Ecocheques, een paspoort voor ecologisch verantwoord reizen?

|Op bezoek bij

Zoals u weet, zijn ecocheques bestemd voor duurzame en ecologisch verantwoorde aankopen. Hun doel? Dat we meer doordachte consumptiekeuzes maken. Ledlampen, producten met keurmerk, tweedehands aankopen, ...

Maar wist u dat Ticket EcoCheque ook in de mobiliteits- en toerismesector wordt aanvaard? Met de Ticket EcoCheque kunt u in reisbureaus ook treinreizen (NMBS, Thalys, Eurostar) of busreizen boeken, en in Belgische verblijven met het label Groene Sleutel kunt u ze gebruiken om te overnachten. U kunt dus met uw ecocheques reizen, zelfs naar het buitenland! Klaar voor een ecologisch verantwoord reisje?

Ons team sprak met Benoît Charpentier, een reisorganisator die Ticket EcoCheque accepteert. Hij is marketing- en communicatiemanager bij Voyages Léonard, een bekende touroperator met verschillende agentschappen in Wallonië.

"Door ons historisch beroep als touringcar-operator heeft ecologie bij Voyages Léonard altijd een zeer belangrijke rol gespeeld. Het ligt voor de hand dat milieubescherming vandaag deel uitmaakt van ons bedrijfsbeleid. Minder verspilling van natuurlijke hulpbronnen, gebruik van alternatieve energiebronnen, afvalrecyclage, vloot van 4**** voertuigen die ontworpen zijn voor een minimale CO2-impact, de chauffeurs bewustmaken van ecorijden, ... We doen al deze inspanningen om het milieu beter te beschermen, zowel voor de klanten als voor de werknemers. Het was dus niet meer dan normaal dat we ons bij het Ticket EcoCheque-netwerk aansloten! Door ecocheques te aanvaarden, associëren we ons merk met een positieve actie ten voordele van het milieu.Het is goed voor ons imago en voor het milieu. Het stimuleert en sensibiliseert onze klanten om meer ecologisch verantwoorde keuzes te maken. En eenmaal hij die keuze heeft gemaakt, kan de klant-begunstigde van ecocheques gemakkelijker de meest duurzame keuzes identificeren en maken, terwijl hij zelf van een mooie vakantie kan genieten."
 
Voyages Léonard is een Belgisch familiebedrijf dat sinds 1946 busreizen aanbiedt. Vandaag wordt het bedrijf bestuurd door de kleinkinderen van de oprichter en staat het aan de top van de industrie. Het bedrijf wordt regelmatig beloond met prijzen zoals de TM Travel Award en de 'Croisi d'Or'," legt Benoît uit. “Met zijn hypermoderne voertuigen en maximaal comfort aan boord, maakt Voyages Léonard het reizen per bus steeds aangenamer. Het bedrijf maakt deel uit van het aanvaardingsnetwerk van Edenred voor Ticket EcoCheque en Ticket Compliments."

Concreet
Bij Voyages Léonard kunt u uw ecocheques gebruiken om per bus naar Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland of zelfs naar de Scandinavische landen te reizen, op voorwaarde dat de bus het belangrijkste vervoermiddel is. U kunt ook ecologisch verantwoorde reizen met de hogesnelheidstreinen naar Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk boeken, evenals vakanties in de Belgische Groene Sleutel-verblijven. Kortom, met uw ecocheques kunt u zowat overal naartoe!

Ontdek alle aanbiedingen op de website van Voyages Léonard.

Waar wacht u op? Klaar om uw reisje te boeken en het troosteloze weer in januari te ontvluchten?
Ga snel naar uw reisbureau waar uw Ticket EcoCheque wordt geaccepteerd en krijg nog meer reisideeën! U kunt uiteraard ecologisch verantwoorde reizen boeken bij één van de zes Voyages Léonard-agentschappen, maar ook in vele andere reisbureaus zoals TUIServices VoyagesBelbur, en vele andere!

Raadpleeg ook onze zoekfunctie!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen