5 leuke alternatieven voor cadeaupapier!

|Lifestyle

De eindejaarsfeesten naderen. En dus is het tijd om cadeautjes te geven! Maar hoe kun je ze duurzaam inpakken?

Deze 5 alternatieven voor cadeaupapier helpen je om je geschenken op een ecologisch verantwoorde manier in te pakken.

1. De herbruikbare cadeaudoos

Je kan een cadeaudoosje kopen in tal van winkels. Ze zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren.

Het grote voordeel? Zo’n leuk cadeaudoosje kan perfect hergebruikt en omgevormd worden als opbergdoos voor juwelen bijvoorbeeld. De ontvanger kan het ook aan iemand anders geven. Niet slecht, hè?

Daarnaast kan je natuurlijk ook zelf een cadeaudoosje maken. Kijk even rond in huis of je nog ergens een oude schoenendoos hebt staan. Geef de doos een likje verf in een vrolijk kleurtje, steek je cadeau erin en voilà… jij hebt een prachtig ingepakt geschenk!

2. Het oude krantenpapier

Een andere waardige vervanger voor cadeaupapier zijn oude kranten. Haal ze uit de krantenbak, kies er de meest esthetische pagina’s uit en wikkel je cadeautje erin zoals je met cadeaupapier zou doen. Het resultaat ziet er ontzettend leuk en rustiek uit!

Mag het voor jou nog net een tintje feestelijker? Haal er dan een stukje touw en takje van een dennenboom bij. Even een leuke strik maken, en zorg dat je dennenboomtakje goed vastzit!

Extra tip: als je geen oude kranten hebt liggen, kan je ook restjes behangpapier of pagina’s uit oude boeken gebruiken om jouw cadeautje in te verpakken!

3. Die tote bag die je niet meer gebruikt

Plastic tassen verdwijnen steeds meer uit het straatbeeld en worden vervangen door mooie draagtassen. Heb je er thuis nog enkele liggen die je niet meer gebruikt? Geef ze een tweede leven!

Stop je cadeautje erin, bind het dicht met een mooi lint of touwtje en klaar! Makkelijk toch?

4. Een mooi gevulde weckpot

Een weckpot is niet alleen ontzettend handig om je etenswaren voor langere tijd in te bewaren, het is ook een duurzaam alternatief voor cadeaupapier! Het enige wat je nodig hebt? Een weckpot, wat zand en een stuk lint.

Vul je weckpot voor ongeveer een derde met zand. Leg je cadeautje erin en vul deze verder aan met zand tot je het cadeautje niet meer ziet. Versier het met een stuk lint en het voilà ! Als je wilt kan je aan het lint nog een briefje met een lieve boodschap voor de ontvanger hangen. Zo geef je jouw geschenk een extra persoonlijke touch!

5. Oude restjes stof

Wist je dat ook stof een tof materiaal is om je geschenken mee in te pakken? Ga eens in je kleerkast op zoek naar oude T-shirts die je niet meer draagt, of neem een oude theedoek die je van de vuilnisbak redt.

Dankzij de Japanse Furoshiki-methode kan je deze stukken stof nu omtoveren tot een prachtige cadeauverpakking.

Hoe doe je dat?

  1. Leg je theedoek of T-shirt open. Vouw, als je een T-shirt gebruikt, de mouwen naar binnen, zodat je net als bij de theedoek een mooi vierkant lapje stof hebt.
  2. Plaats je cadeau nu in het midden van de lap stof en zorg dat de uiteinden van je cadeau naar twee tippen van de stof wijzen.
  3. Vouw nu de bovenste en onderste tip van je lap stof naar binnen.
  4. Rol deze tippen netjes op tot je het cadeau niet meer ziet.
  5. Neem nu de andere uiteinden en breng deze naar elkaar toe zodat je er een strik van kunt maken.
  6. Werk het geheel af door bloemen, takjes dennenboom of dennenappels tussen de strik te steken.

Wedden dat iedereen onder de indruk zal zijn van deze originele en leuke cadeauverpakking?

 

Hoe verpak jij je cadeaus dit jaar?

Deel je tips voor duurzame cadeauverpakkingen met ons op Facebook of Instagram!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen