15 jaar milieubewust, dat verdient een feestje!

|News

Wist je dat ecocheques al vijftien jaar bestaan? Ze werden door het koninklijk besluit van 20 mei 2009 in het leven geroepen om ons aan te moedigen voor milieuvriendelijke producten en diensten te kiezen. Ter ere van deze mijlpaal hebben we een lijstje gemaakt met interessante producten en diensten die je met Edenred Eco kunt kopen. Zo doe je iets liefs voor jezelf én voor de planeet.

Edenred Eco, wat is dat?

Dat is de nieuwe naam voor de ecocheques van Edenred. Ecocheques zijn een extralegaal voordeel dat je van je werkgever krijgt. Je kunt ze gebruiken voor tal van producten en diensten die bijdragen aan bewust, duurzaam consumptiegedrag. Met je aankopen verminder je de CO2-uitstoot dus behoorlijk, want elke euro aan ecocheques die je uitgeeft, bespaart 1 kg CO2!

Welke producten en diensten komen in aanmerking?

De lijst met producten en diensten die je met je Edenred Eco kunt betalen, is lang en er komen steeds meer nieuwigheden bij. De Nationale Arbeidsraad (NAR) werkt deze lijst regelmatig bij en zorgt ervoor dat de producten en diensten erop in overeenstemming zijn met de huidige milieunormen. Bekijk de lijst hier.

Twijfel je of een bepaald product in aanmerking komt? Kijk of een van de volgende labels op de verpakking staat:

Hieronder hebben we een gevarieerde lijst opgesteld met producten en diensten waarmee je jezelf in de watten legt. Bedankt, Edenred Eco!

Energiezuinige huishoudapparaten

Rust je woning uit met apparaten die je energieverbruik verminderen. Huishoudelijke apparaten zoals koelkasten of wasmachines van energieklasse A, B, C of D komen bijvoorbeeld in aanmerking. Coolblue heeft bijvoorbeeld een ruim aanbod apparaten die je met ecocheques kunt betalen. En als je vóór 23.59 uur bestelt, wordt je pakket de volgende dag gratis geleverd!

Biovoeding en biologische verzorgings- en beautyproducten

Ook in je beautyroutine en op je boodschappenlijst staan bioproducten absoluut niet mis. Vergeet niet te controleren of je een van de bovenstaande labels op de verpakking ziet. Zo ben je er zeker van dat je het product met ecocheques kunt betalen.

Duurzame mobiliteit en vrije tijd

Neem voor je verplaatsingen liever niet de auto, maar een alternatief: ga eens met de fiets, het openbaar vervoer ... Met Edenred Eco kun je bijvoorbeeld een blitse fietsuitrusting van GoFluo kopen. Deze webshop verkoopt tal van accessoires waarmee je altijd en overal zichtbaar bent op de fiets 😉. En als je de trein neemt, weet dan dat je ook je treinkaartje met je ecocheques kunt kopen!

Ook voor vrijetijdsactiviteiten komen je ecocheques goed van pas. Wil je er een paar dagen tussenuit? Betaal je verblijf in een etablissement met Green Key-label gewoon met Edenred Eco.

Hergebruik, recyclage en afvalpreventie

Heeft je apparaat de geest gegeven? Gooi het niet meteen weg, want misschien kan het wel worden hersteld. Is het toestel toch reddeloos verloren, overweeg dan een ‘refurbished’ in plaats van een nieuw product te kopen. Het kost je geen moeite, maar het helpt wél om de afvalberg te verkleinen.

Milieubewuste mode

En je kleerkast? Ook die kun je naar hartenlust vullen met duurzame alternatieven. Koop bijvoorbeeld kleding van gerecycleerde materialen of ga eens shoppen in een tweedehandswinkel. Daar vind je vaak unieke én kwaliteitsvolle pareltjes!

Benieuwd wat je nog meer kunt kopen met ecocheques? Ga dan naar de Edenred Ecoshop of gebruik de zoekfunctie die te vinden is op app of op de website MyEdenred.be.

Als je bewust nadenkt over waar en hoe je je geld uitgeeft, doe je meer dan gewoon kopen: je stapt mee in een beweging die zich inzet voor de toekomst van onze planeet.

Volg ons op Facebook en Instagram voor meer tips over ecocheques!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen