Meer producten voor je ecocheques!

|News

De lijst van producten die je met ecocheques kunt kopen, is uitgebreid. Hoera! We hebben er lang op gewacht, maar nu is het eindelijk zover. Bedankt, NAR! Want er zijn bijna twee miljoen werknemers die van deze Belgische milieuvriendelijke bonus genieten.

Het interessante aan ecocheques is dat je ze alleen in Belgische winkels kunt uitgeven (leve de lokale economie!) en dat je ze alleen voor milieuvriendelijke aankopen kunt gebruiken (leve de planeet, die kan elk beetje steun gebruiken!). Kun je niet wachten om deze nieuwigheden te ontdekken? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je er alles over! Er is zeker voor ieder wat wils 👇

Voordat we beginnen ...

De nieuwigheden die de NAR aan de lijst heeft toegevoegd, zijn aan al onze handelaars bekendgemaakt via e-mailcampagnes, op papier of via de telefoon.

Maar omdat de updates nog maar pas zijn doorgevoerd, zijn sommige handelaars mogelijk nog niet helemaal op de hoogte. Wees dus geduldig! Deel de informatie gerust met de verkoper in de winkel en laat hem dit artikel lezen, zodat hij kan zien dat je de waarheid spreekt.

Alles voor de beauty addicts!

Jezelf verzorgen maakt deel uit van je basisbehoeften. Het is een dagelijks ritueel. En dat niet alleen omdat een goede hygiëne op sociaal vlak belangrijk is, maar ook omdat het essentieel is voor onze gezondheid! Wat als we allemaal voor onze verzorgingsrituelen naar milieuvriendelijke producten zouden overstappen?

Crème, zeep, olie, lotion, verzorgingsmelk, scrub, make-up, ... Vloeibaar of vast, voor mannen, vrouwen of kinderen, ... Verkrijgbaar in de parfumerie, supermarkt of gespecialiseerde winkel, ... Beauty addicts, leef je uit! Velen vroegen het en wij hebben geluisterd: vanaf nu staat het COSMEBIO-label op de lijst!

Het COSMEBIO-label is een milieulabel dat garandeert dat een product op een milieuvriendelijke manier wordt geproduceerd en dat een deel van de ingrediënten uit de biologische landbouw komen. Dit label staat duidelijk op natuurlijke of biocosmetica. Om het label te krijgen, moet de producent een erg strenge lijst met regels volgen.

💄 Meer informatie op de website van COSMEBIO !

Het Belgische label Ecogarantie ook!

Het Ecogarantie-label is een label voor duurzaamheid op sociaal, economisch en milieuvlak. Het is gebaseerd op de Europese wetgeving. De ingrediënten waarmee Ecogarantie-gecertificeerde producten worden gemaakt, moeten uitsluitend uit de biologische landbouw komen, en ook de verwerkingsprocessen moeten milieuvriendelijk zijn.

Naast verzorgingsproducten en cosmetica wordt dit label ook uitgereikt aan reinigingsproducten.

🧴 Meer informatie op de website van Ecogarantie

Verliefd op zeevruchten

Vis op je bord, dat is een goed idee. Niet alleen omdat het lekker is, maar ook voor je gezondheid, want vis zit boordevol eiwitten! Maar tegelijkertijd moeten we opletten. De zeeën en oceanen raken volledig verstoord door de overbevissing, die de biodiversiteit in het gedrang brengt.

Het MSC-label (Marine Stewardship Council) garandeert dat de vis en schaaldieren uit de duurzame visserij komen, met respect voor het ecosysteem in het water. Dit label helpt consumenten dus bij het kopen van verantwoorde zeeproducten. Je ziet het op tal van voorverpakte producten in de winkel! Let er maar eens op bij je volgende winkelbezoek.

🐟 Meer informatie op de website van MSC

Milieubewuste mode?

Iedereen draagt kleding. En bepaalde kledingstukken of andere stoffen producten moeten af en toe worden vervangen. Veel mensen willen milieubewuster omgaan met textiel, maar het is niet altijd eenvoudig om duurzame kleding te vinden. Herken jij jezelf hierin? Dan is dit label iets voor jou!

De tweedehandssector is al een grote stap in de juiste richting, maar ook voor nieuwe kleren kunnen we vanaf nu kiezen voor producten met GOTS-certificering. Dit label garandeert dat elk product op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde manier geproduceerd is. Minstens 70 % van de vezels moet biogecertificeerd zijn en de verwerking moet op milieuvriendelijke wijze gebeuren.

👕 Meer informatie op de website van Ecocert.

Gedaan met aankopen die in de kelder stof vergaren, hallo huurservices!

We hebben allemaal wel eens materiaal of gereedschap gekocht dat we één keer nodig hadden voor een bepaalde taak en dat sindsdien op zolder of in de kelder wegkwijnt. Die tijd is nu voorbij: vanaf nu kun je met ecocheques materiaal voor je feesten of activiteiten huren!

Een mooie afsluiter: ook collectieve moestuinen tellen mee!

Eet je graag vers geplukt fruit en moestuingroenten, maar heb je zelf geen tuin 🍎 ? Of heb je wel een tuin, maar tuinier je liever samen met anderen 🥦 ? Wil je je tuinkennis delen of verbeteren met andere tuiniers 🌿 ? Dan is een collectieve moestuin ideaal voor jou! Tijdens onze rondreis met de ecotruck hoorden we jullie er vol lof over praten, en nu kunnen we eindelijk aankondigen dat de NAR een positief advies heeft gegeven over de betaling van het abonnement of de mogelijke kosten met ecocheques.

Vertel het gerust door 😉 Als je een collectieve moestuin kent die Ticket EcoCheque wil aanvaarden, mag deze meteen contact opnemen met Edenred. We kunnen niet wachten om hen als nieuwe handelaar te verwelkomen!

Even ter herinnering ...

Om je ecocheques correct te gebruiken, moet je eerst controleren of de winkel waar je ze wilt uitgeven, wel ecocheques aanvaardt. Hoe? Via onze zoekmachine, natuurlijk! ✅ Check? Geweldig.

Als volgende stap identificeer je de producten die je met ecocheques kunt kopen. Hoe? Door de labels op de verpakking te bekijken! Een korte opfrissing nodig? Die vind je hier.

Tot slot: de handelaar is geen helderziende. Zeg dus duidelijk aan de kassa welke producten je met Ticket EcoCheque wilt betalen. 🌱

 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen