Voor jou getest: de elektrische step!

|Voor jou getest

De elektrische step is een vrij nieuw en trendy vervoermiddel. We zien hem de laatste jaren dan ook steeds vaker in het straatbeeld opduiken. Door de huidige context wint de step aan populariteit. Met dit hebbeding verplaats je je ecologisch, vermijd je het openbaar vervoer én beweeg je je op een toffe manier door de stad. Dit zachte vervoermiddel is dus absoluut het overwegen waard! 

We wilden er alles over weten en hebben hem daarom maar eens zelf uitgetest. Zo vroegen we aan onze Brusselse collega Melo om zo veel mogelijk trajecten met een step af te leggen. Uitdaging aanvaard! Ze doet ons haar verhaal! 

Psssst … Een goede tip? Lees dit artikel van begin tot einde, want misschien kom je wel een leuke verrassing tegen! 😉

Ding, dong! De step is aangekomen! 

Ik heb de Ninebot KickScooter getest. Je kunt deze step bij Krëfel kopen, uiteraard met je Ticket EcoCheque 

Mijn eerste indruk? Het pakket is gigantisch groot en best zwaar. Maar wat een verrassing eens de doos opengaat! De step ziet er robuust en lekker hightech uit! Wat een knap ding! De gebruikte materialen en het design mogen absoluut gezien zijn.  

Nog de nodige bescherming aantrekken en ik ben klaar om de weg op te gaan!  

Een gevoel van vrijheid

In het licht van de overheidsmaatregelen werken de teams van Edenred zo veel mogelijk thuis. Ik ben dus maar twee keer met mijn step naar kantoor kunnen rijden (een traject van 9 km). 

Ik ben eigenlijk het openbaar vervoer gewoon. Tijdens de spitsuren. Mét verplicht mondmasker en desinfecterende gel in de aanslag. En met alle andere ongemakken van tegenwoordig … Maar wat een gevoel van vrijheid op mijn step, in de openlucht! Hier heb ik geen foto’s van! Ter info, ik ben 30 minuten minder lang onderweg.  

Niet alleen voor het traject van/naar het werk, maar ook voor kleine verplaatsingen is deze step bijzonder handig. Snel naar de winkel, naar een vriend (#socialdistancing, uiteraard!) ... Allemaal geen probleem! Een traject waar ik te voet gewoonlijk 15 minuten over doe, kost mij niet meer dan 3 minuten met de step 🛍️ Deze step heeft bovendien een mooie afwerking en doordachte details zoals een haakje voor je tas.

Leuk extraatje: de gekleurde sfeerverlichting onder het voetpaneel! 😍

En wat als het regent? 

Met jaarlijks bijna 200 regendagen in België ben je maar beter goed voorbereid als je de deur uit moet! Ik heb de Ninebot KickScooter ook eens kunnen proberen bij lichte regenval.  Dankzij zijn dikke banden, brede spatbord en degelijke verlichting voelde ik mij perfect veilig op de weg.

En op hellingen? 

Ik woon in Hoogte Honderd, het hoogste punt van Brussel. En ik moet toegeven: qua hellingen kan dat wel tellen! Dankzij zijn elektrische motor kon ik met Ninebot KickScooter de meeste hellingen zonder problemen op, maar niet altijd … En de batterij verbruikt dan ook meteen een stuk meer. Ik moet de step dus zeker ‘s avonds opladen als ik hem twee dagen na elkaar in mijn wijk wil gebruiken. Maar de állergrootste troef van de Ninebot KickScooter? De verschillende rijstanden (normaal, sport, of eco) om de batterij te sparen 😊

De step kan een hellingsgraad van 15 % aan, en zelfs iets meer met een optionele tweede batterij. Als je zo’n extra batterij toevoegt, haal je uiteraard langere afstanden (autonomie tot 45 km) en hogere snelheden (tot 25 km/u). Bovendien kun je hiermee steilere hellingen beklimmen (hellingsgraad tot 20 %). 

Een zondag met de step in Blankenberge! 

De laatste zondag voor de tweede lockdown kon ik op de valreep nog genieten van een dagje aan zee 🌊 Op de dijk van Blankenberge kon ik mij in alle vrijheid uitleven, terwijl mijn vriend met een gocart reed. Met de step over de dijk glijden en genieten van die verse, zilte zeelucht ... Zalig! In zo’n vlak landschap moest ik logischerwijze ook niet inzitten met de batterij! Om de dag in schoonheid af te sluiten, zijn we op de zeedijk nog een ijsje gaan eten bij Fabulicious. En dat hebben we uiteraard betaald met onze Ticket Restaurant. 

Overtuigd of niet? 

Zeker wel! Ik had al eens met de deelsteps gereden. Die zijn misschien iets lichter, maar minder wendbaar. Bovendien hadden die mij al bij de eerste helling in mijn wijk in de steek gelaten!  

Naast zijn ecologische aspect en heerlijke rijplezier heeft de Ninebot KickScooter het voordeel dat hij breder, langer en robuuster is. Je voelt je echt op je gemak. De wielen zijn groter dan van de andere modellen, en dat is zeker interessant als je zoals ik in een stad woont en veel tramrails moet trotseren.  

Een ander verhaal is zijn gewicht. 14,5 kg … Als je zoals ik 50 kg weegt, kletsnat thuiskomt en op de eerste verdieping woont, dan kun je wel spreken van een behoorlijke krachtinspanning!  😊 

De Ninebot Kickscooter is tot in de puntjes uitgewerkt. Het in- en uitklappen verloopt vlot en soepel. De step is ook erg wendbaar. Je hebt keuze uit diverse accessoires, zoals een extra batterij en zelfs een zitje. Als ik de fabrikant iets zou mogen voorstellen? Voorzie ook een opbergtas, zodat je de step gemakkelijk op je rug kunt dragen (zoals bij vouwfietsen en yogamatjes).  

Nog een laatste tip? Deze step is het ultieme kerstcadeau! 🎁

COVID-update: tijdens deze lockdownperiode biedt Krëfel je Click&Collect aan. Bestel gewoon online en betaal met je Ticket EcoCheque (elektronisch of papieren) wanneer je je pakket in de winkel afhaalt. 

Wist je dit al? Je kunt je ecocheques gebruiken voor alle elektrische apparaten met een Europees energielabel vanaf A+ en alle zachte vervoermiddelen, zoals steps, segways, hoverboards … Meer weten? Ga naar krefel.be

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen