Duurzaam inpakken? Dat kan met deze 5 leuke alternatieven voor cadeaupapier!

|Lifestyle

De feestdagen komen dichterbij en dat betekent: cadeautjes! Voor wie je ook een geschenk onder de kerstboom legt, dankzij deze 5 leuke alternatieven voor cadeaupapier is jouw cadeau leuk én duurzaam ingepakt 🎁

De herbruikbare cadeaudoos 📦

Je kan een cadeaudoosje kopen in tal van winkels. Ze komen zowat in alle mogelijke vormen en maten én in alle kleuren van de regenboog. Het grote voordeel? Zo’n leuk cadeaudoosje kan perfect hergebruikt worden en een nieuw leven krijgen als opbergdoos voor juwelen bijvoorbeeld. Of het kan door de ontvanger op zijn beurt weer doorgegeven worden aan iemand anders.

Daarnaast kan je natuurlijk ook aan het knutselen gaan en zelf een cadeaudoosje maken. Kijk even rond in huis of je nog ergens een oude schoenendoos hebt staan. Geef de doos een likje verf in een vrolijk kleurtje, verstop je cadeau erin en voilà… jij hebt een prachtig ingepakt geschenk!

Het oude krantenpapier 📰

Een andere waardige vervanger voor cadeaupapier zijn oude kranten. Haal ze uit de krantenbak, kies er de meest esthetische pagina’s uit en wikkel je cadeautje erin zoals je met cadeaupapier zou doen. Het resultaat ziet er ontzettend leuk en rustiek uit!

Mag het voor jou nog net een tintje feestelijker? Haal er dan een stukje touw en takje van een dennenboom bij. Even een leuke strik maken, zien dat je dennenboomtakje goed vastzit, en het oude nieuws herleeft als origineel alternatief voor cadeaupapier!

Extra tip: als je geen oude kranten hebt liggen, kan je ook restjes behangpapier of pagina’s uit oude boeken gebruiken om jouw cadeautje in te verpakken 😊

Die shopper die je niet meer gebruikt 👜

Plastic tasjes verdwijnen steeds meer uit het straatbeeld en maken plaats voor mooie shoppers. Heb je thuis nog enkele shoppers liggen die je niet meer gebruikt? Geef ze dan een tweede leven als cadeauverpakking! Gewoon je cadeautje in de shopper steken, die dichtbinden met een vrolijk lint of stukje touw en you’re ready to go! Hoe makkelijk is dat?

Een mooi gevulde weckpot 🥛

Een weckpot is niet alleen ontzettend handig om je etenswaren voor langere tijd in te bewaren, het is ook een duurzaam alternatief voor cadeaupapier! Het enige wat je nodig hebt? Een weckpot, wat zand en een stuk lint 🎀

Vul je weckpot voor ongeveer een derde met zand. Leg nu je cadeautje nu in de weckpot en vul deze verder aan met zand tot je het cadeautje niet meer ziet zitten. Maak daarna met het lint een strikje rond het ijzer van de weckpot en jij bent klaar. Als je wilt kan je aan het lint nog een zelfgeschreven briefje met een lieve boodschap voor de ontvanger aanhangen. Zo geef je jouw geschenk een extra persoonlijke touch ❤️

Vergeten stukken stof 👚

Wist je dat ook stof een tof materiaal is om je geschenken mee in te pakken? Ga eens in je kleerkast op zoek naar oude T-shirts die je niet meer draagt, of neem een oude theedoek die je van de vuilnisbak redt. Dankzij de Japanse Furoshiki-methode kan je deze stukken stof nu omtoveren tot een prachtige cadeauverpakking.

Hoe doe je dat? ⚙️

  1. Leg je theedoek of T-shirt open. Vouw als je een T-shirt gebruikt de mouwen naar binnen, zodat je net als bij de theedoek een mooi vierkant lapje stof hebt.
  2. Plaats je cadeau nu in het midden van de lap stof en zorg dat de uiteinden van je cadeau naar twee tippen van de stof wijzen.
  3. Vouw nu de bovenste en onderste tip van je lap stof naar binnen.
  4. Rol deze tippen netjes op tot je het cadeau niet meer ziet.
  5. Neem nu de andere uiteinden en breng deze naar elkaar toe zodat je er een strik kunt van maken.
  6. Werk het geheel af door bloemen, takjes dennenboom of dennenappels tussen de strik te steken.

Wedden dat iedereen onder de indruk is van deze originele en leuke cadeauverpakking? 🌿

Hoe verpak jij je cadeaus deze feestdagen? Deel je tips voor duurzame cadeauverpakkingen met ons op Facebook of Instagram!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen