Onze huidige top 3 in de Edenred Ecoshop

|Top

Begaan zijn met het milieu betekent niet alleen minder consumeren, maar ook beter consumeren door milieubewuste keuzes te maken. Hoe herken je een duurzaam merk? Met welke criteria moet je rekening houden? Hoe loop je niet in de val van greenwashing?

Informatie vinden over de milieu-impact van een bedrijf is vaak ingewikkeld. Om jou het leven gemakkelijker te maken, heeft Edenred het platform Edenred Ecoshop opgezet. De materiaalkeuze, de productieketen, de ecolabels of zelfs het transport: onze teams hebben al deze criteria grondig uitgeplozen, zodat jij dat niet meer hoeft te doen!

In dit artikel delen we onze 3 favorieten van het moment in de Edenred Ecoshop. Producten die je kunt kopen met ecocheques 👇

OYOY, het merk dat je terugvoert naar je kindertijd

OYOY is een Deens designmerk dat staat voor elegantie en eenvoud. Zodra je een van hun producten ziet, word je meteen terug gekatapulteerd naar die mooie tijd van toen. Hun interieurcollecties voor kinderen zijn geworteld in pure Deense traditie. De designs zijn klassiek, functioneel en bovenal duurzaam.

En de ethische kant? Het is een merk met mooie waarden: duurzaamheid, respect voor de grondstoffen en zelfs steun aan vrouwelijke ondernemers. Ja hoor, achter het concept van OYOY zit een vrouw: de Deense ontwerpster Lotte Fynboe! Ze maakt met heel haar hart en supercreatief de mooiste decoratiestukken voor je kleine schatten.

Onze top 3 uit het gamma van OYOY:

👉 Giraffe knuffel 'Baby Guggi': deze giraffe ziet er zo schattig uit dat werkelijk iedereen ervoor smelt! De knuffel is gemaakt van 100% gebreide katoenstof met een zachte vezelvulling.

👉 Tetra luiers 'Luipaard': deze tetra luiers worden geleverd in een pak van 3 met 2 effen gekleurde luiers en 1 luier met een dierenmotief. Gemaakt van 100 % biologisch katoen en wasbaar op 40°.

👉 Minideken 'Iris': perfect om de allerkleinsten warm te houden tijdens de frisse herfstdagen. De Iris minideken is gebreid van zacht biologisch katoen.

Met Papier Tigre koppel je het nuttige aan het aangename

Papier Tigre bedenkt en vervaardigt sinds 2012 creatieve en hoogstaande papierwaren die net iets anders zijn! Van kantoorbenodigdheden tot woonaccessoires: er is keuze te over. Een lokaal, milieubewust en vooral transparant merk!

Papier Tigre werkt vanuit hun atelier in de wijk Le Marais in Parijs. Ze maken hun notitieboekjes er op een ambachtelijke manier zonder ook maar een boom te kappen. We zijn er zeker van dat ze je hart zullen stelen!

Hun missie: jou helpen je creativiteit naar boven te halen. Hoe doen ze dat? Door originele collecties met functionele, speelse en verrassende producten aan te bieden.

En de ethische kant? Hun op maat gemaakte schriftjes krijgen elk jaar het label 'Fabriqué à Paris'. Dit is enkel weggelegd voor producten waarvan is aangetoond dat ze lokaal worden vervaardigd.

Onze top 3 uit het gamma van Papier Tigre:

💖 Notitieboek A5 'Urban': onmisbaar om al je ideeën en plannen in te noteren! Design dat je creativiteit laat ontluiken!

💖 A6 zakboekje 'Trafic': het notitieboekje dat wordt wat jij wilt! Je maakt er een receptenboek, een gastenboek of een dagboek van. Extra handig: het blijft mooi plat openliggen!

💖 Notitieboek A5 'Module': je bondgenoot tegen rondslingerende bladen! Dankzij de genummerde pagina's vind je alles snel terug en verlies je geen tijd. Organisatie ten top!

Monbento om je maaltijden veilig te bewaren

Het idee voor het merk Monbento ontstond op reis. Tijdens een verblijf in het buitenland ontdekte Fabien, de oprichter en ontwerper van het merk, de bento: een volledige maaltijd voor één persoon geordend in een doos met vakjes. Dit concept is heel gebruikelijk in Japan. Terug in Frankrijk besloot Fabien dit idee uit te werken en de lunchpauze opnieuw uit te vinden!

Bij Monbento vind je producten van duurzame en herbruikbare materialen die perfect bij je dagelijkse routine passen en makkelijk overal met je mee naartoe gaan! De producten hebben een garantie van 3 jaar. Maar dat is niet alles. Het merk waakt ook over je veiligheid. Hoe doen ze dat?  Door gezonde en veilige producten aan te bieden.

En de ethische kant? Dit jaar heeft Monbento ervoor gekozen om Samusocial in Parijs te steunen. Voor elke ‘Monbento Original - Rose natural’ die aangekocht wordt via hun website, doneren zij 1 euro aan de organisatie die daklozen helpt.

Bento MB Tresor – Kaneel-vos: met deze lunchdoos voor kinderen wordt een volledige maaltijd meenemen kinderspel! Dankzij de vele compartimenten blijft het eten netjes gescheiden en loopt de saus niet alle kanten op.

Bento MB Original – Zwart Onyx: de lunchdoos met een uniek en tijdloos ontwerp om nooit meer een stijlflater te slaan op kantoor. De doos heeft twee niveaus en luchtdichte compartimenten om je eten vers en mooi op zijn plaats te houden!

Kleine bento MB Capsule – Wasbeergroen: een handige en schattige isothermische bento voor kinderen. De capsule houdt de maaltijden van je kinderen tot 5 uur lang warm of koel. Compact, licht en gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

Alle producten in de Edenred Ecoshop zijn duurzaam, hebben een ecologisch label of zijn gemaakt van gerecycleerde materialen. Van cosmetica en kleding tot voeding ... mogelijkheden genoeg om je Ticket EcoCheque te gebruiken.

Zo gun je jezelf een extraatje en verklein je tegelijkertijd je koolstofvoetafdruk! En wat is jouw favoriete product op de website? Deel je favoriet op onze Facebook- of Instagram-pagina!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen