Hmmm ... Mocktails met kerst!

|Recepten

De volgende weken helpen we je met de culinaire voorbereiding van je kerstfeest! Je krijgt van ons allerlei lekkere, poëtische en exotische receptideeën, maar ook klassiekers in een nieuw jasje om zelf mee aan de slag te gaan. Alles komt aan bod: van het aperitief tot het dessert!

Wat als we met kerst nu eens klinken met een 'mocktail'? Exotische smaken, alle kleuren van de regenboog, klassiekers in een nieuw jasje ... Samen maken we enkele originele cocktails zonder alcohol, om zalig te shaken op kerstavond. Beloofd! Het zijn eenvoudige recepten met producten die je in zowat élke supermarkt vindt.

#1 Basilicum? Dat klinkt niet slecht! 🌿

Met wat basilicum geef je elk glas een instant chique toets. Met deze gezonde cocktail wordt het deze kerst één groot feest.

Ingrediënten voor 1 glas

1 handvol frambozen
30 ml water
75 ml vers pompelmoessap
3 verse basilicumblaadjes
1 snufje zout
½ kl agavesiroop
roze peperkorrels
crushed ijs
Bereiding
  • Doe het basilicum, de frambozen, de agavesiroop en het zout in een shaker (of in een glazen bokaal of confituurpot).
  • Plet het basilicum en de frambozen, zodat het sap vrijkomt.
  • Voeg het water en het pompelmoessap toe.
  • Sluit de shaker (of bokaal) en schud goed.
  • Vul een mooi glas met crushed ijs en giet er het vruchtensap in (gebruik een zeefje). Werk af met enkele roze peperkorrels en – waarom niet – met een blaadje basilicum!
  • Smakelijk!

#2 Cacao in een cocktail! 🍫

Het leven is aan de durvers. Zeker proberen dus! Want deze (supergemakkelijke) cocktail zou je wel eens immens kunnen bevallen. 'Cocktail' en 'chocolade' ... Dat klinkt misschien zwaar, maar hier zorgt de cacao voor een superfrisse en lichte toets.

Ingrediënten voor 1 glas

12 cl (10 el) appelsap
12 cl granaatappelsap
wat vers rood fruit naar keuze
1 handvol verse muntblaadjes
1 g cacaopoeder
5 g honing
1 el limoensap
Bereiding
  • Doe het appelsap, het cacaopoeder, de honing, het rode fruit, het limoensap en het crushed ijs in een shaker (of bokaal). En shaken maar!
  • Deze mix kan zo in het glas. Werk eventueel af met wat cacaopoeder, rood fruit en verse muntblaadjes.

#3 Eindeloze smaakexplosie! 🍊

Heb je tijd om creatief aan de slag te gaan? Denk je met nostalgie terug aan die verrassende vakantiemomenten?  Deze mocktail neemt je mee naar het land van de smaak.  Kortom, een reis waar je gasten deze kerst met volle teugen van genieten.

Ingrediënten voor 1 glas

1 kl versgeperste gember
1 takje verse rozemarijn
1 handvol verse muntblaadjes
1 blik ginger beer (gemberbier bevat geen alcohol)
sap van ½ limoen
2 el vers sinaasappelsap (meer of minder naar smaak)
1 handvol braambessen
Bereiding
  • Doe de geperste gember, de verse rozemarijn en enkele muntblaadjes in een shaker (of bokaal met deksel). Shake er maar op los! Voeg ijsblokjes toe en blijf shaken tot je een homogeen mengsel hebt.
  • Giet het sap door een zeefje over ijs. Voeg het gemberbier, het limoensap en het sinaasappelsap toe.
  • Versier met een muntblaadje en dien op.
  • Proost!

#4 Klassieker in een nieuw jasje 🍋

Veel mensen brengen de kerstperiode graag door met hun naasten. En daar horen de nodige tradities bij. Mogen de bubbels niet ontbreken? Hou je het graag traditioneel? Dit is onze alcoholvrije versie van de bekende Mojito.

Ingrediënten voor 1 glas

1 handvol verse muntblaadjes
2,5 g rietsuikersiroop
sap van 1 limoen
2,5 cl bruiswater (of tonic)
1 kaneelstokje
crushed ijs
Bereiding
  • Kneus de muntblaadjes in je handen en doe ze in een glas.
  • Vul het glas met crushed ijs.
  • Giet er het limoensap, de suikersiroop en het bruiswater bij.
  • Meng met een lange lepel.
  • De Kerstmis-toets? Versier je glas met een kaneelstokje! Voor een verrassend smaakeffect.

#5 Fruitig, in alle eenvoud 🍊

Hou je het liever zo simpel mogelijk?  Laten we dan in schoonheid afsluiten met de eenvoudigste en mooiste mocktail van allemaal: mandarijn-munt.

Ingrediënten voor 1 glas

1 passievrucht
1 handvol verse muntblaadjes
12 cl mandarijnsap
2 cl bruiswater
Bereiding
  • Giet het mandarijnsap, het bruiswater en enkele ijsblokjes in een shaker of bokaal.
  • Shake stevig en giet uit in een cocktailglas. Gebruik een zeefje voor een mooi, helder resultaat.
  • Werk af met een gehalveerde passievrucht en serveer meteen!

N’hésitez pas à inspirer d’autres personnes en partageant votre propre recette de mocktail sur notre page Facebook ou en story Insta.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen