In Thon Hotel EU rijmt kwaliteit op duurzaamheid

|Reizen

Om de dagelijkse sleur eventjes helemaal te doorbreken, gaat er niets boven een weekend met z'n tweetjes of onder vrienden ! Het is de geknipte gelegenheid om te wandelen, door mooie buurten te slenteren, wat te shoppen, een toffe activiteit te doen, een tentoonstelling mee te pikken of te smullen van lekker eten. De coronacrisis heeft ons intussen geleerd dat we niet ver moeten reizen om ons te amuseren.

'Bruxelles je t'aime', zingt Angèle. Het is een prachtige uitnodiging om onze geliefde hoofdstad (opnieuw) te ontdekken! Ik ga op reis en neem mee: iemand bijzonder, voor een weekendje vol verrassingen! We komen aan in Thon Hotel EU in de Wetstraat. De ligging is perfect, want we zitten hier vlak bij de gezellige oude wijken van de hoofdstad. Thon Hotel EU is een milieuvriendelijk hotel. Het is er rotsvast van overtuigd dat kwaliteit en duurzaamheid perfect samen kunnen gaan. Omdat het een milieubeleid invoerde, mocht Thon Hotel EU het label Green Key opspelden. En dat is fantastisch nieuws, want het betekent dat je je verblijf hier met je Ticket EcoCheque kunt betalen!

Thon Hotels Brussels pakt het groen aan

Er leven te veel mensen op onze planeet. En dat beseft dit hotel. Daarom trof het milieuvriendelijke en duurzame maatregelen om zijn ecologische voetafdruk te beperken. Het is ook de reden waarom het met een Green Key label mag pronken!

Thon Hotel EU heeft naast een groente- en kruidentuin voor zijn restaurant ook een insectenhotel en bijenkorven om biologische honing te produceren én ons ecosysteem in balans te helpen houden, want bijen en insecten bestuiven planten.

Op de daken van het hotel liggen maar liefst 166 zonnepanelen, om zoveel mogelijk energie uit de zon te halen. Het installeerde ook energiezuinige verlichting, isolatie en energie-efficiënte verwarmings- en koelsystemen. De kranen zijn voorzien van waterbesparende filters en op de daken staan regenwatertonnen om de toiletten van water te voorzien. Ook aan groene mobiliteit werd gedacht. Er zijn 26 oplaadpunten voor elektrische auto's en een beveiligde fietsenstalling, en je kunt er je elektrische fiets of scooter opladen. En dit zijn maar een paar voorbeelden. Indrukwekkend, toch?

Klaar voor de dag! 🛍

We verkennen onze grote kamer. We vinden er een kantoorhoekje, een ruime badkamer met producten in groot formaat (vriendelijker voor de planeet dan miniaturen!), badjassen, slippers, een koffiezetapparaat … We zijn in de zevende hemel! We trekken vervolgens naar de bar van het hotel, om te proeven van hun speciaalbier dat aan de receptie al naar ons lonkte. Thonner'ke Triple Blonde wordt in een microbrouwerij net buiten de stad gebrouwen met 100% Belgische hop. Zo lekker!

De magen knorren. We zetten dus koers naar de Zavel voor een lunch bij Crème, om te genieten van hun heerlijke toasts met gepocheerde eieren en hun overheerlijke pannenkoeken. Mamma mia, hoe lekker is dit?!

Met een volle buik snuisteren we daarna wat rond in de beroemde tweedehandswinkel Melting Pot Kilo. Het aanbod tweedehandskleding is indrukwekkend. En je kunt er zelfs je papieren ecocheques gebruiken!

Op onze wandeling ontdekken we per toeval enkele fototentoonstellingen, dankzij de vele kunstgalerijen die deze buurt rijk is. Inside out Art Gallery, Galerie Martine Ehmer en Shame Gallery zijn maar een paar van de vele namen hier. We lieten ons meeslepen door de boodschappen die alle foto's, beeldhouwwerken en schilderijen ons toefluisterden.

