Op uitstap met het hele gezin naar het Avonturenpark in Waver: onze redactie testte het voor je uit

|Voor jou getest

Wil je genieten van een origineel, sportief en leuk dagje uit? Wat dacht je van het Avonturenpark in Waver? Wellicht weet je al dat onze redactie met veel plezier activiteiten, producten en accommodaties die je met ecocheques kunt betalen, voor jou uittest.

Om half elf vertellen we de kinderen dat we een verrassing in petto hebben. Zodra we in het indrukwekkende Bois de Beumont in de buurt van Waver zijn aangekomen, zien we een groot bord met de naam Aventure Parc erop. ”O super, een avonturenpark!”, roepen de kinderen in koor. Oef! Iedereen enthousiast over deze verrassingsdag!

Het park telt in totaal 24 boomparcours en 240 spellen. Geen zorgen, de parcours hebben een progressieve moeilijkheidsgraad. Je bepaalt dus zelf of je een niveau hoger en moeilijker gaat of niet. Monitoren houden op alle parcours een oogje in het zeil, helpen je verder en geven tips met een glimlach op het gezicht. Geloof me, ik kan het weten (uitleg volgt hieronder)!

Goed georganiseerde ontvangst

Vanaf onze aankomst merken we dat alles tot in de puntjes is georganiseerd. Met gekleurde jetons hebben we toegang tot de verschillende activiteiten, de monitoren helpen ons in onze uitrusting en tonen ons de verschillende kleurencodes van de parcours. De witte en gele parcours zijn voor kinderen jonger dan 7 jaar, het groene parcours is voor kinderen jonger dan 10 jaar. De rode en zwarte parcours zijn alleen toegankelijk vanaf 10 jaar, dit zijn dus de parcours voor volwassenen.

Wat de uitrusting betreft: je draagt best comfortabele sportkledij en -schoenen. Het park heeft ook gratis overalls voor kinderen. Iedereen krijgt een paar beschermende handschoenen (een echte must op alle parcours).

Na het volgen van zeer duidelijke veiligheidsinstructies (ook de kinderen begrepen alles meteen) en goed uitgerust met onze harnassen en katrollen, zijn we helemaal klaar voor een uniek avontuur hoog in de bomen.

Eerst even opwarmen

We starten het avontuur in de speeltuin met een soort miniparcours. Hier maken de kinderen kennis met de verschillende spellen die ze bij de echte parcours zullen tegenkomen. De kinderen zijn er meteen mee weg!

Adventure, here we come

Na dit voorproefje dat absoluut naar meer smaakt, trekken we voor de eerste gezinsactiviteit richting de Fly line, een grote zipline met bochten. Onze jongste (6 jaar) gaat toch liever niet alleen deze eerste uitdaging aan. Dus slalommen we met z'n tweetjes meer dan 320 meter tussen de bomen! Heerlijk zo midden in de prachtige natuur.

Daarna splitsen we ons op zodat iedereen aan een boomparcours kan beginnen. Elk parcours wordt met een kleur (van groen naar zwart) aangeduid, die de moeilijkheidsgraad aangeeft, en de verschillende spellen worden telkens op een klein bordje uitgelegd.

Tot mijn grote verrassing glijden ook de twee jongsten bijzonder handig en geduldig van parcours naar parcours. Dankzij de veilige katrol zijn ze helemaal zelfstandig en ze doen het supergoed.

Op het middaguur verzamelen we in de cafetaria voor een snack. De kinderen vertellen honderduit over hun dolle avonturen.

Professionele, zorgzame monitoren

Nu ze de verschillende plaatsen en activiteiten kennen, laten we de jongsten bij de monitoren zodat we met onze oudste dochter de zone voor volwassenen kunnen verkennen.

De spellen hebben een speels karakter: apenbruggen, spinnenwebben, boomstammen, paddenstoelwegen, over een koord lopen, kabelbanen, fietsen/skateboarden of met een trottinette over een koord rijden. Kortom, de uitdagingen zijn vrij fysiek, maar geen goed idee voor wie last heeft van hoogtevrees.

Je kan van parcours naar parcours waarbij de spellen vergelijkbaar zijn maar altijd een beetje moeilijker worden. Gezien ik niet echt sportief of handig ben, vond ik de boomstammen die met koorden zijn vastgemaakt, het allermoeilijkst. Jawel, ik verloor mijn evenwicht en viel. Bengelend aan mijn katrol moest ik de kracht in mijn armen en benen vinden om me op te trekken. Mission impossible! Gelukkig zag een monitor me klungelen en hij vroeg of ik me wilde laten zakken. Jazeker wou ik dat.

Hij was heel vriendelijk, stelde me gerust en hielp me naar beneden. Uiteindelijk was het minder erg dan het leek. Vallen en je grenzen verleggen hoort er gewoon bij.

Green Key

Het Avonturenpark heeft zich vanaf het begin ingezet voor een duurzame bescherming van het milieu. Onlangs kreeg het park het Europese Green Key-label: een primeur voor een boomklimpark in België. Dit label, dat je niet zomaar krijgt, beloont toeristische ondernemingen die een actieplan hebben voor een kleinere ecologische voetafdruk. Nog een positief gevolg? Het park aanvaardt ecocheques!

Onze ervaring

Het hele gezin vond het GE-WEL-DIG! Een hele dag lang hebben we onszelf uitgedaagd, onze grenzen verlegd, onszelf gerustgesteld en vooral onvergetelijke momenten met elkaar gedeeld. Er is voor iedereen iets, ongeacht de leeftijd.

 Drie kleine maar interessante pluspunten:

  • Parkeren is volledig gratis
  • De monitoren zijn overal aanwezig en de kinderen voelen zich veilig
  • Het park aanvaardt Ticket EcoCheque, Ticket Sport & Culture en Ticket Compliments.

Wij gaan zeker nog eens terug! Onze jongste wil graag zijn 7e verjaardag in het Avonturenpark vieren, zodat hij het groene parcours kan doen!

Nieuwsgierig?
Website
Openingsuren: van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 18.30 uur en op zaterdag en zondag van 9 tot 18.30 uur
Adres: Rue Sainte-Anne 152, 1300 Waver
Prijs: +/- € 30

COVID-info: in het park werden we gevraagd om ons mondmasker te dragen als we op de grond waren. Ook de monitoren droegen een mondmasker. Bij de start van de activiteiten en in alle infrastructuren is er alcoholgel aanwezig. Daarnaast geldt de afstandsregel van 1,5 meter.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen