Ontdek Mobility Edenred

|News

Ellenlange files, wegenwerken waar maar geen eind aan komt, minder rijstroken beschikbaar, snelheidsbeperkingen van 30 km/u, voetgangerszones ... Grrrr. Het is al 9 uur en ik rij al 10 minuten rond op zoek naar een parkeerplaats! Herkenbaar? Is het woon-werkverkeer voor jou ook een heuse lijdensweg? Wat een stress. En dan moet de werkdag nog beginnen! 😮‍💨

De coronacrisis heeft velen van ons doen proeven van de geneugten van het telewerken. Plots waren die ochtenden niet zo hectisch meer. We moesten een nieuwe routine vinden, maar die bleek al snel rust te bieden. En ook op de weg werd het veel kalmer. Want voor iedere bestuurder die nu thuis bleef werken, was er één auto minder op onze wegen. En minder auto's, dat is ook minder vervuiling … 🏭 Win-win!

Tijdens de lockdowns lieten velen van ons trouwens de bedrijfswagen aan de kant staan om andere, groenere vervoerswijzen uit te proberen, zoals de step of rollerblades.

En die omschakeling was nodig!

Ze paste perfect in de politieke agenda. Op 1 maart 2019 deed het mobiliteitsbudget zijn intrede en gingen we het tijdperk van de nieuwe mobiliteit in. Die nieuwe wetgeving maakt het voor werknemers gemakkelijker om op een meer milieuvriendelijk manier naar het werk te reizen. Dankzij die politieke beslissing kunnen we voortaan dus veel vrijer kiezen hoe we ons verplaatsen. 

Edenred besloot deze kans te grijpen om een voordelige, duurzame en flexibele oplossing in het leven te roepen: Mobility Edenred. En ze bewees voor veel gebruikers al haar nut! Bovendien blijft deze oplossing evolueren. Zo kwam er onlangs de mobiele app van Mobility Edenred bij! 🙌 (daarover straks meer ⬇️)

Maar laten we beginnen bij het begin. Wat is het mobiliteitsbudget?

Het mobiliteitsbudget is een jaarlijks budget dat een werkgever kan toekennen aan werknemers met een bedrijfswagen (of daarvoor in aanmerking komen) en die een duurzamer alternatief willen.

Om welk bedrag gaat het? Het komt overeen met de jaarlijkse brutokosten van de bedrijfswagen. 💰 Het gemiddelde maandelijkse bedrag schommelt dus tussen 700 en 800 euro. Zo'n bedrag had je vast niet verwacht! En toch kan het. Money, money, money 🎵

“Oké, maar wat kan ik dan met dat budget doen?” Geduld, lieve lezer. We vertellen het zo. Met het mobiliteitsbudget kun je kiezen uit deze drie compleet flexibele opties. Je kunt:

1 : Kiezen voor een minder vervuilende bedrijfswagen:
  • een 100% elektrische wagen 
  • een hybridewagen 
  • een wagen met lage uitstoot (CO2 ≤ 95 g/km)
2 : Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de auto de rug toe te keren!
  • Maak gebruik van duurzame vervoermiddelen zoals:
  • Het openbaar vervoer – de treinen van de NMBS, de bussen en trams van De Lijn en TEC, en de metro's van de MIVB; 
  • Gedeeld vervoer, met bijvoorbeeld de fietsen van Villo! of de elektrische steps van Dott;
  • Taxidiensten zoals Husk.
3 : Aan het eind van het kalenderjaar strijk je het ongebruikte saldo op (na aftrek van 38,07% belasting).

Woon je binnen een straal van 5 kilometer van je werkplek en gebruik je je mobiliteitsbudget liever om je woonkosten te betalen (je huur of de interesten op je lening)? 🏡 Met het mobiliteitsbudget kan dat!

Het mobiliteitsbudget biedt een ongelooflijke flexibiliteit! 👌

Doe de test op Mobility Edenred en ontdek of het mobiliteitsbudget iets voor jou is. Is het antwoord ja? Vul dan het contactformulier op de website van Mobility Edenred in. Edenred neemt dan contact op met je hr-afdeling om het mobiliteitsbudget voor te stellen. Gemakkelijk, toch? 😊

Wat levert dat nu concreet op?

Je kunt Mobility Edenred zien als een uitstekende copiloot! (misschien zelfs beter dan je partner? Maar dat heb je niet van ons!)

Heeft je bedrijf je een mobiliteitsbudget toegekend en biedt het Mobility Edenred aan? Oh, yeah! 👍

wilt, op een duurzame manier. Je plant je verplaatsingen, boekt ze en betaalt je mobiliteitsdiensten met je mobiliteitsbudget! En dat alles in één app! Want je virtuele kaart is direct beschikbaar in je app.

Op vraag kun je ook een fysieke Mobility Edenred-kaart krijgen. 💳 Je gebruikt ze dan als een klassieke kredietkaart om je mobiliteitsaankopen online of in de winkel te betalen.

En klik … Je kunt je mobiliteitsbudget nu naar believen uitgeven!

  • Het zonnetje schijnt! Zin om met collega's te gaan lunchen in Terkamerenbos? Allee hup, huur in enkele stappen een elektrische step van Lime in de app.
  • Oeps, vloeide de alcohol tijdens de afterwork wat te rijkelijk? Keer veilig terug naar huis met Heetch en betaal je rit via de app.

De GROTE TROEF van deze kaart? Je kunt ze gebruiken bij eender welke vervoersmaatschappij, overal in Europa. Geweldig, toch? 🤩

  • Een treinkaartje voor Amsterdam? Nou, hartstikke leuk!
  • Een bus in Parijs? Oh, oui!
  • Een Uber in Berlijn? Ja, gem!  

Mobility Edenred in de praktijk

Dit klinkt allemaal geweldig. Maar hoe ziet dit eruit in de praktijk? We geven je twee voorbeelden van het gebruik van het mobiliteitsbudget uit oneindig veel mogelijkheden (want ieder zijn eigen leven, ieder zijn eigen weg 🎵 , ieder zijn eigen reiskeuzes 😉).

Ga je je bedrijfswagen of recht daarop inruilen voor een mobiliteitsbudget (of heb je dat al gedaan)? 🚗 Post dan een foto van jezelf met je nieuwe, groene vervoermiddel op onze Facebookpagina of tag ons in je Instagram Stories.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen