? Dan moet je eerst en vooral zorgvuldig bepalen waar en hoe jij je geld wilt uitgeven. Want door duurzame producten te kopen, help je Moeder Natuur echt een handje.  Maar hoe onderscheid je ecologische oplossingen van slimme marketingtrucjes? In dit artikel nemen we een aantal merken onder de loep die kwaliteit, ethiek én milieubewustzijn hoog in het vaandel dragen.

House of Marley

Marley als in Bob Marley? Inderdaad! Het merk werd opgericht ter ere van zijn nalatenschap en brengt uitsluitend milieuvriendelijke producten van hoge kwaliteit op de markt. De perfecte match met de waarden van de Jamaicaanse zanger dus.

Onze favorieten van dit merk:

Positive Vibration XL hoofdtelefoon: Deze draadloze hoofdtelefoon met noisecancelling is niet alleen bijzonder handig, maar staat ook nog eens garant voor de ultieme mix van geluidskwaliteit en ecologie. De krachtige transducers van 40 mm dompelen je volledig onder in een wereld van prachtig geluid. En dankzij het uitzonderlijk comfortabele design geniet je moeiteloos de hele dag door van je favoriete muziek. Maar dat is niet alles! Deze hoofdtelefoon is gemaakt van duurzame materialen, zoals hout met een FSC-label, recycleerbaar aluminium en REWIND®-stof uit 30 % hergebruikt biologisch katoen, 30 % hergebruikte hennep en 40 % gerecycleerd pet.

Draagbare en oplaadbare bluetoothluidspreker Get Together 2: Laat je niet misleiden door zijn compacte afmetingen, want deze luidspreker is verrassend krachtig. Keer op keer geniet je van een vloeiende geluidskwaliteit en diepe bassen. Met Moeder Natuur in het achterhoofd werd deze luidspreker gemaakt van duurzame materialen, zoals natuurlijke bamboe, REWIND®-stof van topkwaliteit, REGRIND®-silicone (gemaakt van gerecycleerd afval) en aluminium. Nog een troef is de volledig recycleerbare en plasticvrije verpakking.

Lefrik

Dit merk wil het milieu helpen te beschermen door afgedankte plastic flessen een tweede leven te geven als stijlvolle, ecologische tassen.

Enkele producten die je vast zullen bevallen: 

Handy rugzak: Deze rugzak is gemaakt van dertig petflessen en dus een perfect voorbeeld van hoe je verantwoord met grondstoffen omspringt. De duurzame stof is bovendien niet alleen waterbestendig, maar ook nog eens veganistisch. Dankzij het verfijnde design en de royale ruimte binnenin is deze Handy rugzak de ideale keuze voor elke dag of voor uitstapjes.

Laptophoes: Neem je vaak je laptop met je mee? Dan is deze duurzame hoes echt iets voor jou. Gemaakt van negen gerecycleerde petflessen en gerecycleerd polyester, volledig gevoerd om je computer optimaal te beschermen ... Van deze hoes wordt iedereen blij.

Speedy Monkey

De charme van traditioneel speelgoed in een modern jasje? Daarvoor moet je bij Speedy Monkey zijn. De producten van dit merk zijn ideaal voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Zie de verwondering in hun ogen!

Dit zijn onze favorieten:

Dinette set: Dit rollenspel stimuleert de verbeelding van jonge kinderen en laat ze doen alsof ze hun favoriete maaltijden bereiden. Zorgvuldig gemaakt uit hout afkomstig uit verantwoord beheerde en FSC® gecertificeerde bossen, is deze dinette set ook een prachtig cadeau!

De loopfiets van Speedy Monkey: De ideale keuze om kindjes te helpen hun evenwicht en coördinatie te trainen. Zo bouwen ze vertrouwen op om later over te stappen op een gewone fiets én ontwikkelen ze hun motorische vaardigheden, fysieke kracht en evenwichtsgevoel.

Wanneer we bij Edenred producten uitkiezen voor de Ecoshop, letten we er altijd op dat ze ecologisch ontworpen zijn, een beperkte impact op het milieu hebben en tot stand zijn gekomen via duurzame praktijken.

Een leuk extraatje? Alle producten komen in aanmerking voor ecocheques! Bekijk dus meteen onze nieuwste producten. Deel je ervaringen en vondsten op Facebook en Instagram!

 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen