Nature & Découvertes: een gouden ecopartner!

|Op bezoek bij

Ken je de winkels van Nature & Découvertes al? Nee? Dan is een bezoekje zeker de moeite waard wanneer je in Brussel of in Wallonië bent. Vergeet niet je ecocheques mee te nemen! Zoals de naam al verklapt, ontdek je in deze winkels tal van mooie, innoverende producten met respect voor de natuur en het milieu. 

Bovendien staat bij alle producten duidelijk aangegeven of je ze met je ecocheques kunt betalen! 

Maak kennis met Nature & Découvertes in een video!

Een stukje geschiedenis 

Nature & Découvertes is het verhaal van Françoise en François Lemarchand en hun vier kinderen. Het hele gezin is gepassioneerd door de natuur, verhalen en reizen. Omdat het koppel ervan overtuigd was dat een winkel zowel respect voor de natuur als voor de mens kan uitdragen, besloten ze in 1990 hun eigen winkel te openen: Nature & Découvertes. 

Helemaal in het teken van de natuur

De missie van Nature & Découvertes is duidelijk: zinvolle kwaliteitsproducten aanbieden die ideaal zijn als geschenk en uitnodigen om de natuur te gaan ontdekken.  

De producten in het assortiment zijn zorgvuldig uitgekozen en ook aan de leveranciers wordt de nodige aandacht besteed. Producten met labels zoals FSC, PEFC en het Europese biolabel krijgen de voorkeur.

De Nature & Découvertes-winkels zijn zo ingericht dat je het gevoel krijgt de natuur in te stappen, met steen, hout, riet en aarde. De meubels hebben bij voorkeur een PEFC-label en de ecologische, innoverende inrichting is zo ontworpen dat het energieverbruik zo laag mogelijk blijft. Zelfs in de etalage gelden de sleutelwoorden RECYCLEREN en RECUPEREREN, met name voor de decoratiestukken. 

Duidelijke aanduiding in de winkelrekken

Vind je het niet altijd eenvoudig om te weten of je een product met ecocheques kunt betalen? We zijn het met je eens. Daarom willen we je met onze blogposts informatie geven en inspireren. En we zijn niet alleen! Sommige winkels, zoals Nature & Découvertes, voorzien in de rekken een speciale aanduiding. Bij alle producten die je er met ecocheques kunt kopen, staat het logo ervan duidelijk aangegeven.

Hippe producten die je met ecocheques kunt kopen

Voor Nature & Découvertes is het accepteren van ecocheques een logische zaak. Het doel van de cheques sluit namelijk volledig aan bij hun eigen filosofie: mensen aanmoedigen om hun gewoonten en waarden aan te passen en meer aan het milieu te denken. 

Het assortiment dat je bij Nature & Découvertes met deze cheques kunt kopen, omvat bestsellers en trendy producten zoals isoleerflessen, biologische thee, etherische oliën, fietsaccessoires, decoratie op zonne-energie, gerecycleerde dekentjes en terraria.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen