Koop tweedehands met je ecocheques

|Zoom

Met je ecocheques kun je meer dan een verblijf in een duurzaam etablissement met Green Key-label boeken, biovoeding kopen of jezelf verwennen met ecologisch verantwoorde cosmetica. Je echocheques van Edenred zijn ook geldig voor heel wat tweedehandsartikelen: kleren, huishoudtoestellen, boeken, spelletjes en andere spullen. Aan keuze geen gebrek!

En als je weet dat meer dan één op drie Vlamingen kocht vorig jaar tweedehands, kun ook jij niet achterblijven, toch? Wil je weten welke tweedehandsartikelen in aanmerking komen voor ecocheques? We zetten ze allemaal voor jou op een rijtje. Maar dat is nog niet alles! We hebben ter inspiratie ook een lijst gemaakt met de leukste adresjes.

1. Computers en hightech

Wist je dat gebruikt computermateriaal in aanmerking komt voor ecocheques? Zo haal je met je ecocheques van Edenred ook deze tweedehandse spullen in huis:

  • computers
  • laptops
  • schermen
  • smartphones
  • tablets
  • refurbished producten
ordinateurs-seconde-main-ecocheques

Een mooie manier om geld te besparen én je ecologische voetafdruk te verkleinen. Want als je kiest voor tweedehands, help je vanzelf de elektronische afvalberg te beperken. Dit zijn twee interessante adresjes:

  • Axitech: in deze webshop én fysieke winkels vind je alles wat je nodig hebt aan computermateriaal. Hun technische dienst kijkt alle apparaten na en herstelt ze waar nodig, zodat alles perfect werkt. Bovendien krijg je garantie op hun producten!
  • Cash Converters: dé grootste winkel voor tweedehands computermateriaal in België. In hun webshop vind je werkelijk alles wat te maken heeft met computers, videogames en hifi (speakers, versterkers ...). Een vraag over een van hun producten? Ga naar een verkooppunt bij jou in de buurt.

2. Huishoudtoestellen

electro-menagers-seconde-main-ecocheques

De lijst met producten en diensten die je met je ecocheques kunt betalen, blijft maar groeien! Sinds 1 maart 2023 komen ook tweedehands huishoudtoestellen in aanmerking voor ecocheques.

Je kunt voortaan dus om het even welk tweedehands elektrisch apparaat kopen, en dat ongeacht het energielabel. Check zeker dit toffe adresje:

IHPO: een speciaalzaak met grote huishoudtoestellen van topmerken voor betaalbare prijzen. Dankzij hun webshop koop je je elektro gewoon vanuit je luie zetel. Maar ze hebben ook 13 outletwinkels over heel België. Vind de IHPO outletwinkel bij jou in de buurt.

3. Kleren

We denken vaak dat milieuverantwoorde mode peperduur is, maar dat is helemaal niet waar! Duurzame kleren kopen ligt nu binnen ieders bereik.

De oplossing? Shoppen in tweedehandswinkels. Vroeger hadden zulke winkels een stoffig geitenwollensokkenimago, maar die tijd is al lang voorbij!

vetements-seconde-main-ecocheques

Twee adresjes waar je echt mooie pareltjes ontdekt:

  • Melting Pot Kilo is een tweedehandswinkel die hoogstaande vintagekledij verkoopt. Het concept: koop je kleren per kilo! Een mooi adres om heel je gezin voor een zacht prijsje in het nieuw te steken. Je kunt er zelfs je papieren ecocheques gebruiken! Ze hebben 3 winkels: 2 in Brussel en 1 in Antwerpen.
  • Celeste Store: in hun webshop verkopen ze items voor mannen, vrouwen en kinderen. Alles is in perfecte staat. Bovendien vind je bij Celeste Store een mooi aanbod decoratieartikelen en meubelen. Alle producten zijn duurzaam en ecologisch verantwoord. Ontdek hun 100 % ecologische en lokale winkel in Doornik.

4. Boeken en spelletjes

jeux-enfants-seconde-main-ecocheques

Een cadeautje voor je kinderen, voor een dierbare of gewoon voor jezelf? Ook daarvoor kun je ecocheques van Edenred gebruiken! Boeken, consoles, videogames, gezelschapsspelen, kaarten, darts ... Je hebt steeds meer keuze met je ecocheques. Fun gegarandeerd dus!

Deze twee adressen verkopen boeken en spelletjes in goede staat en tegen halve prijs:

 

Hopelijk heb je dankzij dit artikel allerlei ideeën opgedaan om je ecocheques van Edenred te gebruiken. Als je opteert voor tweedehands, kies je ervoor om ecologisch verantwoord en duurzaam te consumeren. Wil je weten welke producten en diensten er allemaal in aanmerking komen voor ecocheques? Bekijk hier ons overzicht.

Ken je zelf ook een leuke winkel met tweedehandsspullen? Tag die winkel op onze Facebook- of Instagram pagina. Aanvaarden ze er nog geen ecocheques? Dan zullen wij er alles aan doen om ze te overtuigen.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen