Het recept van een chef voor oud brood

|Food

We hebben allemaal wel een oud stuk brood of stokbrood in de keuken liggen. En helaas is het soms al te droog en muf! Wat te doen met oud brood? Er zijn duizend en één manieren om oud brood te recupereren. Vandaag hebben we het recept getest van Pierre Piwonski, chef-kok van het restaurant "Les Compagnons" in Elsene.

Een heerlijk recept dat goed is voor je portemonnee en voor de planeet. In plaats van je oud brood in de vuilnisbak te gooien, kan je het recept van de chef proberen.

Welke ingrediënten heb je nodig?

180 gr oud brood
1 ei
110 gr zachte boter, bij voorkeur gezouten
80 gr rietsuiker
Enkele stukjes chocolade (optioneel)
Bereiding:
  • Leg het oudbakken brood in grote stukken op de bakplaat.
  • Laat het ongeveer 10 minuten drogen op 180°, tot het goudbruin is.
  • Laat afkoelen en mix dan in een keukenmachine tot meel.
  • Meng in een grote kom het meel met het ei, de boter, de suiker en de chocolate chips. Goed mengen.
  • Giet het beslag in kleine beboterde individuele vormpjes of op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak gedurende 20 minuten op 170°.
  • Laat afkoelen en haal dan uit de vorm.

Als je wil, kan je jouw koekjes upgraden met een fruitcompote, mascarponecrème of yoghurt met een beetje honing voor een zoet "herstellend" dessert!

 

We hopen dat dit recept je heeft doen watertanden. Ken je grote broodliefhebbers? Deel dit recept met hen, het zal hen helpen hun voedselverspilling te verminderen! Heb je het recept geprobeerd? Stuur ons jouw prestaties op onze Facebook-pagina of ons Instagram-account!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen