Met je ecocheques naar 1 van deze 10 fantastische hotels

|Top

Jezelf verwennen zonder onze mooie planeet te verwoesten, het kan perfect. Wij geven je graag 10 tips voor een milieuvriendelijke vakantie. Een weekendje aan zee, een groene vakantie in het bos van Kasterlee, een gastronomische citytrip naar Gent... We laten je graag kennismaken met 10 leuke hotels voor je volgende vakantie... in België!

We dromen er allemaal weleens van om even alles achter te laten en de batterijen weer op te laden. Bovendien hebben we vandaag meer dan ooit nood aan ontspanning. Laten we dus even de pauzeknop indrukken! En een beetje wegdromen...

1. L'hôtel Fauwater, een must! 🌳

Naast de ideale ligging midden in de natuur pronkt dit hotel ook met een unieke, charmante uitstraling en artistieke inrichting. Hou je van fun? Dan blijf je hier zeker niet op je honger zitten: het hotel ligt op een steenworp van het pretpark Bobbejaanland.

Milieuvriendelijke troef: Of je nu in een van de chalets dan wel in het hotel verblijft, overal geniet je van de zachte geluiden die uit het bos van Kasterlee komen. Omringd door bomen staat Hotel Fauwater garant voor een rustige, comfortabele vakantie. 

2. L’hôtel Harmony, tijdloos elegant ⚓

Een elegant hotel met prachtig uitzicht op de Leie: wat wil een mens nog meer? Dit familiehotel in hartje Gent baadt in een warme, luxueuze sfeer. Op zonnige dagen kun je heerlijk genieten van het buitenzwembad. Is het toch nog wat frisjes? Laat die duik gerust achterwege en maak een mooie wandeling langs de waterkant. Het hotel ligt in de historische wijk Patershol: de ideale uitvalsbasis om de rest van het prachtige Gent te verkennen.

Milieuvriendelijke troef: Seizoens- en streekproducten voeren de boventoon in het uitgebreide buffet van Hotel Harmony. Ook vegetariërs en veganisten komen hier meer dan aan hun trekken.

3. L’hôtel Essenza, voor kleine gezelschappen 🌷

Ben je op zoek naar een hotel midden in de natuur met een intieme sfeer, heerlijke seizoensproducten en een uitstekende service? Dan moet je bij Hotel Essenza zijn!

Milieuvriendelijke troef: Dit hotel ligt midden op het platteland ergens tussen Antwerpen en Brussel (op 6 km van Puurs). Ideaal om een frisse neus te halen!

4. L’hôtel Steigenberger Wiltcher’s, laat je verwennen! 🤩

Flaneer je door de Louizalaan, dan laat de prachtige, imposante witte gevel uit de 19e eeuw je vast niet onberoerd. Hotel Steigenberger Wiltcher's biedt een vijfsterrenservice om bij weg te dromen. Het ligt in hartje Brussel, op een steenworp van de historische Zavelwijk, waar je geniet van een adembenemend uitzicht over het Poelaertplein. Hou je van shoppen? De winkels in deze buurt laten je hart zeker sneller slaan. 

En als je er dan toch bent, verwen jezelf dan met een moment van pure ontspanning in de beroemde wellnessclub Aspria Spa.

Milieuvriendelijke troef: Hotel Steigenberger Wiltcher's werd in 2020 voor zijn milieuvriendelijke aanpak beloond met het 'Green Key' label. Dat is een internationaal, onafhankelijk duurzaamheidslabel voor toeristische bedrijven.

5. L’hôtel Sélys, voor een vurig verblijf! 🏰

Een gastronomisch restaurant, een wellnessruimte, comfortabele en elegante kamers, en vooral: een locatie met een rijke geschiedenis. Dit viersterrenhotel in een wondermooi gebouw uit de 16e eeuw baadt in een bijzonder warme en charmante sfeer. Maak meteen van de gelegenheid gebruik om zelf te ontdekken waarom Luik bekendstaat als zo'n gezellige stad. De Vurige Stede telt veel uitzonderlijk erfgoed en daar mag je dit hotel zeker bij rekenen.

Milieuvriendelijke troef: Hotel Sélys is een 'ecochique' cocon en helpt het historische erfgoed van de stad in stand te houden.

6. L’Hôtel Fevery een echte favoriet! 🚣🏼

'Ecohotel' Fevery is een familiehotel met maar een beperkt aantal kamers, die stuk voor stuk in een gezellige sfeer baden. Hier val je ongetwijfeld als een blok voor de authentieke, charmante uitstraling. Bovendien zit je in het centrum van Brugge, wat wil je nog meer?

Milieuvriendelijke troef: In 2009 werd Hotel Fevery bekroond met het Europese ecolabel Fleure en in 2010 met het Green Key label. Dit hotel stelt milieuvriendelijkheid voorop, bijvoorbeeld door water en energie te besparen en minder afval te produceren, zonder dat jij daarvoor aan comfort moet inboeten.

7. Utopia Hôtel, fantasie of realiteit! 🧘🏼

'Vivre avec art', dat is het motto van Hotel Utopia in Bergen. "Utopia komt uit het brein van architect Michel Duquaine, die een bijzonder designconcept in het teken van milieuvriendelijkheid voor ogen had." Utopia is een plaats waar heden en toekomst samenkomen. Alles werd er tot in de puntjes uitgekiend, met rust en sereniteit als einddoel.

Milieuvriendelijke troef: De architectuur van Hotel Utopia houdt niet alleen rekening met het welzijn van de gasten, maar ook met die van Moeder Natuur. In 2011 werd Utopia het eerste passiefhotel van Wallonië.

8. ParkHotel, vakantie aan zee 🌊

In de 20e eeuw heette het Parkhotel nog 'Luna Park'. Sinds 2007 is het een modern hotel dat al het nodige comfort aanbiedt voor een aangename vakantie aan de Noordzee.

Milieuvriendelijke troef: Het Parkhotel was het eerste milieuvriendelijke hotel van België met een Green Key label. Bovendien blijft het continu investeren in duurzaamheid.

9. Hôtel Alizé, voor een top citytrip 🌆

Op een steenworp van het marktplein en op amper 15 minuten van Kortrijk XPO, de gedenktekens voor WOI in Ieper en de prachtige stad Rijsel ligt Hotel Alizé: ideaal voor nieuwsgierige, avontuurlijke toeristen die de stad Moeskroen en haar omgeving willen verkennen.

Milieuvriendelijke troef: Hotel Alizé draagt zorg voor het milieu, voor zijn werknemers én uiteraard ook voor zijn klanten! Zo tracht het zijn ecologische voetafdruk tot een absoluut minimum te beperken. Bovendien beschikt het hotel over het Green Key label. 

10. Martin's Louvain-la-Neuve, als het eens wat anders mag zijn 🥕

De sleutelwoorden van Hotel Martin's Louvain-la-Neuve? Innovatie en levenskunst. Dit urban hotel wil zijn gasten op elk moment verwennen met een origineel, comfortabel verblijf. De kamers werden zorgvuldig ingericht in een hedendaagse stijl. Geniet van een 'zen' vakantie  in een modern hotel met een leuke spa en gezonde lekkernijen!

Milieuvriendelijke troef: de brasserie van het hotel, B'Comme, gebruikt uitsluitend verse producten uit de korte keten. Smakelijk!

Vind alle "green key-hotels" in het ecochequenetwerk op de zoekmachine beschikbaar in je app MyEdenred.

Heb jij al verbleven in een van deze milieuvriendelijke hotels in België? Deel je ervaringen dan op onze social media! We zijn benieuwd naar jouw verhaal!

 

 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen