Een winterse roomsoep met lekker veel kastanjes!

|Food

Kastanjes staan in de winter in de schijnwerpers. Je vindt ze van september tot februari in rekken en kraampjes. Het is nu dus hét moment om van deze heerlijke noten te smullen! En als je biologische kastanjes eet, is het nog beter!

Kastanjes worden vaak warm of met een glazuurlaagje gegeten. Maar proefde je ze al eens in roomsoep? Wij verklappen je met plezier een recept voor een niet zo alledaagse roomsoep die nochtans heel lekker is 👇

 

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Budget:

Voorbereiding: 20 min.

Bereiding: 30 min.

Wat heb je nodig voor 4 porties?

400 g biologische gekookte kastanjes
50 cl biologische melk
1 liter biologisch kippenbouillon
30 cl biologische room
Zout, peper en een snufje nootmuskaat
Bereiding :
  • Laat de kastanjes uitlekken en kook ze in een pan met 25 cl melk en 1 liter kippenbouillon. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Mix de bereiding tot een romige soep.
  • Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  • Verwarm de soep op laag vuur in een pan. Voeg de room en de tweede helft van de melk toe en roer.
  • Dien de roomsoep op in kommetjes. Je kunt ze garneren met platte peterselie en/of croutons.
  • Smakelijk!

Tam? Wild? Vergis je niet!

De kastanjes die je in de winkel vindt, zijn zogenaamde tamme kastanjes. Ze komen van de gelijknamige boom en zijn perfect eetbaar. Wilde kastanjes komen dan weer van de paardenkastanje en zijn niet eetbaar. Ze zijn zelfs giftig en kunnen spijsverteringsproblemen veroorzaken!

Heb je deze biologische soep gemaakt? Post dan een foto van je roomsoep op onze Facebookpagina of maak een Insta Story en tag ons!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen