Je kan elk stuk speelgoed een tweede leven geven, als je maar de juiste keuzes maakt.

|Op bezoek bij

 

Wie eindejaar zegt, zegt kerstcadeautjes. Wereldwijd staan kindjes te popelen om hun cadeautjes uit te pakken. Nochtans blijken die materialistische tekenen van onze liefde een vernietigende impact te hebben op het milieu. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Harvard wordt elk jaar voor bijna 70 miljard dollar aan cadeaus teruggestuurd naar de winkel. 2 miljard daarvan wordt meteen na de levering teruggestuurd om doorverkoopkosten te vermijden.

Bij Edenred zijn we ervan overtuigd dat je geliefden verrassen niet ten koste mag gaan van de planeet. Het is van levensbelang dat we slimme, milieuvriendelijkere keuzes maken. Veel winkels en bedrijven gooien het daarom over een andere boeg en bieden duurzamere producten aan.

Een van hen is onze partner Casse-Noisettes, een winkel die ecologisch verantwoord speelgoed en dito gezelschapsspellen verkoopt waar zowel onze kinderen als onze dierbare blauwe planeet plezier aan beleven. Veel van die spellen kan je kopen met de Ticket EcoCheque.

Al dertig jaar liefde voor het spel

Casse-Noisettes ligt in Sint-Gillis, hartje Brussel, en doet nu al bijna dertig jaar elk kinderhart sneller slaan. De kinderen van toen zijn intussen zelf mama of papa geworden, maar ze vinden nog moeiteloos hun weg terug naar deze plaats die geluk en gezelligheid uitademt.

Pascal Deru was de man met het plan die de winkel ook jarenlang heeft opengehouden. Onlangs kwam Casse-Noisettes in de deskundige handen van twee dames die hun jeugdige enthousiasme alles behalve verloren zijn: Bika Gemis van Enckevort en Astrid Goubin.

Met hun winkel willen Bika en Astrid een positieve impact op hun klanten hebben, of dat nu kinderen of volwassenen zijn: « Speelgoed en spelletjes spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van een kind. Of we nu kind zijn of volwassen, leren doen we een leven lang. Dat is een proces dat gelukkig nooit ophoudt. Bij Casse-Noisettes streven we ernaar de nieuwsgierigheid van jong en iets ouder voortdurend te prikkelen en de vreugde van het leren te behouden. Samen spelen dat is ook delen, je wordt met de andere verbonden, je bouwt relaties op ».

Om daarin te slagen, slaat Casse-Noisettes een heel andere weg in dan de grote speelgoedketens. Hier geen rekken zover het oog reikt en geen duizenden producten. Om een meerwaarde voor de klant te creëren zet de winkel in op professioneel advies, een hechte band met de consument en een meer ecologisch verantwoorde aanpak.

Zorgvuldig uitgekozen leveranciers en producten

Een van de initiatieven waarmee de winkel uitpakt, is de zorg waarmee het zijn partners en leveranciers kiest. Bika en Astrid baseren zich daarvoor vooral op drie criteria: de nabijheid van de productievestiging, de gebruikte grondstoffen en producten, en de naleving van de arbeidsvoorwaarden.

Bovendien hebben Bika en Astrid bovenal oog voor de kwaliteit van hun producten, en die kwaliteit is onlosmakelijk verbonden met de duurzaamheid ervan: « Volgens ons zijn onze spellen dubbel duurzaam: wij sparen kosten noch moeite om producten aan te bieden die aan de ene kant duurzaam zijn in de tijd (houten producten zijn niet gemakkelijk kapot te krijgen) en aan de andere kant het kind helpen in zijn ontwikkeling, ongeacht zijn leeftijd. Wij zijn ervan overtuigd dat je elk stuk speelgoed een tweede leven kan geven, zolang je de juiste keuzes maakt ».

De cirkel rondmaken door met Ticket EcoCheque te betalen

Sinds kort kunnen de klanten in de winkel met hun Ticket EcoCheque betalen. Het idee voor dat partnership is ontstaan nadat de werknemers van de winkel vaststelden dat ze hun ecocheques niet in de winkel konden uitgeven, hoe graag ze ook wilden.

Moet je nagaan! Dus werkten de twee partijen prompt een procedure uit om hun werknemers en klanten die dienst aan te bieden. Volgens Bika en Astrid stimuleren ze op die manier mensen om duurzamere keuzes te maken in de kerstperiode en om minder uit te geven.

« Het was een logische stap om Ticket EcoCheque als betaalmiddel te aanvaarden. Dit was hét moment om onze klanten niet alleen een comfortabel betaalmiddel te bieden maar om hen ook de keuze te laten om hun kerstinkopen in onze winkel te doen. Dat die beslissing onze positie als duurzame winkel versterkt, stemt ons heel gelukkig ».

5 cadeautjes die niet onder de kerstboom mogen ontbreken

Zoek je een geschikt kerstcadeau? Bij Casse-Noisettes heb je keuze te over. En wat het nog mooier maakt, is dat je de meeste ook met je Ticket EcoCheque kan betalen. Om zeker te weten welke producten je ermee kan kopen, volstaat het om te kijken of ze een van de volgende drie labels dragen:

Wij vroegen Astrid en Bika met welke vijf stukken speelgoed en spelletjes je je kinderen een onvergetelijke kerst bezorgt :

• Houten blokjes van Haba

• Houten knikkerbaan van Haba

• De regenbog van bij Grimm’s

• De speelgoed krokodil van Plantoys

• De houten dieren van Ostheimer

Niet gevonden wat je zocht? Bika en Astrid geven je graag advies in hun winkel. Zo vind je gegarandeerd het speelgoed of spel waar je je oogappel dolgelukkig mee maakt.

(Casse-Noisettes - Alsembergsesteenweg 76, 1060 Sint-Gillis - casse-noisettes@skynet.be - 02 537 83 92)

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen