Vijf 'zero waste'-zonnecrèmes

|Top

Smeer jij je in met zonnecrème voor je naar het strand trekt? Goed zo! Maar wist je dat je met enkele eenvoudige gewoontes ook het milieu een handje kunt helpen terwijl je van de zon geniet? Je huid én de planeet beschermen, dat doe je met onze favoriete 'zero waste'-zonnecrèmes. Zo geniet je met volle teugen van de zomer zonder te vervuilen. En natuurlijk haal je die crèmes in huis met Ticket EcoCheque! ☀️

De juiste keuzes 👍

Heb je een milieuvriendelijke, biologische zonnecrème gekozen? Een goed begin, maar gebruik zeker ook je gezond verstand:

  • Het is aanbevolen om tussen 10 en 16 uur uit de zon te blijven of in elk geval op momenten waarop die gouden bol in de lucht fel schijnt!
  • Vergeet niet om je zonnecrème minstens 10 minuten voor het zwemmen aan te brengen, zodat het product goed in je huid kan trekken.
  • Onthoud dat kleding de beste bescherming is (vooral voor kinderen): hoedje of pet, zonnebril, T-shirt, enz.

Lees ook de onderzoeken van Test Aankoop, dat elk jaar een vergelijking van zonnecrèmes publiceert. Of scan met de Yuka-app de streepjescode van een product om de samenstelling ervan te bekijken.

Vijf milieuvriendelijke zonnecrèmes die je kunt kopen met Ticket EcoCheque 🏖️

1. Uriage Bariésun IP50+ 

Uriage is al jaren betrokken bij een wetenschappelijk onderzoeksproject dat als doel heeft in detail na te gaan welke gevolgen de zonneproducten van het merk hebben voor op de koraalriffen.

Uriage heeft het effect van die producten (met alle uv-filters uit het Bariésun-gamma) namelijk getest op koraalstekken. Uit de resultaten is gebleken dat Bariésun-producten geen schadelijke gevolgen hebben voor koraal. Het merk deed ook in reële omstandigheden onderzoek, op de koraalriffen van Nieuw-Caledonië met name.

2. Eau Thermale Avène – Zonbescherming – Gevoelige huid – SPF50+ Spray 

Eau Thermale Avène ontwikkelt zijn zonbeschermingsproducten altijd met oog voor het milieu. In de laboratoria van het merk hebben wetenschappers die producten getest op twee ecosystemen die de mariene biodiversiteit vertegenwoordigen, namelijk koraal, maar ook fytoplankton en zoöplankton.

De zonbeschermingsproducten van Avène worden dan ook gemaakt met milieuvriendelijke formules met niet-ecotoxische zonnefilters.

Sinds 2016 werkt Avène samen met Pur Projet, een vereniging die zich inzet voor het herstel van de koraalriffen in Indonesië en de bescherming van het mariene ecosysteem.

3. Biotherm Waterlover Sun Milk

Waterlover Sun Milk biedt een 100% biologisch afbreekbare zonnebescherming! De ecologisch verantwoorde formule is verrijkt met het Life Plankton van Biotherm, dat verzachtende eigenschappen heeft. Deze crème wordt vermeld in de meeste onderzoeken naar de meest zeevriendelijke biologische zonnecrèmes, met name dankzij de 97% biologisch afbreekbare formule met ecologisch geteste zonnefilters.

Nog een leuk extraatje? Ook de flacon is milieuvriendelijk, want die is gemaakt van 100% gerecycleerd en recycleerbaar plastic.

4. Alle BIOSOLIS-producten

De zonbeschermingsproducten van Biosolis zijn 100% 'made in Belgium' en beloven een natuurlijke en minerale bescherming.

Het merk gebruikt minerale filters zonder nanodeeltjes: plantaardige oliën, titaniumdioxide en zinkoxide. De bescherming tegen zonnebrand is onmiddellijk merkbaar en de producten werken langer dan de meeste producten met chemische zonnefilters.

 

5. Sun Light Fluid High Protection SPF 50 van Nuxe

Sun Light Fluid SPF 50 van Nuxe bevat zonnefilters die bijzonder waterbestendig en biologisch afbreekbaar zijn.

Sinds enkele jaren zet het merk Nuxe zich samen met de vereniging Oceanoplastic in voor plasticvrije oceanen.

En jij, welk zonneproduct gebruik jij? Heb je al een 'zero waste'-zonnecrème getest? Deel je ervaringen op onze Facebook of Instagrampagina!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen