Onze redactie testte het beddengoed van Kalani

|Voor jou getest

Goede voornemens voor het najaar gelden ook voor het huis! Om er in de herfst stevig te kunnen invliegen, is een goede nachtrust essentieel. Maar hoe zorg je daarvoor? Met dekbedden en lakens van goede kwaliteit! Als het om huishoudlinnen gaat, kunnen wij Kalani warm aanbevelen. Dat is een 100% Belgisch merk gespecialiseerd in ecologisch en duurzaam beddengoed!

Kalani veroverde het hart van onze collega Melody. Ze vertelde ons zelfs dat ze zichzelf elk jaar trakteert op prachtig beddengoed van Kalani, dat ze dan betaalt met haar Ticket EcoCheque. Want ja, je verdient zo nu en dan ook een geschenkje van jezelf!

In dit artikel onthullen we de bijzondere wereld van dit ethische merk en laten we je kennismaken met 5 producten die je dringend aan den lijve moet ervaren. En je betaalt ze gewoon met je ecocheques! 👇

Een merk dat zijn naam eer aandoet

In Polynesië is Kalani een voornaam die 'paradijs' betekent. Oprichter Bruno Van Steenberghe had één duidelijk doel voor ogen: 100% biologisch en ethisch, heerlijk comfortabel en betaalbaar huishoudlinnen op de markt brengen.

Het merk verkoopt enkel kwaliteitsproducten in edele materialen zoals katoensatijn of perkal. Maar Kalani heeft ook oog voor detail. De missie van de oprichter: zijn klanten een unieke ervaring bezorgen, van de bestelling tot het gelukzalige gevoel dat je overvalt wanneer je tussen de lakens kruipt!

Het verhaal

Bruno Van Steenberghe werkte bijna achttien jaar in de kledingsector. Hij is daar gaan inzien dat je onmogelijk je ogen kunt sluiten voor de erbarmelijke arbeidsomstandigheden en de ecologische impact van de textielindustrie. Hoe slaagt het merk erin zijn ecologische voetafdruk te verkleinen? Door te handelen op alle niveaus:

  • Biologisch katoen met het GOTS-label gebruiken
  • Kiezen voor de minst vervuilende logistiek
  • Minder verpakkingen gebruiken

Kalani heeft veel respect voor de planeet, maar ook voor de mens. De fabrieken zijn familiebedrijven op mensenmaat: zonder discriminatie, met veilige werkomstandigheden en vooral zonder kinderarbeid! Zo kun jij op beide oren slapen, met een gerust geweten.

De geborduurde katoensatijnen kussensloop voor een zachte nacht

Dankzij de hoogwaardige materialen hult deze kussensloop van katoensatijn je gezicht in een wolk van zachtheid. Het verfijnde borduurwerk geeft je slaapkamer bovendien een decoratieve en elegante toets. Jij hoeft enkel nog de maat en vorm te kiezen!

We brengen gemiddeld 30% van ons leven in bed door. Onze lakens moeten dus vaak worden gewassen. Maar daardoor verslijten onze kussenslopen en lakens ook sneller, net als handdoeken trouwens!  

Met deze katoensatijnen kussensloop maak je een duurzame en milieubewuste keuze.

Nuttig weetje: voor de productie van deze kussensloop werd er 187,3 liter water minder gebruikt dan het geval is bij conventioneel katoen!

De luxueuze handdoek die je huid verwent

We smeren niet zomaar eender welk product op onze huid. Maar staan we wel eens stil bij de stoffen waarmee we ons afdrogen? De luxueuze handdoek van Kalani is een verademing voor je huid. Hij is superzacht, donzig en sterk absorberend!

Leuk extraatje: deze handdoek is verkrijgbaar in acht kleuren. Ideaal om je badkamer een vleugje kleur te geven!

Nuttig weetje: bij de ecologische productie van deze 100% made in Belgium handdoek wordt 117,7 liter water minder gebruikt in vergelijking met een conventioneel exemplaar in katoen!

Een kaars voor een geurig huis

Nu de avonden steeds langer worden, gaat er niets boven een kaars om sfeer te brengen in je interieur.

Het duo kaarsen met de geur van katoenbloem is jouw lichtpuntje tijdens lange avonden. De kaarsen van Kalani zijn 100% Brussels, plantaardig, ambachtelijk en op-en-top milieuvriendelijk. Voor een frisse, schone geur die lang blijft hangen en uitnodigt tot relaxen. Ideaal voor al die gezellige avondjes in oktober.

De perfecte katoenen matrasbeschermer voor dit seizoen

Hoe verleng je de levensduur van je matras? Door de juiste matrasbeschermer te kiezen! Want ja, daar zit wel degelijk verschil in! Zet in op kwaliteit als je niet wilt dat je lakens er al na de eerste wasbeurten afgeleefd uitzien.

Met de matrasbeschermer met biolabel van Kalani, gemaakt van ademend molton, maken vlekken geen kans meer. Kies gewoon nog de juiste afmeting en klaar is Kees! Dankzij een kwaliteitsvolle matrasbeschermer gaat je matras nog enkele jaren langer mee.

De trui met ronde hals in biokatoen voor ultiem comfort

Voor het weekend of gewoon een casual dagje thuiswerken. Want comfort en een stijlvolle look kunnen perfect samengaan!

Comfortabel beddengoed is een must om van een verkwikkende nachtrust te genieten. Maar dat is niet alles, want ook je outfit verdient aandacht. Wie zich goed voelt in zijn kleding, voelt zich ook goed in zijn vel en hoofd. Niets erger dan een trui die kriebelt of al na de eerste wasbeurt aanvoelt als schuurpapier!

Met de trui met ronde hals in biokatoen van Kalani moet je geen toegevingen meer doen. Je hebt de keuze uit zeven kleuren. De truien zijn bovendien uniseks én vegan! Onmisbaar voor een herfst-winterlook die de tand des tijds trotseert.

Heb je je Ticket EcoCheque nog niet gebruikt? Doe jezelf een pleziertje met linnengoed van onze favoriet Kalani!

 

 

Welke producten in dit artikel spreken jou het meest aan? Had je al van Kalani gehoord? Voor meer tips over de beste manier om je ecocheques te besteden, volg ons gewoon op Facebook of Instagram.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen