De zon is er! Insmeren zonder zorgen doe je zo

|Lifestyle

Zonnecrème smeren is een must om je huid tegen zonnestralen te beschermen. Maar, als je zowel je huid als het milieu wil beschermen, dan is het een goed idee om te kiezen voor biologische of milieuvriendelijke zonnebrandcrème. Zo zorg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor onze oceanen en de biodiversiteit daarin. En het allertofste: je kan deze zonnecrèmes scoren met Edenred Eco.

Kies een milieuvriendelijke zonnecrème

Alles start bij je aankoop van zonnecrème. Je kiest daarbij best voor zonnecrème met het bio-certificaat. Zo weet je dat er alleen biologische ingrediënten in de zonnebrandolie zitten.

Let daarbij op het Europees erkende biolabel en laat je niet afleiden door claims op de verpakking die niet gestaafd zijn met een gecertificeerd label. ‘Geschikt voor baby’s’ betekent bijvoorbeeld niet dat het een biologisch product is.

Deze ingrediënten in je zonnecrème? Dan maar beter niet!

Dé twee ingrediënten uit zonnecrèmes die ernstige schade toebrengen aan koraalriffen zijn oxybenzon en octinoxaat. Speur even in de ingrediëntenlijst om zeker te zijn dat deze twee uitgesloten zijn en dat je zonnecrème helemaal ‘reefsafe’ is en dus de koraalriffen niet aantast.

Heel wat producenten mijden nu bewust deze ingrediënten onder druk van bewuste consumenten, en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Ben jij je hier al goed bewust van, maar je omgeving niet? Spread the word: vertel het verder en deel waarom jij hiervoor kiest. Zo maken we samen van de wereld een schonere plek.

Onze favorieten

Handige zonnespray, hoge bescherming:

Het Franse merk Acorelle brengt een handige zonnespray op de markt die niet vettig is en geen witte strepen nalaat. Deze zonnecreme heeft een hoge beschermingsfactor van SPF50 en is geschikt voor gevoelige huidjes van zowel kinderen als volwassenen.

 

Voor de gevoelige huid:

Het – opnieuw Franse – merk Alphanova komt met een waterproof zonnebescherming die supergeschikt is voor de allergiegevoelige huid. Deze zonnecrème is biologisch gecertificeerd en oceaanvriendelijk.

Zonnestick in eco verpakking:

Het Nederlandse merk We Love The Planet gaat voor een milieuvriendelijke zonnestick die makkelijk uitsmeert en een bescherming biedt van SPF 30. De stick is superhandig om mee te nemen op elke zomerse wandeltocht en zit dan ook nog eens in een ecofriendly kartonnen verpakking.

Bescherming is meer dan smeren

Om jezelf optimaal te beschermen tegen de zon is het belangrijk om zonlicht te mijden op de warmste momenten van de dag. Daarnaast bescherm je je extra met een hoedje of pet, een zonnebril en een T-shirt met mouwtjes. Voor kinderen voorzie je op zomerse dagen vol waterpret best UV-werende zwemkleding.

Om optimaal beschermd te zijn met zonnecrème en om het waterleven te sparen, wacht je na het smeren best een kwartier om in het water te gaan. Zo is de zonnecrème goed in je huid getrokken voor je het water in gaat.

Meer tips en weetjes? Volg ons op Facebook en Instagram!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen