Recept voor haverbrood
De lockdownmaatregelen hebben één voordeel: we hebben nu meer tijd. Tijd die we kunnen doorbrengen met het gezin, met leuke gezelschapsspelletjes, in de tuin, in de keuken om elke dag een lekkere huisbereide maaltijd op tafel te zetten ... Heb je er al eens aan gedacht om zelf brood met een originele toets te bakken?
Vandaag hebben we voor jou een recept om zelf haverbrood te bakken. Als je ons populaire recept voor banaankoekjes hebt geprobeerd, weet je al hoe veelzijdig haver kan zijn.
Vroeger werd haver vooral gebruikt als veevoeder. Pas sinds kort duikt deze graansoort steeds vaker op in de keuken. En ze verdient daar zeker een plekje! Haver heeft namelijk tal van eigenschappen die goed zijn voor je lichaam. Ze helpt bij de vertering, geeft je een verzadigd gevoel en dankzij de antioxidanten gaat je huid stralen. Bovendien zorgt het bètaglucaan, de oplosbare vezels in haver, ervoor dat de glycemische index na de maaltijd minder snel stijgt.
De 'ster van het ontbijt', zoals deze graansoort ook wordt genoemd, is dus perfect voor maaltijden die geschikt zijn voor diabeten.
Zelf brood bakken zonder broodbakmachine is niet moeilijk!
Voor een brood van gemiddelde grootte heb je het volgende nodig:
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 240 °C.
- Meng de twee soorten meel, de gist, het water en het zout in een mengkom.
- Zodra alle ingrediënten een vast deeg vormen, kneed je het deeg gedurende 10 minuten op een laagje meel.
- Geef je brood de gewenste vorm en strooi er wat meel over.
- Laat de deeg minimum 3 uur rijzen.
- Maak met een mes drie of vier kleine inkepingen in het brood.
- Leg het brood op een vel bakpapier en zet het 45 minuten in de oven op 240 °C. Zet ook een kommetje water op de bodem van de oven.
- Laat het brood een kwartiertje afkoelen. Smakelijk!
Nog beter met boter!
Wat zou je vinden van een warm sneetje ovenvers brood met een zacht laagje roomboter?
Met dit recept maak je eenvoudig zelf boter.
Ingrediënten:
Bereiding:
- Vul het flesje met vloeibare room.
- Schud het flesje 6 of 7 minuten lang.
- Giet het teveel aan room weg en snij het flesje in twee om de boter eruit te halen.
- Wil je gezouten boter maken? Voeg dan een beetje zout
- Zet de boter 30 minuten in de koelkast.
- Geniet van je sneetje brood met zelfgemaakte boter!
Mmm ... Smakelijk!
Dat was makkelijk, niet?
Deel je boterhammen met ons op onze Facebookpagina of tag ons op Instagram!
Vond je dit artikel leuk?
Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.