Een zelfgemaakte scrub, de antiverspilverzorging bij uitstek!

|Lifestyle

Een lange werkdag loopt ten einde, de zon gaat onder. Hoog tijd om jezelf even te verwennen. Op het programma: een lekker warm douche, een scrub, een goede hydraterende crème en een leuke playlist.

De kiwi en de yoghurt die al een paar dagen in je keuken rondslingeren, zijn prima voor de scrub. Heb je ook honing bij de hand? Perfect! Je bent nu klaar om zelf een 100% natuurlijke, ecologische, gemakkelijke en goedkope gezichtsscrub te maken. Een scrub die bovenal verspilling helpt tegen te gaan! Gebruik je biologische ingrediënten? Des te beter! 🤩

 

'Waarom een scrub?', denk je waarschijnlijk. Simpelweg omdat het de ideale verzorging is aan het eind van de winter! Wie nieuw seizoen zegt, zegt make-over. Door zijn exfoliërende werking verwijdert de scrub onzuiverheden en dode cellen van de huid. Probeer dus een van onze zelfgemaakte scrubrecepten hieronder uit en zeg vaarwel tegen imperfecties en een droge, doffe huid door de winterse kou. De kers op de taart? Er is voor elk huidtype wat wils, van droge en gevoelige huid tot gemengde en vette acnegevoelige huid en normale huid. De redacteurs zijn alvast verleid: proberen is goedkeuren!

Voordat je begint, is een kleine waarschuwing nodig om ongemak te voorkomen. Breng de scrub niet aan rond je ogen en lippen. We raden je ook aan het product eerst op een klein stukje van je huid te testen voordat je het op je hele gezicht aanbrengt. Een lichte tinteling is normaal. Merk je een branderig gevoel? Spoel de scrub dan onmiddellijk af met helder water.

Om te scrubben volgens de regels van de kunst, raden we je aan het product op een schone, licht vochtige huid aan te brengen en het zachtjes met cirkelvormige bewegingen in te masseren alvorens het met lauw water af te spoelen. Een andere essentiële stap die je scrub perfect aanvult, is hydratatie. Vergeet dus niet je gezicht na de behandeling te verzorgen met een hydraterende crème die aangepast is aan je huidtype.

Klaar om te beginnen? Neem een kom en een lepel, en daar gaan we! 👇

Voorbereidingstijd: 3 minuten per recept

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Budget: €

Goed om te weten: De vermelde hoeveelheden volstaan voor ongeveer twee toepassingen. Verhoog de verhoudingen gerust. Je kunt je scrub in een luchtdicht bakje tot wel een week in de koelkast bewaren!

#1 Kiwiscrub, de zachtste

De kiwi is niet alleen goed voor je als je hem opeet, deze vrucht heeft ook al van beautytroeven. Hij heeft met name hydraterende, antioxiderende en exfoliërende eigenschappen. Door kiwi te mengen met yoghurt en honing, die bekendstaan om hun hydraterende en verzachtende eigenschappen, krijg je een heel zachte en frisse scrub die ideaal is voor de gevoelige huid. Bovendien ruikt de scrub geweldig. 😋

Wat heb je nodig voor de kiwiscrub?

½ geschilde kiwi
1 el natuuryoghurt
1 el honing

Zo maak en gebruik je de kiwiscrub

 • Plet de halve kiwi en meng hem met de yoghurt en de honing.
 • Breng het mengsel aan op je gezicht.
 • Masseer zachtjes in met cirkelvormige bewegingen.
 • Spoel af met lauw water.
 • Verzorg je huid met een hydraterende crème.
 • Geniet van een frisse, zachte en gehydrateerde gezichtshuid. 🥰

#2 Havermoutscrub, ideaal voor huid met imperfecties

Havermout is ideaal om de huid zachtjes te scrubben en wordt vaak in cosmetica gebruikt vanwege zijn verzachtende eigenschappen. Dankzij de melkachtige, niet-vette textuur wordt havermout aanbevolen om de gemengde tot vette huid te matteren. Combineer havermout met yoghurt en honing en je krijgt een zachte, herstellende scrub voor huid met imperfecties. Dit recept is veruit onze favoriet!

Wat heb je nodig voor de havermoutscrub?

1 el havermout
1 el honing
1 el natuuryoghurt

Zo maak en gebruik je de havermoutscrub

 • Meng de havervlokken met de yoghurt en de honing. 
 • Laat het mengsel enkele minuten opstijven.
 • Breng het mengsel aan op je gezicht.
 • Masseer zachtjes in met cirkelvormige bewegingen.
 • Spoel af met lauw water.
 • Verzorg je huid met een hydraterende crème.
 • Bewonder je gekalmeerde en ultrazachte huid! 😍

#3 De veelzijdige suikerscrub

Deze scrub wordt aanbevolen voor normale huid die noch vet noch gevoelig is en niet al te veel imperfecties vertoont. De exfoliërende werking van de suiker is namelijk net iets 'agressiever'. Suiker is een uitstekende natuurlijke exfoliant die de bloedsomloop stimuleert om de teint weer stralend te maken. Gelukkig vormt de honing het perfecte tegengewicht voor de eerder krachtige werking van de suiker en hou je een zachte, gehydrateerde huid over. We gebruiken de scrub ook graag om onze lippen te verzachten!

Wat heb je nodig voor de suikerscrub?

2 el honing
1 el suiker

Zo maak en gebruik je de suikerscrub

 • Meng de suiker en de honing.
 • Breng het mengsel aan op je gezicht.
 • Masseer zachtjes in met cirkelvormige bewegingen.
 • Spoel af met lauw water.
 • Verzorg je huid met een hydraterende crème.
 • Je gezicht is nu stralend en superzacht!

En weet je wat? Deze kleine 100% natuurlijke scrubs zijn een geweldig geschenkidee om je dierbaren te verrassen met een heerlijk wellnessmoment. We hebben het allemaal nodig in deze tijden! 🤗

 

Kun je al niet meer zonder je zelfgemaakte scrub of heb je een van onze recepten uitgeprobeerd? Schrijf een reactie op onze Facebook- of Instagram-pagina!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

 • Dit artikel delen