We zetten onze eerste dag voort met een bezoek aan de wijk Porte de Namur. De verscheidenheid aan winkels is er groot, dus shoppen is een must! We profiteerden er meteen van om een kleinigheidje te scoren. Mijn partner vond een boek in boekhandel Belgique Loisirs Bruxelles en ik liet me verleiden door een verstuiver van essentiële oliën van bij Nature & Découvertes. Beide winkels aanvaarden Ticket EcoCheque. Hoe handig is dat!?

 

Even relaxen en dan romantisch dineren 💆

Ons dagje rondzwerven in Brussel vloog om. We keren terug naar Thon Hotel EU, dat gelukkig vlakbij ligt. Blij dat we even kunnen uitrusten! Er gaat niets boven een sauna na een hele dag in de winterse koude! Tot de ecologische ingrepen van het hotel behoort ook de infraroodsauna, die gedeeltelijk werkt op elektriciteit die wordt opgewekt door de eigen zonnepanelen.

Tijd nu om aan tafel te schuiven in het restaurant van hotel, The Twelve! Kleine anekdote: het restaurant ontleent zijn naam aan het aantal sterren op de Europese vlag. Er wacht ons een uniek culinair avontuur … Van de kaart met lokale en seizoensgebonden producten mogen we een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert kiezen.

  • Voorgerecht: panna cotta van biet met gerookte eend, schaafsel van foie gras, groene appel en reductie van balsamicoazijn / gebakken sint-jakobsvruchten, gestampte bintjes met boter, gebraiseerd witloof en waterkers
  • Hoofdgerecht: kroketjes van gefrituurde camembert, wortelcrème met sinaasappel, seizoensgroenten, gastriek van framboos / entrecote met seizoensgroenten gekonfijt in boter, pommes amandines en bordelaise met honing en tijm
  • Nagerecht: glutenvrije brownie, gekarameliseerde appel, vanille-ijs en siroop van rode wijn / geroosterde en gekarameliseerde ananas, rum-rozijnenijs en granola van gedroogd fruit

Laat het weekend maar doorgaan! 🍯

Na een verkwikkende nacht in het comfortabele kingsize bed keren we terug naar het restaurant voor het ontbijt. We genoten volop van het buffet met zijn ruime keuze aan zoete en hartige gerechten, in een gezellige en kleurrijke setting. Pancakes worden er vers gebakken. Ze zijn heerlijk met de biologische honing uit de eigen bijenkorven van het hotel!

Om alles uit deze mooie zondag te halen, kozen we voor een leuke activiteit met de app Gemotions: een grote schattenjacht in het centrum van Brussel! Het is de geknipte kans om te wandelen langs de legendarische trekpleisters van onze prachtige hoofdstad, zoals de Grote Markt, het Koningsplein en de Zavel, maar ook om minder bekende plekjes te ontdekken (meer verklappen we niet!). Zo gingen we op zoek naar een danseres uit de Roaring Twenties, Peter Pan, verschillende chocolatiers en natuurlijk het wereldberoemde Manneken Pis!

Deze fantastische speurtocht begint bij de Naamsepoort. Het enige wat je nodig hebt, is je smartphone. Wij legden in ongeveer 3 uur tijd maar liefst 5 km af. Een kortere versie van 2 uur is ook mogelijk. Schrijf je in op de website van Gemotions om dit spel te kopen.

Ons weekendje Brussel zit er bijna op … Tijd om het hartelijke personeel van Thon Hotel EU te bedanken, want het legde ons het hele weekend in de watten. We kregen zelfs een potje van hun zelfgemaakte honing cadeau. Wat een leuke attentie! Hier keren we zeker terug 😊

Praktische informatie 💡

Wij genoten van het arrangement 'Dine, wine, sleep fine' van Thon Hotel EU. Deze aanbieding voor 2 personen kan elk weekend van het jaar worden geboekt. Het omvat:

  • Een upgrade naar een Club-kamer voor één nacht
  • Een diner met 3 gangen naar keuze, met 2 glazen wijn per persoon en water
  • Het ontbijt
  • Speciaal tarief voor de parking: € 15 per nacht

Wist je dat je je Ticket EcoCheque kunt gebruiken om een verblijf in een Green Key-hotel te boeken? Ben je van plan om je partner of vrienden een verblijf cadeau te doen met Ticket EcoCheque? Post dan een foto van je verblijf op onze Facebookpagina of tag ons in je stories op Instagram.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen