Winter: 5 tips voor een natuurlijke huidverzorging

|Lifestyle

Regen, kou, wind en temperatuurwissels. Onze huid krijgt het in de winter hard te verduren. Het is dan ook belangrijk om je skincareroutine aan te passen en daar passen natuurlijke verzorgingsproducten perfect bij. Ze bevatten geen schadelijke chemische stoffen en zijn een pak beter voor elke huid. Je kan ze herkennen aan het label Cosmebio of Ecogarantie.

En extra tof: je kan je favoriete natuurlijke huidverzorging scoren met je Edenred ecocheques!

1. Een mooie huid start vanbinnen

Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Ze weerspiegelt voor een stuk onze innerlijke gezondheid. Het is belangrijk om – zeker in de winter, wanneer het buiten koud en nat is, en binnen droog en warm – voldoende water te drinken. Zo voedt en hydrateer je je huid vanbinnen uit.

Om de hele dag door genoeg water te drinken, zorg je best voor een gevulde drinkfles. Zo’n hippe drinkfles vormt trouwens een stijlvol zero-waste accessoire op je werkplek. Een dubbele win!

2. Reinig je huid zonder ze uit te drogen

Merk je dat je huid droger of strakker aanvoelt, of dat je rode plekken of schilfers krijgt? Mogelijk droogt je vaste huidreinigingsproduct je huid extra uit.

Gebruik je een schuimende reiniger of zeep? Dan zou dat wel eens de boosdoener kunnen zijn. Leg die in de winter even aan de kant, maar stop niet met het reinigen van je huid. Dat blijft een essentiële stap in je skincare-routine.

Ga op zoek naar een milde natuurlijke huidreiniger die je huid niet uitdroogt, zoals deze reiniger van Cîme met rozenextract, deze milde reinigingsbalsem van Dr. Haushka of deze reinigingsmelk van Weleda.

3. Een toner voor extra hydratatie

Met een goede toner of tonic kan je de natuurlijke barrière van je huid goed herstellen en beschermen. Een toner bezorgt je huidoppervlak de nodige voeding en een extra portie hydratatie.

Vermijd – zeker in de winter, maar eigenlijk altijd – toners die alcohol bevatten, want alcohol droogt de huid extra uit.

De allerbeste keuze is opnieuw een toner van natuurlijke ingrediënten zoals de gezichtstonic met groene thee van FairSquared, de sensitive reinigingstonic van Zarqa of de voedende gezichtslotion van Dr. Haushka.

4. Een rijkere gezichtscrème

Switch in de winter van je lichte gezichtscrème naar een dikkere, extra voedende crème. Die helpt je huid extra goed hydrateren en het nodige vocht langer vasthouden.

FairSquared heeft bijvoorbeeld een rijke hydraterende gezichtscrème, met een bijhorende nachtcrème.

Weleda maakte van biologische irissen een dagcrème voor onze winterse droge huid en Ray ontwikkelde een hypoallergene gezichtscrème voor de droge huid. Smeren maar, die huidjes!

5. Natuurlijke winterverzorging voor lippen en handen

Een goede lippenbalsem is in de winter essentieel om barstjes en uitgedroogde lippen te voorkomen.

Maar ook de huid van je handen ziet af onder de temperatuurschommelingen en het koude weer.

Stop een lippenbalsem in je tas, zodat je die altijd bij hebt. Zo’n SkinFood van Weleda is daarvoor handig, of kies deze lippenbalsem van Happy Soaps in een origineel metalen doosje.

Je handen leg je in de watten met deze handcrème van Cîme op basis van abrikozenolie en aloe extract.

Bonustip

  • Zonnestralen: bescherm je gezicht ook in de winter tegen schadelijke zonnestralen met minstens een SPF 30. Ray spf 50
  • Een voedend kleimasker met hydraterende ingrediënten bezorgt je gezicht een echt verwenmoment in de winter. Met één doosje Helemaal Shea kan je wel 12 keer een kleimasker maken.
  • Wonderbalsem: ergens een droog vlekje, trekkende huid, droge handen of lippen en zelfs blauwe plekken of kneuzingen? Ze worden wonderwel verholpen met de Himalaya balsem van Cîme. Deze balsem is een echte kampioen.

Bescherm je huid in de winter dus extra goed tegen gure weersomstandigheden, lage luchtvochtigheid en temperatuurwissels. Zo voorkom je een uitgedroogde of beschadigde huid en zal ze veel minder snel verouderen.

Huidverzorgingsproducten van natuurlijke oorsprong zijn trouwens een ideaal en luxueus cadeau. De producten hebben weinig tot geen impact op het milieu en elke huid kan ze verdragen. De verpakkingen zijn vaak origineel en zien er geweldig uit. En nog toffer: je gebruikt er handig je Edenred-ecocheques voor.

 

Wat verander jij in de winter aan je skincare-routine? Of heb jij hét ultieme natuurlijke skincare-product gevonden? Deel je tips en foto’s via onze Facebook- of Instagram-pagina. Benieuwd naar jouw tips!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen