Broodpudding: een vaste waarde in de keuken!

|Food

Heb je nog oudbakken brood en ben je op zoek naar een lekker dessert voor vanavond? Verwen je smaakpapillen dan met een stuk broodpudding met appel en rozijnen. Zo red je je brood van de vuilnisbak én maak je zelf een onweerstaanbaar, typisch Belgisch gebak! Daar gaan we!

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Budget:

Voorbereiding: 15 min.

Bereiding: 30 min.

Wat heb je nodig voor ongeveer vier taartstukken?

150 g oudbakken brood (stokbrood, cake, brioche, ...)
1 kopje melk
80 g bruine suiker
1 tl kaneel
1 handvol rozijnen
1 appel
2 eieren
3 speculooskoekjes
Bereiding:
  • Snij het brood in kleine stukjes en leg het in een schotel.
  • Warm de melk met suiker en kaneel zachtjes op.
  • Giet de melk over het brood en laat het 10 minuten
  • Plet het brood met een vork tot een gelijkmatige pasta.
  • Voeg de rozijnen, speculooskoekjes en appelstukjes.
  • Klop de eieren en meng alles.
  • Giet de bereiding in een beboterde bakvorm en zet dit 30 tot 40 minuten in de oven op 180 °C.
  • Na het bakken zet je de broodpudding in de koelkast om af te koelen. Zo smaakt hij het lekkerst.
  • Smakelijk!

Toen we het recept testten, waren de kinderen eerst niet helemaal overtuigd, maar de broodpudding bleek een waar succes. In minder dan enkele uurtjes tijd had ons gezin alles tot op de laatste kruimel opgegeten!

Nu is het jouw beurt. Deel zeker een foto op onze Facebookpagina of Instagram-story.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen