Eindejaarscadeau nodig? Check onze lastminute-ideetjes!

|Lifestyle

Een tante of een neefje vergeten bij het inkopen van cadeautjes voor Kerstmis of Nieuwjaar? Of gewoon last van hardnekkig uitstelgedrag? Panikeren hoeft niet! In dit blogartikel maak je kennis met 4 lastminute-tips voor originele cadeautjes!

En last but not least: deze geschenken koop je ook met Ticket EcoCheque. Omdat ze gezond en biologisch zijn, tweedehands, of op een andere manier bijdragen aan een kleinere ecologische voetafdruk!

1. Online shoppen in de eco-webshop van Kudzu

Een duurzaam cadeaupakketje samenstellen? Dat kan in de webshop van Kudzu! Daar vind je een breed aanbod producten uit de categorie non-food. Denk bijvoorbeeld aan keukenspullen, kledij, verzorgingsproducten, speelgoed, vegetarische kookboeken…

Tegelijk helpt Kudzu om minder verpakking te gebruiken. Dat is soms eenvoudiger dan je denkt: compacte wasstrips in plaats van individueel verpakte pads, een herbruikbare koffiefilter, hersluitbare potjes om voeding langer te bewaren…

2. Biologische producten van Färm

Färm is een coöperatief netwerk van biowinkels, met focus op verse voeding en lokale bioproducten. Met 14 vestigingen is deze keten goed vertegenwoordigd in het Brusselse.

Verder vind je ze ook in Leuven en in Wallonië. Shoppen bij Färm is een altijd aangename ervaring, wegens de moderne en trendy winkelinrichting!

Handig als je straks bezoek hebt: bij Färm is er ook een traiteur-afdeling. Met lokale, biologische gerechten op basis van seizoensproducten, zoals quiches.

3. Een tweedehands game van Game Mania

Misschien een beetje verrassend, maar toch: met ecocheques kan je eenvoudig een game, console of controller in huis halen. De games zijn in dat geval al een keertje gebruikt. Maar de spelervaring is natuurlijk 100% hetzelfde. Een ruim gamma tweedehands games en accessoires vind je bijvoorbeeld bij Game Mania.

PS: ook voor heel wat andere, tweedehands elektronica en toestellen kan je Ticket EcoCheque gebruiken!

4. Trendy fietsoutfit (met accessoires)

Wie fietst, wil gezien worden. Als liefhebber op de koersfiets, bijvoorbeeld, met een trendy fietsshirt of koersbroek. Of onderweg naar het werk, met reflecterende en waterdichte kledij. Bij voorkeur aangevuld met een set led-lichtjes...

In heel wat kleine en grote fietswinkels vind je vandaag kledij en accessoires op maat van elk budget – denk bijvoorbeeld aan Bike Republic, Decathlon, A.S. Adventure…

 

Geef toe: wat is leuker dan een duurzaam cadeautje geven én krijgen? Ticket EcoCheque kan je vandaag gebruiken in tal van winkels en webshops die inzetten op ecologisch verantwoorde producten (of diensten).

En jou, wat is jouw favoriete winkel of webshop om lastminute eindejaarscadeautjes te shoppen? Deel gerust jouw tips via onze Facebook- of Instagram-pagina!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen