Eindejaarsfeesten: onze 4 must-havemerken in de Edenred Ecoshop

|Top

Staan er nog ecocheques op je Edenred-kaart en heb je nog niet al je eindejaarsinkopen gedaan? In dit artikel vind je vast heel wat inspiratie! “Wat zou Sinterklaas dit jaar kunnen brengen voor de kindjes?”, “Welk kerstcadeau zou mijn partner leuk vinden?”, “Hoe kleed ik mijn tafel aan voor kerstavond?” … Nu de eindejaarsperiode voor de deur staat, zijn deze vragen ongetwijfeld al in je opgekomen.

Heb je geen inspiratie of geen zin om urenlang door winkels en e-shops te ploeteren? Gebruik dan gewoon je ecocheques in de Edenred Ecoshop. Ons platform staat boordevol producten die je kunt kopen met ecocheques.

In dit artikel ontdek je onze huidige top 4 in de Edenred Ecoshop. Er zit voor ieder wat wils bij, beloofd! 👇

1. Ecopoon voor een onvergetelijke feesttafel

Je tafeldecoratie is dé blikvanger tijdens de eindejaarsfeesten. Wil je je tafel origineel aankleden of je familieleden en vrienden laten zien dat je geeft om het milieu? Laat je dan verleiden door het assortiment van Ecopoon.

Hun concept? Milieuvriendelijk en eetbaar bestek! Perfect voor een zero-wastefeestmaal, als je het ons vraagt. Hun ecologische lepels en roerstaafjes zijn niet alleen handig, maar ook erg lekker. Je vindt ze in smaken die als gedroomd bij je gerechten en aperitiefjes passen. Bovendien werkt Ecopoon met lokale leveranciers in een korte keten. Het tarwemeel waarvan hun producten zijn gemaakt, kopen ze bij Le Moulin du Val-Dieu, op 10 km van hun fabriek.

Hoe gebruik je de lepels van Ecopoon? Zo, bijvoorbeeld:

👉 Voor je verrines, voorgerechten en hapjes: deze aperitieflepeltjes trekken meteen de aandacht! Werk ze af met jouw favoriete warme of koude garnituur.

👉 Voor je desserts, roomijs of warme dranken: hun klassieke biscuitlepels zijn ideaal! Ze geven je lekkernijen een milieuvriendelijke én krokante toets.

2. Original Home voor fans van decoratie

Is een van je familieleden niet alleen een echt decoratietalent, maar ook milieubewust? Dan valt een geschenk van Original Home zeker in de smaak. Dit meubelmerk is gespecialiseerd in interieurdesign. Momenteel wordt 25% van hun collectie gemaakt van duurzame plantaardige vezels en 75% van hun producten ontwerpen ze op basis van afval.

Maar dat is niet alles! Original Home gaat nog een stap verder. Hoe? Door alleen dozen, etiketten, stickers en andere labels te gebruiken die 100% gemaakt zijn van afval en natuurlijke of gerecycleerde grondstoffen. Bovendien schenken ze 20% van hun winst aan goede doelen met een ecologische of maatschappelijke insteek.

Onze top 3 uit hun assortiment:

💖 Het terracotta tafellaken: zoals Leonardo da Vinci ooit zei: “eenvoud is de ultieme verfijning”! Dit tafellaken is gemaakt van gerecycleerd katoen en geweven op een traditioneel weefgetouw. Ambachtelijker kan niet! Dit geschenk zorgt gegarandeerd voor een zonnige, kleurige toets aan tafel.

💖 Teakhouten kandelaars: geen feesttafel straalt meer warmte en gezelligheid uit dan eentje die versierd is met kaarsen. Deze kandelaars zijn gemaakt van teakhout. Perfect voor op de eettafel of salontafel van de gelukkige die ze cadeau krijgt!

💖 Set van twee teakhouten schaaltjes met lepel: ideaal om specerijen, sausjes of andere smaakmakers stijlvol op tafel te zetten. Deze set is gemaakt van teruggewonnen teakhout. Het perfecte geschenk voor wie kerstavond thuis viert aan een goedgevulde, gezellig versierde feesttafel!

3. Bubbels van French Bloom

Wil je iemand verwennen die graag een glaasje bubbels drinkt, maar het liefst zonder alcohol? Dan vind je bij French Bloom vast het ideale cadeau! De alcoholvrije schuimwijn van dit merk hebben we met het hele Edenred-team getest en goedgekeurd tijdens onze laatste drink. Wij kunnen hun assortiment warm aanbevelen! En je vindt hun producten exclusief in de Edenred Ecoshop.

French Bloom is het werk van twee Belgische onderneemsters, Constance en Maggie. Hun uitgangspunt is dat een gevoel van verbondenheid essentieel is voor ons welzijn.

Deze twee topflessen zijn het ontdekken meer dan waard:

Alcoholvrije mousserende witte wijn 75 cl: een doordachte mix van minerale en tropische smaken met granny-smithappels, licht kruidige citrusvruchten en witte bloemen. Echt een schuimwijn voor fijnproevers.

Alcoholvrije mousserende roséwijn 75 cl: gemaakt van biologische druiven en zonder toegevoegde suikers, maar mét een onweerstaanbare smaak! Deze mousserende roséwijn zonder alcohol heeft een aangename aciditeit en subtiele aroma's van roos, perzik en kers.

4. We vergeten de kleintjes niet

Wat zouden de feestdagen zijn zonder kinderen die zich uitleven met hun cadeaus die ze net hebben uitgepakt? Wil je je kleine lieverd, een neefje of nichtje of het kind van vrienden een nuttig én milieubewust cadeautje geven? Neem dan zeker een kijkje in het assortiment van Pachamama! Bij dit merk vind je leuk speelgoed dat past bij je ecologische waarden.

Een stukje geschiedenis: Pachamama was de moedergodin van de Inca's. Voor het merk symboliseert zij verbondenheid met de aarde, de link tussen het Noorden en het Zuiden én de band tussen ouder en kind. Pachamama is een fairtradecoöperatie die ethisch verantwoorde producten voor kinderen verkoopt. Je vindt hun aanbod exclusief in de Edenred Ecoshop.

Onze top 3 uit hun assortiment:

👶 Voor baby's: De rode vrachtwagen en de groene slobeend zijn gegarandeerd een schot in de roos. Ze zijn gemaakt van massief hout en bevatten geen plastic of metaal. Dat is belangrijk, want baby's steken graag alles wat ze te pakken krijgen in hun mondje. Dit speelgoed is geschikt vanaf 10 maanden.

👶 Voor fans van de Leeuwenkoning: Dit doosje met zes savannedieren zorgt voor heel wat speelpret. De dieren zijn met de hand gemaakt van gerecycleerd heveahout. Als bonus zit er in de doos een poster om zelf in te kleuren. Het ideale cadeau om de fijne motoriek van jonge kindjes te stimuleren en hen te laten oefenen met voorwerpen vastgrijpen.

👶 Voor kleine paleontologen: Met de blokpuzzel Ceratops van gerecycleerd albiziahout leert je kind spelenderwijs van 1 tot 10 te tellen. De blokpuzzel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Zo, nu ken je onze vier favoriete merken van het moment. Alle producten in de Edenred Ecoshop zijn duurzaam, hebben een ecologisch label of zijn gemaakt van gerecycleerde materialen. En je slaat er twee vliegen in één klap, want je gebruikt je ecocheques én je legt een familielid of vriend (of jezelf, natuurlijk) in de watten.

Wat is jouw favoriete merk? Laat het ons weten via Facebook of Instagram.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen