10 creatieve manieren om koffiedik te gebruiken

|Zoom

Een heerlijk kopje koffie ’s morgens, dat is elke keer weer aangenaam wakker worden. Alleen, wat gedaan met je koffiedik? In de vuilbak gooien behoort vanaf nu tot de verleden tijd. Hieronder delen we 10 verrassende manieren waarop je jouw koffiedik nog nuttig kan gebruiken! 😊

Ontstop je gootsteen ⚙️

In plaats van je koffiedik in de vuilbak te gooien, kan je het vanaf nu in de gootsteen mikken. Voeg een beetje afwassop toe, gevolgd door flink wat kokend water. De vetresten in de afvoer worden opgelost en de blokkades in je leiding verdwijnen zonder dat je agressieve ontstoppingsproducten hoeft te gebruiken. Ontzettend fijn!

Verjaag slakken uit je moestuin 🌿

Slakken houden niet van koffie. Meer nog, ze proberen de koffieresten absoluut te vermijden. Merk je dat de beestjes zich de laatste tijd nogal vaak op restaurant wanen in je moestuin? Strooi dan wat koffieprut rond de aangevreten planten. Hopelijk laten de slakken je planten daarna verder met rust!

Bemest je planten 🌼

Wie wél enorm van koffieprut houdt, dat zijn je planten zelf! Niet alleen in je moestuin maar ook gewone kamerplanten zijn er dol op. Koffieprut zit namelijk boordevol magnesium, calcium en stikstof. Ideaal voor planten die een zurige grond fijn vinden. De koffieresten dienen als natuurlijke meststof waardoor je planten beter en mooier gaan groeien.

Verzorg je haren met een laagje koffiegruis 👩‍🦱

Shampoo, haarspray en gel laten allerlei troep achter in je haar. Koffiedik is de perfecte manier om deze restanten terug af te breken. Let op: gebruik geen koffiedik bij lichtblond haar, want dit kan je haar donkerder maken.

Gebruik koffiedik als verzorgingscrème 💁

Lijken je donkere kringen meer uitgesproken dan normaal? Koffiedik heeft onvermoede schoonheidsvoordelen. Dankzij het tonifiërende effect vermindert het donkere kringen en maakt het de ogen minder vermoeid. Meng een theelepel koffiedik met een theelepel yoghurt in een kom en zet minstens 1 uur in de koelkast. Breng dan je zelfgemaakte behandeling aan op je donkere kringen. Laat het 10 minuten inwerken en spoel het daarna voorzichtig af met een wattenschijfje. Je kan deze behandeling een keer per week toepassen als je dat wil.

Verwijder onaangename geurtjes uit je koelkast 🧀

De geur van koffie werkt neutraliserend. Merk je dat er onaangename geurtjes in je koelkast hangen? Verwijder deze dan door er een kopje koffiedik in te zetten. De geur zal meteen geneutraliseerd worden. Heel makkelijk, toch?

Bestrijd aangekoekte potten en pannen 🍳

Maar daar stopt het niet! Ook bij hardnekkig vuile potten en pannen biedt koffiedik raad. Even met een spons wat koffiedik opsmeren en het aangekoekte vuil verdwijnt! Nu enkel nog goed afspoelen en je geniet weer van piekschoon keukengerei 😊

Verwijder krassen uit je meubels 🕰️

Ben je wat onhandig geweest of heeft je kat zich uitgeleefd op je meubels? Zolang je donkerhouten meubels hebt, hoef je nog niet te panikeren. Dop een wattenstaafje in wat koffiedik en smeer het in de krassen. Laat dit een paar minuten trekken en veeg het nadien weg met een stoffen doek. Wedden dat je verbaasd zal staan van het resultaat?

Start de ochtend met een frisse adem 🧄

Wist je dat bepaalde koffiedelen de bacteriën bestrijden die een slechte adem veroorzaken? Even op een koffieboon zuigen, is dus de perfecte snelle manier om een uien- of knoflookgeur weg te halen. Een kopje ochtendkoffie heeft dus meer dan één voordeel 😉

Houd muggen weg uit je slaapkamer 🛌

Maar ook ’s avonds komt koffie van pas… Koffiedik is een natuurlijke manier om muggen weg te houden uit je slaapkamer. Smeer het koffiedik bij voorkeur bij het raam of tussen de spleten waar de insecten anders met plezier naar binnen komen. Je zal zien, muggen zijn geen koffieliefhebbers! 😉

Heb je een van deze trucjes al uitgeprobeerd? Of heb je zelf ook tips? Vertel het ons op Facebook of Instagram!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen