Onze top 10 geschenken voor een groene en betaalbare kerst dankzij jouw Ticket EcoCheque!

|Top

 

De catchphrase « Winter is coming » mag in de koelkast, want de winter is er al! Hoewel de winter met zijn ijzige rukwinden en grauwe lucht voor veel mensen niet de favoriete periode van het jaar is, zijn er ook die er reikhalzend naar uitkijken. Het begin van de winter luidt namelijk het begin van de eindejaarsfeesten in!

Kerst komt eraan, en je weet wat dat betekent. Cadeautjestijd! Maar wat als we dit jaar eens op jacht gingen naar nuttige en groene cadeautjes, die niet duur zijn? Terwijl de gedachte aan cadeautjes uitpakken nog een lach om ieders lippen tovert, zet de gedachte aan onze portefeuille niet zelden een domper op de feestvreugde.

Kerstshoppen is leuk, ook al heeft het iets weg van een moderne zoektocht naar de Heilige Graal: ondanks dat het onze plicht is waar we niet omheen kunnen, is het nog maar de vraag of we helemaal tevreden zullen zijn met onze buit.

En toch, topcadeaus vinden die duurzaam zijn én niet te prijzig? Het is perfect mogelijk! Speciaal voor jou stelden we daarom onze top 10 samen van de hipste duurzame cadeaus die je kan aankopen met je Ticket EcoCheque. Toon tante Geertrui hoeveel je van haar houdt en bewijs er in één klap het milieu een dienst mee:

1. Biocosmetica – Zalfjes, shampoos, maskertjes: het aanbod van biologische alternatieven voor traditionele schoonheidsproducten is enorm. Het geknipte cadeau voor wie graag zorg draagt voor zichzelf en het milieu!

2. Vintage kleding – Retro is meer dan ooit in. Sla de vintage kleren in die jij leuk vindt en stel een « Stranger Things »-waardig ensemble samen waarmee je alle blikken naar je toe trekt.

 

3. Biologische kerstthee – Met een kerstthee voor de open haard, beter kan niet. Koop je thee kant-en-klaar of maak 'm lekker zelf. Je vindt alle ingrediënten makkelijk in de biowinkel: rode thee, kaneel, sinaasappelzeste, amandelen, kruidnagel, vanille, steranijs en etherische olie van zoete sinaasappel. Mmm!

 

4. Een citytrip – Met je Ticket EcoCheque boek je in talrijke gîtes en hotels met een ecolabel, zoals La Clef Verte (in België). Het ideale excuus voor een superromantisch weekendje met z'n tweetjes! Als een andere Europese stad lonkt, kies voor de trein of Thalys. Kwestie van de eco-ervaring compleet te maken.

 

5. Planten – Cactussen of klimop, kamerplanten zijn een schot in de roos: ze hebben weinig onderhoud nodig en fleuren zelfs de meest hopeloze kamer in geen tijd op. Kortom, het perfecte cadeau voor je onhandige neef die z'n groene vingers er heeft afgesnoeid.

 

6. Houten speelgoed – Houten speelgoed is duurzaam, in alle betekenissen van het woord. En het is helemaal terug van weggeweest, zoals deze van bij Casse-Noisettes. Wil je de kunstenaar in je kind naar boven halen? Weet dat je met je Ticket EcoCheque ook tekengerief kan kopen, zoals kleurpotloden of verf.

 

7. Boeken om in één ruk uit te lezen – Een klassiek werk of een hedendaagse roman? Elk tweedehandsboek zal je dankbaar zijn voor het tweede leven dat je het schenkt! Eén boek dat twee onbekenden met elkaar verbindt, is dat ook niet waar kerst om draait ?

 

8. Een fiets – Geen betere manier om je voetafdruk te verkleinen dan de fiets te nemen. Fietsen is niet alleen handig, het is ook goed voor de gezondheid. Kinderen kunnen er al hun energie in kwijt en voor ouders is het een manier om te ontstressen. Extra leuk om te geven, dankzij je Ticket EcoCheque!

 

9. Biologische lekkernijen – Chocolade, wijn, delicatessen, ... keuze te over om de smaakpapillen van je vrienden te verwennen. Bovendien is dit cadeau altijd welgekomen, zelfs bij oom Patrick, ondanks zijn tandbederf ;).

 

10. Tweedehandsmeubels – Ruilt je tiener binnenkort het ouderlijke nest in voor een leven op kot? Doe hem en je portefeuille een plezier! Een trendy, duurzaam en mooi ingericht kot, want goed begonnen is half gewonnen!

 

Om je cadeaus in te pakken, kies voor mooi FSC- of PEFC-cadeaupapier. Of beter nog, geef gebruikt papier, zoals krantenpapier of oud cadeaupapier, een tweede leven.

Heb je nog andere duurzame cadeautips? Aarzel niet om je tips en inspiratie op onze Facebookpagina te delen zodat iedereen er iets mee kan!

Hoe zie ik welke producten ik met mijn Ticket EcoCheque kan kopen?

Alle producten hierboven en talrijke andere producten kan je kopen met je Ticket EcoCheque, op voorwaarde dat ze een van de volgende labels dragen:

• Het EU Biolabel voor biologische voedingsproducten of producten afkomstig van de biologische cultuur (etherische oliën).

• De labels FSC en PEFC voor houten producten en afgeleide houtproducten (papier enz.)

• Het EU Ecolabel voor huishoudproducten, computers en

• Het label La Clef Verte voor hotels, gîtes en toeristische logies.

Bovendien is voor huishoudapparaten het energie-etiket de referentie. Tweedehandsgoederen zoals boeken, meubels en kleding kan je kopen in geaffilieerde winkels, die je via onze zoekmachine kan terugvinden.

Waar kan ik mijn Ticket EcoCheque gebruiken voor mijn kerstinkopen?

Talrijke winkels aanvaarden het Ticket EcoCheque, van grote ketens tot buurtwinkels. Zo heb je altijd een ruime keuze!

Ontdek welke winkels deze betaalmethode aanvaarden op www.edenred.be of via onze mobiele app TicketFinder.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen